-->

'Harry Potter' Evrenindeki En İyi 10 Evcil Hayvan

Reklam
'harry potter' evrenindeki en iyi 10 evcil hayvan

Harr Potter serisindeki en iyi 10 evcil hayvanı listeledik.

10) Fang

fang

Fang aşırı büyük bir domuz köpeği ve Rubeus Hagrid'in evcil hayvanlarından biriydi. Yasak Orman da dahil olmak üzere birçok yerde Hagrid'e eşlik eden ve kulübesinde yaşayan büyük bir köpekti. Fang, Astronomi Kulesi Muharebesi ve Hogwarts Muharebesi gibi İkinci Büyücülük Savaşının çoğunda mevcuttu.

İkinci Büyücülük Savaşı'ndan sonra Fang'a ne olduğu henüz bilinmiyor, ancak adı zayiatlar arasında yer almadığından hayatta kaldığı varsayılabilir.

9) Pygmy Puff

pygmy puff

Pygmy Puff, Fred ve George Weasley tarafından yetiştirilen ve WonderWitch serisindeki bilinen ürünlerden biri olarak Londra'daki 93 Diagon Yolu'ndaki Wheezes mağazasında satılan minyatür bir Puffskein'dir. George, talep için yeterince hızlı bir şekilde üremekte zorlandıklarını söylediği için en popüler ürünlerinden biriydi.

8) Hedwig

hedwig

Hedwig, Harry Potter'ın evcil hayvan kar baykuşu idi (Bubo scandiacus). Hedwig, Rubeus Hagrid'den Harry'ye 11. doğum günü hediyesiydi. Hagrid onu Eeylops Owl Emporium'dan satın aldı.

Posta teslimine ek olarak, Hedwig Harry'e yakın bir arkadaştı. İkinci Büyücülük Savaşı'nın zirvesindeki Battle of the Seven Potters sırasında ölümüne kadar en yakın arkadaşlarından biri olarak kaldı.

7) Crookshanks

crookshanks

Crookshanks, Hermione Granger'ın evcil kedisi idi. Aslan benzeri görünümüyle, sorunları kendi başına yardım almadan ve öğretmeden çözebilme kabiliyetine sahip olduğu ve güvenilmez insanları tanıma yeteneklerinden dolayı başkalarına dönüştürülmüş olsalar bile açıkça görebilir.

1993 yılında Crookshanks, Hermione Granger tarafından Magical Menagerie'den satın alınmıştır. Onu satın aldığı cadı, "kimse onu istemedi" diye uzun süredir dükkanda olduğunu söyledi. Crookshanks, 6 Haziran 1994'te gerçekleşen olaylarda önemli bir rol oynadı. İkinci Büyücülük Savaşı'nın zirvesinde Crookshanks, Oyuk'ta kaldı. Savaştan sonra ona ne olduğu bilinmemektedir, ancak Hermione'ye iade edildiği varsayılabilir.

6) Fluffy

fluffy

Fluffy, bir zamanlar Rubeus Hagrid tarafından bakılan devasa, canavar üç kafalı bir köpekti. Fluffy'nin en büyük zayıflığı, müziğin sesinde uyumasıydı.

5) Norberta

norberta

Norberta, aslen Norbert, Hubewarts Büyücülük Okulu'ndaki kulübesinde Rubeus Hagrid tarafından çıkarılan Norveçli bir Ridgeback Ejderha'ydı.

4) Nagini

nagini

Nagini, bir yılana dönüşmek için lanetlenmiş bir Maledictus'du. Muhtemelen Endonezya’dan gelen 1927’de Circus Arcanus’ta Credence Barebone ile tanıştığı ve daha sonra istediği gibi dönüştüğü bir sanatçıydı. 1994'te Nagini, yılan biçiminde hapsolmuştu ve efendisi Bertha Jorkins'i öldürdükten sonra, Horcrux'a bağlı olarak büyük ölçüde özel bir bağı olan Lord Voldemort'a aitti.

Voldemort'un ilk çöküşünden sonra Nagini'nin zehirini İksir'in malzemelerinden biri olarak kullandı ve sonunda 1995'te yeniden doğuşuna yol açtı. Aynı yılın ilerleyen saatlerinde Arthur Weasley'ye saldırdı ama hayatta kalmayı başardı. İkinci Büyücülük Savaşı sırasında, Voldemort'un nihayet yenilmesi için imha edilmesi gerekiyordu. Nagini, 1998 yılında Godric Gryffindor'un Kılıcı ile Neville Longbottom tarafından öldürüldü ve en son yok edilen Horcrux'du.

3) Aragog

aragog

Aragog, Rubeus Hagrid'in sahip olduğu bir Acromantula idi. Diğer türlerinde olduğu gibi, Aragog da insan eti için bir tada sahipti ve insanlarla iletişim kurabiliyordu.

Aragog'un bir karısı Mosag vardı ve bütün oğullarından ve kızlarından oluşan büyük bir Acromantula kolonisinin lideriydi. Hayatı boyunca Aragog, Slytherin'in Canavarı olmakla suçlandı, ancak bu gerçekten bir basiliskti. İronik olarak, tüm örümcekler basiliskten korkuyor. Aragog öldükten sonra, zehirinin bir kısmı Horace Slughorn tarafından alındı ​​ve daha sonra satıldı.

2) Buckbeak

buckbeak

Daha sonra Witherwings olarak yeniden adlandırılan Buckbeak, bir suaygırıydı. Harry Potter'ın Hogwarts'taki üçüncü yılında Rubeus Hagrid'le ve birkaç diğer suaygırıyla yaşadı. Daha sonra, alay edildikten ve tahrik edildikten sonra Draco Malfoy'a saldırdığında haksız yere ölüm cezasına çarptırıldı. Buckbeak'in ölüm cezası Tehlikeli Yaratıklar İmhası Komitesinden teslim edildi. Bu komite üyelerinin birçoğu Draco'nun babası Lucius Malfoy tarafından bu karara oy vermeleri için tehdit edildi.

Harry Potter, Hermione Granger ve Time-Turner ile birlikte 1994 yılında Buckbeak idamdan kaçtı ve Sirius Black'in himayesine girdi. Sirius, Buckbeak'i 1994-1995 okul yılı boyunca koşarken yanında tuttu ve daha sonra 12 Grimmauld Place'de saklanırken annesinin yatak odasında tuttu.

Sirius'un ölümünden sonra, Buckbeak, Sirius'un iradesiyle Harry Potter'a ait oldu, ancak Harry Hagrid'le yaşamasına izin verdi. İkinci Büyücü Savaşı'nın, özellikle de Hogwarts Savaşı'nın iki savaşına katıldı. Ayrıca Harry'e karşı büyük bir şefkat ve sadakat gösterdi ve tehlikeye girdiğinde onu savunuyordu.

1) Fawkes

fawkes

Fawkes çok zeki bir erkek anka kuşu, Albus Dumbledore'un hayvan arkadaşı ve savunucusuydu. Fawkes'ın Dumbledore'un hizmetinde ne kadar süredir olduğu bilinmiyor. Müdür'ün ölümünden önce uzun yıllar Dumbledore'un sadık şampiyonu olmuştu.

Fawkes, 1993’te Harry Potter’ın Salazar Slytherin'in basiliskini yenmesine yardımcı oldu. Gözyaşları (türdeşlerinde olduğu gibi) iyileştirici özellikte olduğundan Harry'nin kolu basilisk dişi ve zehiri tarafından delindikten sonra hayatını kurtardı. 1996'da Fawkes, Dumbledore'un Lord Voldemort ile Gizemler Savaşı sırasında savaşmak için yardımına geldi.

Dumbledore'un ölümünün ardından, Fawkes, bir daha asla görülmeyecek şekilde uçup gitti. Kuyruk tüyleri, Lord Voldemort ve Harry Potter tarafından tutulan iki ikiz asanın çekirdeği idi.

Reklam