-->

Netflix'te En İyi 10 Anime

Reklam
netflix'te en iyi 10 anime

Netflix, aralarından seçim yapabileceğiniz fantastik bir ürün çeşitliliği sağlayarak anime seçimini basitleştirmiştir. İzleyiciler, bu listenin şu anda Netflix'te en iyi anime bulma konusunda yol gösterici olacağından emin olabilirler!

10) Attack on Titan

attack on titan

Attack on Titan, aynı adı taşıyan mangadan, Hajime Isayama'nın uyarladığı bir anime dizisidir. İnsanlığın, sebepsiz görünen insanları yok eden devasa insansı varlıklar nedeniyle devasa duvarlarla çevrili şehirlerin içinde yaşadığı bir dünyada kuruludur.

Shiganshina bölgesinde yaşayan Eren Yeager ailesi ile burada yaşamaktadır. 100 yıl kadar önce ortaya çıkan devler (Kyojin, Titan) nedeniyle insanlar dıştan içe doğru Duvar Maria, Duvar Rose ve Duvar Sina denilen yüksek duvarlar ve bu duvarlar içine kurulan şehirlerde yaşamaktadırlar. 100 yıldır devlerin saldırına uğramayan insanların hayatı bir gün 60 metrelik Muazzam Dev'in (Colossus Titan) ortaya çıkmasıyla tamamen değişir. Bulunduğu duvara Muazzam Dev tarafından gedik açılan Eren'in yaşadığı bölge diğer devlerce istilaya uğrar. Bu istila sırasında annesi gözleri önünde bir dev tarafından yenilen ve tahliye olmayı başaran Eren en yakın arkadaşı Armin Arlert ve üvey kız kardeşi Mikasa Ackerman'ın yanında bütün devleri öldürme yemini eder, üçü beraber bu hedef uğruna askere katılırlar. Serideki şehirler Almanya'daki Nördlingen şehriyle benzeşmektedir.

9) Fairy Tail

fairy tail

Bu anime serisi 30 Mart 2013'te 175. bölümde son bulmuşken, devamı niteliğindeki yeni seri 5 Nisan 2014 - 26 Mart 2016 tarihleri arasında yayınlanmıştır. Aynı zamanda yedi orijinal video animasyonu olan serinin bir de anime filmi bulunmaktadır.

Dünya toprakları, sihirbazların ücretli iş talepleri için sihirlerini uyguladıkları sayısız guild'e ev sahipliği yapıyor. Fairy Tail guildinden bir ejderha avcısı büyücü olan Natsu Dragneel, kayıp evlatlık babası ejderha Igneel'i bulmak için Fiore Krallığını araştırıyor. Yolculuğu sırasında Lucy Heartfilia adında genç bir göksel sihirbazla arkadaş olur ve onu Fairy Tail'e katılmaya davet eder. Lucy, Natsu ve kedi benzeri Exceed partneri Happy ile birlikte bir ekip oluşturuyor ve diğer guild üyeleri: Gray Fullbuster, bir buz sihirbazı; Erza Scarlet, büyülü bir şövalye; ve bir başka ejderha avcısı ve Exceed ikilisi olan Wendy Marvell ve Carla. Ekip, zalim suçluları, yasadışı kara loncaları ve ölümsüz karanlık sihirbazı Zeref tarafından yaratılan antik Etherious iblislerini içeren çok sayıda göreve başlamıştır.

8) K

k

K (ayrıca K Project olarak da adlandırılır) stüdyosu GoHands tarafından canlandırılan ve aynı zamanda dizi için karakter tasarımcısı olan Shingo Suzuki tarafından yönetilen bir 2012 anime serisidir. 5 Ekim 2012'de MBS'de yayınlanmaya başladı.

Yashiro Isana nispeten sıradan, basit bir yaşam sürdü. Teknolojik açıdan gelişmiş Shizume City'de yaşıyor ve bölgelerin hemen dışındaki bir adada bulunan önemli bir lise olan Ashinaka Lisesine gidiyor. Yashiro herkesle arkadaşça. Okulda PDA'nın nerede olduğunu unutma alışkanlığı dışında, onun hakkında hiçbir şey yanlış görünmüyor. Bununla birlikte, son zamanlarda rezil HOMRA'nın önde gelen üyesi Tatara Totsuka cinayetinden bu yana normal bir şey olmuyor. Kimse onu tam olarak kimin öldürdüğünü bilmiyor ama sorumlu olan kişi Yashiro'ya tuhaf ve özdeş bir görünüm veriyor. İntikam peşinde koşan HOMRA'nın Kızıl Klanları Yashiro'yu alıp öldürmek için yola çıktılar. Herkes Yashiro'nun katil olduğundan şüpheleniyor.

7) Nana

nana

Nana, aynı adı taşıyan mangadan, Ai Yazawa'nın yazdığı bir anime dizisidir.

Nana Komatsu'nun erkek arkadaşı Shoji, bir yıl önce güzel sanatlar akademisine girebilmek için Tokyo'ya gitmiş. Nana da, Shoji'nin yanına gidebilmek için işe girip para biriktirmeye başlamıştır. Aradan bir yıl geçer ve beklenen gün sonunda gelir. Nana'nın trene bindiğinde bulabildiği tek boş koltuk; Nana Osaki adında, kendinden tamamen farklı görünen bir kızın yanı olmuştur.

Tokyo'ya vardıklarında ayrılan iki Nana'nın yolu, ev ararken tekrar birleşir. 707 numaralı daire; kaderlerinin kesiştiği yer olur. Birbirinin zıttı bu iki arkadaş, Tokyo'da; aşk, kariyer ve hayata dair bir çok olay yaşarlar.

6) InuYasha

inuyasha

InuYasha, aynı adı taşıyan Rumiko Takahashi tarafından yazılmış mangadan esinlenen bir anime serisidir.

Higurashi Kagome, yıllardır ailiesinin koruduğu bir tapınakta; annesi, erkek kardeşi, dedesi ve kedisiyle birlikte yaşamaktadır. Bir gün tapınakta, kedisini kurtarmak isterken bulduğu bir kuyuda, bir iblisin kendisini aşağı çekmesi sonucunda kendisini eski Japonya'da (Sengaku döneminde) bulur.

Nerede olduğunu anlayamayan Kagome, ormanda dolanırken, bir ağaca oklarla tutturulmuş olan Inu Yasha'yı bulur. Bu sırada, etraftaki köyün halkı Kagome'yi görür ve yaşlı rahibelerine götürür. Kaede adındaki yaşlı rahibe, Kagome'yi görür görmez, onun kız kardeşi Kikyo'nun reankarnasyonu olduğunu anlar ve Kagome'ye; Inu Yasha ve Kikyo'nun hikayesini anlatır.

Hikayeyi dinleyen Kagome, Inu Yasha'nın yanına gider. Bu sırada, kuyudan onu aşağı çeken yaratık ortaya çıkar ve Kagome'ye saldırır. Shikon no Tama (Jewel of Four Souls) adı verilen bir kolyenin peşinde olan bu yaratıktan kendisini kurtarması için Kagome, Inu Yasha'yı serbest bırakır. Ancak Inu Yasha'da kolyenin peşindedir ve yaratığı öldürdükten sonra Kogome'ye saldırır. Kagome, Kaede'nin yardımıyla Inu Yasha'yı sakinleştirse de Shikon no Tama'nın peşinde bir çok kişi vardır. Üstelik kazara da olsa, Shikon no Tama'nın parçaları tüm Japonya'ya dağılmıştır. Kagome, Inu Yasha ve dostları, kolyenin tüm parçalarını, kötü ellere düşmeden önce toplamak zorundadır.

5) Sword Art Online

sword art online

Sword Art Online olarak bilinen A-1 Pictures tarafından üretilen bir anime televizyon dizisi, Temmuz ve Aralık 2012 tarihleri ​​arasında Japonya'da yayınlanan bir Sword Art Online: Extra Edition 31 Aralık 2013 tarihinde yayınlanan bir televizyon filmi ve ikinci sezonu ile başladı.

2022'de, Sword Art Online (SAO) adında sanal bir gerçek kitlesel çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu (VRMMORPG) piyasaya sürüldü. Beynini kullanarak kullanıcının beş duyusunu uyaran bir kask olan NerveGear ile oyuncular oyun içi karakterlerini zihinleriyle deneyimleyip kontrol edebiliyorlar. Hem oyun hem de NerveGear, Akihiko Kayaba tarafından yaratıldı.

6 Kasım’da, 10.000 oyuncu ilk kez SAO’nun ana bilgisayar siber alanına girerek, yalnızca çıkış yapamadıklarını keşfetti. Kayaba belirir ve oyunculara, ücretsiz olmak istiyorsa SAO'nun kurduğu çelik bir kale olan Aincrad'ın 100 katının hepsini atmaları gerektiğini söyler. Oyun içi ölümleri ya da zorla NerveGear'ı oyun dışı kaldıranlar, gerçek yaşam ölümleri yaşayacaklar.

4) Knights of Sidonia

knights of sidonia

Knights of Sidonia, aynı adı taşıyan Tsutomu Nihei tarafından yazılmış mangadan esinlenen bir anime serisidir.

Hikaye, doğumundan beri Sidonia yeraltı tabakasında yaşayan ve büyük babası tarafından büyütülen Garde pilotu Nagate Tanikaze'nin maceralarını takip ediyor. Hiç kimseyle tanışmadı, kendini her gün eski bir Guardian pilot simülatöründe eğitti, sonunda ustalaştı. Büyükbabasının ölümünden sonra, yüzeye çıkar ve Sidonia, Gauna tarafından bir kez daha tehdit edildiğinde, bir Koruyucu pilot olarak seçilir.

3) Fate/stay night: Unlimited Blade Works

fate/stay night: unlimited blade works

Fate/stay night: Unlimited Blade Works, Type-Moon tarafından üretilen görsel kader / konaklama gecesine dayanan 2014-2015 anime serisidir.

Hikaye, gönülsüzce, savaşçıların dileklerini yerine getirme şansı için tarih boyunca büyü ve Kahramanlar ile kavga ettikleri Beşinci Kutsal Kase Savaşı adı verilen ölümcül bir turnuvaya katılan, çalışkan ve dürüst bir genç olan Shirou Emiya etrafında dönüyor. Fuyuki Şehrinde çocukken yetim kalmış ve tek başına şiddetli bir yangından kurtulan Shirou, yıllar sonra ölecek olan Kiritsugu Emiya adlı emekli bir büyücü tarafından ele geçirildi. Ölenlere karşı olan sorumluluğu ve babası aracılığıyla kendi kurtuluşu, içinde adalet ve barış için güçlü bir arzu yarattı. Bu yüzden, ciddiyetle bedenini ve minuscule yeteneğini sihirle bir gün diğerlerine büyük ölçüde yardımcı olmak için eğitir, evrelerinde çoğu kez cömertliğini kötüye kullanmasına rağmen. Bir akşam, Archer ve Lancer olarak bilinen iki savaşçıyla okulunda ticaret havasını veren iki yıkıcı güçlü varlık gördükten sonra, Kutsal Kase Savaşı'na tanıkların genellikle ortadan kaldırılması beklenen saldırıya uğradı. Archer'ın ustası Rin Tohsaka neredeyse ölmüş Shirou'yu canlandırmayı başarır. Ancak birkaç dakika sonra Lancer tekrar saldırır. Shirou, kendi hizmetçisi Sabre tarafından kurtarıldığında öldürülmek üzere. Yanlışlıkla çağrıldığı ve Shirou'nun elindeki izlerin ortaya çıkmasıyla, Kutsal Asil Savaşına Üstat olarak girmesi resmileşti.

2) Bleach

bleach

Bleach, Tite Kubo'nun aynı isimdeki mangasına dayanan bir Japon anime televizyon dizisidir. Dizi toplam 366 bölüm içeriyor. Bleach, Studio Pierrot tarafından üretildi ve Noriyuki Abe tarafından yönetildi.

Ichigo Kurosaki, ruhları görmek gibi özel bir yeteneği olan, asi bir gençtir. Hikaye, tuhaf giyinmiş bir yabancı birdenbire Ichigo’nun yatak odasında görünüvermesiyle başlar. Bu yabancı onun kendisini görmesine şaşıran Shinigami Rukia Kuchiki’dir.

Tartışmaları bir hollow (şeytani ruh)’un ortaya çıkmasıyla kesilir. Rukia, Ichigo’yu korumaya çalışırken dövüş esnesında ciddi bir şekilde yaralanınca güçlerinin yarısını –onun hollowla karşılaşabilecek seviyeye gelmesini umarak- Ichigo’ya vermeye karar verir. Ichigo istemsizce Rukia’nın güçlerinin hepsini alır ve hollowu kolayca yener.

Sonraki gün Rukia transfer öğrenci olarak Ichigo’nun sınıfına gelir. Şaşırdığı üzere Rukia normal bir insan gibi görünmektedir. Rukia, kendini, insan dünyasında kalmak zorunda bırakan şeyin Ichigo’nun normal olmayan gücü yüzünden kendi gücünün hepsini emmesi olduğunu düşünmektedir. Bu yüzden yeteneklerinin iyileşmesini beklerken gigai (yapay insan vücudu) kullanır. Bu sırada Ichigo da Rukia’nın Shinigamilik –hollowları yok etme ve ruhları öteki dünyaya yollama- görevini üstlenmek zorunda kalır.

1) Pokémon

pokemon

Pokémon, Japon oyun yapımcısı Satoshi Tajiri tarafından yapılan, hayali canlıları konu alan anime serisidir.

Pokémon Serisi olarak da bilinen Pokémon, Pokémon video oyunu serisine dayanan bir anime televizyon dizisidir. İlk olarak 1997'de TV Tokyo'da yayınlandı. 2018'den itibaren Japonya'da 6 diziye ve uluslararası 22 mevsim olmak üzere 1000'in üzerinde bölüm üretti ve yayınladı.

Pokémon animesi ve filmleri, Pokémon oyunlarını esas alsa da oyunlardan farklı konuları işler ("Pokémon Yellow" haricinde, bu oyun animedeki konuları izler). Animede Ash Ketchum (Japonya'da Satoshi) isimli ana karakterin Pokémon Ustası olma yolundaki maceraları anlatılır. Kendisine Pokémonları ve birkaç arkadaşı da eşlik eder.

Reklam