-->

Netflix'de En İyi 10 Zombi Filmi

Reklam
netflix'de en iyi 10 zombi filmi

Öyle görünüyor ki, bu filmlerdeki ölüler, Netflix gibi servislerle asla mezara gitmeyecek gibi görünüyor.

10) Zombie Hunter (IMDB)

zombie hunter

Zombie Hunter, Kevin King tarafından Klimax ve Arrowstorm Entertainment için yönettiği ve yazdığı, doğrudan videoya aksiyon filmi yöneten bir 2013 filmi. Filmde Danny Trejo, Martin Copping ve Clare Niederpruem rol alıyor. Jesús'un önderliğindeki, kendilerini yok eden zombilerden koruyan bir grup insanı takip ediyor.

Film, onu tüketenler arasında zombi benzeri etkiler yarattığı bildirilen garip bir ilaç olan "Natas" hakkında bir haber yayınladı. Film daha sonra, zombilerin yaşadığı bir Dünya'ya hızla ilerliyor. Avcı (Martin Copping) kıyamet sonrası bir araziden geçiyor ve düşmanca bir "Ölüm Meleği" ile tanışıyor. Hunter bilmeden, Natas tarafından enfekte edilmemiş olan kurtulanların çimlerine giriyor. Düşünen Avcı bir zombi, bilinmeyen bir saldırgan ona ateş ediyor. Yine de Hunter hayatta kalır ve bilinci yerine getirildiğinde kurtulan Fast Lane Debbie (Jade Regier) tarafından karşılanır.

9) Day of the Dead (IMDB)

day of the dead

Day of the Dead, George A. Romero tarafından yönetilen ve Yaşayan Ölülerin Gecesi isimli film serisinin üçüncüsü olan, 1985 yılında vizyona giren ABD yapımı korku filmi.

Zombilerin hakimiyet kurduğu bir dünyada yaşamaya devam etmeye çalışan bilimadamları ve askerlerden kurulu bir topluluk, bu saldırılardan korunabilmek için gizli bir füze silosuna saklanırlar. Burada sıkı bir çalışmaya başlamış, dünyayı kurtarma mücadelesini sürdürmektedirler. Bu çalışmalar sırasında yakaladıkları zombileri deneylerinde kobay olarak kullanan bilimadamları öte yandan askerlerin gönüllerini hoş tutmak zorundadır. Ancak bir süre sonra ortaya çıkan tehlikeli durum herkesi korkunç bir sona sürüklemek üzeredir.

8) Wyrmwood: Road of the Dead (IMDB)

wyrmwood: road of the dead

Wyrmwood, kendisini zombi ordularıyla karşı karşıya bulan bir tamirciyi izleyen 2014 Avustralya aksiyon-korku filmi.

Tamirci Barry, karısı Annie ve kızı Meganne ile birlikte Avustralya’da yaşıyor. Meteor yağmuru sırasında, Barry'nin kız kardeşi Brooke, Bulla, Victoria stüdyosunda, modeli ve aniden zombiye dönüşen asistanı tarafından saldırıya uğradı. Barry'yi arar ve şehirden çıkması için onu uyarır. Meganne ve Annie gaz maskelerini çıkardıklarında virüs kaparlar ve zombiye dönüşürler. Barry onları bir çivi tabancasıyla öldürmek zorunda kalır. Kendini öldürmeden önce çivileri bitmek üzeredir.

7) The Returned (IMDB)

the returned

The Returned, Hatem Khraiche'nin yazdığı Manuel Carballo tarafından yönetilen ve Emily Hampshire, Kris Holden-Ried, Shawn Doyle ve Claudia Bassols'un başrollerini paylaştığı, bir İspanyol-Kanada gerilim filmi.

Ölümcül bir zombi virüsü insanlığı tehdit etmektedir ve bu virüse karşı tek bir çare vardır. "Return Protein" verilerek geliştirilen bir madde kanında virüsü taşıyanların hiç ısırılmamış gibi hayatta kalmasını sağlar. Ama bu proteinin stokları tükenmeye başlayınca halk ayaklanır ve isyan çıkar. Daha kötüsü kanında virüsü taşıyanlar tedaviye devam edemedikleri için zombiye dönüşmeye başlarlar. Protestocular şimdi birer birer katil dönüşmüşlerdir… Alex ve Kate ise tüm bu kaosun ortasında kalan kişilerdendir. Kate zombi virüsüne karşı geliştirilen çalışmaların başını çeken ekipte yer alırken, Alex karanlık sırrını herkesten saklayan bir müzisyendir. Kanındaki protein miktarı düştükçe Alex gerçeği saklayamaz hale gelir ve Kate’in canını kurtarmak için çok az zamanı kalmıştır…

6) World War Z (IMDB)

world war z

World War Z 2013 Amerikan kıyamet aksiyon korku filmi. Yönetmen, Marc Forster tarafından, Matthew Michael Carnahan, Drew Goddard ve Damon Lindelof'un senaryosuyla, Carnahan ve J. Michael Straczynski'nin 2006 yılında Max Brooks'un aynı ismin romanına dayanan bir senaryosunda gösterildi. Film, Brad Pitt'i bir zombi salgını durdurmanın bir yolunu bulmak için dünyayı dolaşması gereken eski Birleşmiş Milletler araştırmacılarından Gerry Lane olarak canlandırıyor.

Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır... Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bunu yaparken hayli kısıtlı olan zamana karşı yarışacaktır.

5) Cockneys vs Zombies (IMDB)

cockneys vs zombies

Cockneys vs Zombies, Matthias Hoene tarafından yönetilen ve James Moran ve Lucas Roche tarafından yazılmış 2012 İngiliz zombi komedi filmi.

Hikaye, dedelerini ve arkadaşlarını bir zombi kıyameti olarak emeklilik evlerinden kurtarmak için kendilerini kollayan bir grup Cockney üzerinde yoğunlaşıyor.

Londra'nın Doğu Yakasında Hartman İnşaat tarafından geliştirilen bir şantiyede iki inşaatçı, II. Charles'in hazinesini aramak için girdiklerinde, zombiler tarafından ısırılarak bölgedeki bir zombi salgını ortaya çıkar.

4) Shaun of the Dead (IMDB)

shaun of the dead

Shaun of the Dead, Wright ve Simon Pegg tarafından birlikte yazılan ve Edgar Peg'in yönettiği ve Pegg ve Nick Frost'un başrollerini paylaştığı 2004 korku komedi filmi.

Bir adam can çekişmekte olan hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir. Liz, Ed, Pete ve annesini toparlayıp Winchester'a ulaşabilirse hayatta kalacaklarına inanan Shaun'u zorlu bir macera beklemektedir.

3) Dead Snow (IMDB)

dead snow

Dead Snow, 2009 Norveç yapımı korku-komedi filmi. Film, Nazi Zombilerini konu alıyor. Tommy Wirkola filmin hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlenmiştir.

Bir grup tıp öğrencisi tatillerini arkadaşlarının dağ evinde geçirmek için yola çıkarlar. Daha sonra tanıştıkları bir adam, içinde bulundukları bölgenin zamanında Nazi terörüne şahit olduğunu söyler.

İkinci Dünya Savaşı sırasında, Albay Herzog’un liderliğinde Rusya ile İngiltere arasındaki iletişimi kesmek için Norveç Dağları’na gelen Nazi askerler bölgede yarattıkları vahşetin ardından halkın üstün çabalarıyla öldürülmüşlerdir. Sıradan bir tatil hayalindeki genç öğrencilerin ölen Nazilerle karşılaşması ve hayatlarının kabusa dönmesi an meselesidir.

2) State of Emergency (IMDB)

state of emergency

State of Emergency, Turner Clay tarafından yazılan ve yönetilen 2011 Amerikan korku filmi. Jay Hayden, Tori White, Scott Lilly ve Kathryn Todd Norman'ı, hastalıklı bir saldırının hayatta kalması gereken bir nörotoksin karantinadan kurtulanlar olarak görüyor.

Montgomery County'de, Jim ve nişanlısı Emilie, kentin dışında bir kimyasal tesis patlaması olduğunda çalışmaya hazırdır. Yakında Montgomery County karantinada ve ordu tarafından kuşatılıyor ve insanlar zombiye dönüşüyor. Jim ve Emilie kasabadan kaçarlar, ancak bir trafik kazası geçirirler ve Emilie ölümcül şekilde yaralanır. Bir çiftlik evine geliyorlar, ama Emilie ölüyor. Jim bir telefon alır ve Scott adlı bir adam onu ​​bulunduğu evin yakınındaki tütün deposuna gitmeye davet eder. Jim Scott'la tanışır ve karısı Julie ile dostça ve garip Alex "Ix" i tanıtır. Günler boyunca, denizciler tarafından kurtarılmayı beklerken arkadaş olurlar.

1) Dead Snow 2: Red vs Dead (IMDB)

dead snow 2: red vs dead

Dead Snow 2: Red vs Dead, Tommy Wirkola'nın yönettiği 2014 İzlanda-Norveççe korku komedi filmi. Wirkola'nın 2009 filmi Dead Snow'un bir devamı.

İlk film Ölü Kar'da Nazi zombilerle savaşıp sevgilisinin ve arkadaşlarının ölümüyle sarsılan Martin için, işler ikinci filmde de yolunda gitmiyor. Martin bir şekilde hayatta kalmayı başarmıştır ancak gözlerini bir hastane odasında açtığında, enfeksiyon kapan kolunun yerine yeni bir kolun dikildiğini görür. İşin kötüsü bu kolun bir Nazi zombiden alınmış olmasıdır. Daha da fenası ise kolun bedeninden bağımsız olarak hareket etmesi ve Hitler'in isteklerini gerçekleştirmeye kararlı olmasıdır! Çevresindekileri Nazi zombilere ikna dahi edememişken yapabileceği tek şey hastaneden kaçmak olur. Martin'in şansı bu kez yolunda gider ve kendilerine Zombi Takımı adını takan zombi avcısı bir grupla yolları kesişir...

Reklam