-->

En İyi 10 Liseli Filmi

Reklam
en iyi 10 liseli filmi

Kült haline gelmiş en iyi 10 lise filmini derledik.

10) Kötü Kızlar (IMDB)

kötü kızlar

Kötü Kızlar, Amerikan komedi gençlik filmi. 16 yaşına gelip liseye başladığında orman kanunlarının yepyeni bir boyut kazandığını fark eder. Okulun en popüler kızının eski sevgilisine aşık olunca işler Cady için epey karışacaktır.

Afrika’da doğup büyüyen Cady’nin anne ve babası zoologtur. Bu vesile ile büyümek yolunda ilerlerken hayata dair şu ilkeyi temel alarak şekillenmiştir: Doğada güçlü olan hayatta kalır! Yalnız yaşı on beş olduğunda ve liseye başlayınca kafasındaki o orman kanunlarının pek de sandığı gibi olmadığını görür. Hele ki işin içine aşk girdiğinde ezbere bildiği her şeyi unutup baştan başlaması gerekecektir. Cady, ne yazık ki okulun en gözde kızının eski erkek arkadaşına gönlünü kaptırmıştır. İşler haliyle sapa sarmaya hazır biçimde onu beklemektedir.

9) Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (IMDB)

senden nefret etmemin 10 sebebi

Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi, 1999 yapımı, Gil Junger'ın yönettiği bir romantik komedi filmidir. Filmin başrollerinde Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt, Larisa Oleynik, David Krumholtz ve Larry Miller yer almıştır.

Bianca (Larisa Oleynik), okuldaki her erkeğin çok beğendiği güzel bir kızdır. Fakat hiçbir erkek onunla çıkamamaktadır çünkü babasının, "iki kardeş birden yapmadığı sürece hiçbiri erkek arkadaşıyla çıkamayacaktır" kuralı yüzünden Bianca hiçbir erkek ile yakınlaşamamıştır ve Bianca'nın ablası Kat (Julia Stiles) erkeklerden hiç hoşlanmamaktadır. Bir gün, Bianca'ya aşık olan Joey Donner (Andrew Keegan), arkadaşı Patrick'ten (Heath Ledger), Kat ile beraber olmasını ister.

8) Heathers (IMDB)

heathers

Heathers, Daniel Waters tarafından yazılmış ve Michael Lehmann'ın yönettiği 1988 Amerikan kara komedi filmi. Winona Ryder ve Christian Slater'ı canlandırıyor. Film, üçü Heather adında dört genç kızı canlandırıyor ve Ohio lisesinde bir klibe giriyor.

On yedi yaşındaki Veronica Sawyer, Sherwood, Ohio'daki Westerburg Lisesi'ndeki en popüler kızlardan biri ve aynı adı taşıyan üç varlıklı ve güzel kız grubundan biri: Heather Chandler, Heather Duke ve Heather McNamara. En popüler öğrenciler olmalarına rağmen, Heathers öğrenci bedeninin çoğu tarafından nefret edilir ve korkulur. Heather Chandler Veronica, Veronica'nın eski arkadaşı Martha "Dumptruck" Dunnstock, aşırı kilolu, popüler olmayan bir sınıf arkadaşı olan Dunnstock'a acımasız bir şaka yapmak için başkalarının el yazılarını yazma becerisini kullandıktan sonra, popülerlik maliyetinin çok dik olup olmadığını sormaya başlar.

7) Adı Çıkmış (IMDB)

adı çıkmış

Adı Çıkmış, Emma Stone, Amanda Bynes ve Penn Badgley'nin başrollerini oynadığı filmdir. 2010 yılında ABD'de çekilen bir filmdir ve ilk olarak ABD'de vizyona girmiştir. Komedi, Romantik ve Gençlik türündeki bu filmin diğer oyuncuları ise; Cam Gigandet, Alyson Michalka, Stanley Tucci ve Malcolm McDowell'dır.

Nathaniel Hawthorne’in Türkiye’de de yayınlanmış olan kitabı 'Kızıl Damga'nın Amerika’da bir lisede geçen modern bir uyarlaması gibi duran filmde, bir kızın okulun içinde cinsel olarak uğradığı iftira ve dedikodulardan sonra başından geşen komik olaylar anlatılıyor...

Fakat bu sefer iftiralar ve dedikodular onu daha popüler ve maddi açıdan da iyi bir seviyeye taşıyor...

6) Grease (IMDB)

grease

Grease, yönetmenliğini Randal Kleiser'in yaptığı, başrollerini John Travolta, Olivia Newton-John ve Stockard Channing'in paylaştığı 1978 ABD yapımı 110 dakikalık film. Türü müzikal romantik komedidir. Aynı isimli Broadway müzikalinden sinemaya uyarlanmıştır.

Danny ve Sandy, hayatlarına damga vuran bir yaz aşkı yaşamışlardır. Ancak artık yaz bitmiştir ve ikili ayrılıp okullarına dönmek zorundadırlar. Danny, okuldaki ilk gününde önceden de mensubu olduğu bir deri ceketli çetenin başına döner. Artık sürekli olarak yazın geçirdiği güzel günlerinden bahsetmektedir. Ancak bilmediği bir şey vardır. Bu da Sandy'nin aynı gruba kaydolmuş olmasıdır. İşin kötüsü ikili birbirine düşman iki grubun mensubudurlar.

5) Fırlama Kızlar (IMDB)

fırlama kızlar

Fırlama Kızlar, Amy Heckerling tarafından yazılan ve yönetilen bir Amerikan kökenli romantik komedi filmi. Alicia Silverstone, Stacey Dash, Paul Rudd ve Brittany Murphy'yi canlandırıyor. Clueless, Scott Rudin ve Robert Lawrence tarafından üretildi.

Jane Austen'in 1815 tarihli romanı Emma'dan esinlenilerek beyazperdeye aktarılan film, Beverly Hills'de yaşayan bir grup gencin dünyasını izleyiciyle buluşturuyor. Cher Horowitz okuduğu lisenin en popüler kızıdır ve çevresindeki hemen herkes ona hayranlık duymakta ve giyim stilini anbean takip etmektedir. Cher'in en büyük zevki çekingen ve içine kapanık görünen öğrencileri tespit edip onların görünümünü değiştirmektir. Böylece yardım ettiği herkes bambaşka birine dönüşür ve hayatı tamamen değişir. Cher'in son 'projesi' Tai isimli asosyal sınıf arkadaşıdır. Ne var ki bu süreç hepsinin hayatlarında yeni bir sayfa açacaktır...

4) 16. Doğum Günüm (IMDB)

16. doğum günüm

16. Doğum Günüm, Molly Ringwald, Michael Schoeffling ve Anthony Michael Hall'ın başrollerini paylaştığı, 1984’den kalma Amerikalı bir komedi filmi. John Hughes tarafından yazılmış ve yönetilmiştir.

Samantha’nın hayatı hızla inişe geçmiş bir haldedir. On beş yaşındaki bu genç kız okulda bir çocuğa aşık olur. Okulun en sevimsiz tipi de ona aşıktır. Samantha’nın ablası evlenmek üzeredir ve bu olayın telaşı içerisindeki ailenin tüm diğer fertleri, kendisinin yaş gününü unuturlar. Bütün bunlara ek olarak da dehşet utanç verici bir büyük anne ve büyük baba, yabancı bir dönüşüm öğrencisi olan Long Duc Dong’un varlığı ile genç bir kızın dünyasına eğlenceli bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Keyifli dakikalar vaat ediyor.

3) Pembe Güzellik (IMDB)

pembe güzellik

Pembe Güzellik, 1980'lerde Amerikan liselerinde aşk ve sosyal kliklerle ilgili 1986'lı bir Amerikan romantik komedi filmi. Bir kült klasik, genellikle "Brat Pack" filmi olarak tanımlanır.

Andie, bir lise öğrencisidir. O dönemde genç kız hem okur hem de çalışır. Okul sonrası bir plakçıya gider ve orada para kazanır. Babası hayata dargın ve mutsuz bir adamdır. Andie’nin o yıllarda yani seksenlerde en çok pembe renkte giysilerle dolu bir gardırobu vardır. Çalıştığı plakçıda görevli bir diğer kişi olan Iona ile yakın arkadaşlık kurar. Yaş farkından ötürü Iona ona anaç yaklaşır. Öte yanda Duckie yani Andie’nin çocukluk arkadaşı da ona deli gibi aşıktır. Ama Andie’nin kalbi bir başkası için çarpmaktadır. Okuldakş zengin çocuğu Steff’in kibiri her daim ondan uzak durmasına yol açmaktadır. Bir yandan okul balosunun yaklaştığı gerilimli Amerikan lise ortamında birdenbire ortaya çıkan beyaz atlı prens Blane işleri genç kız için daha da zorlaştıracaktır.

2) Kahvaltı Kulübü (IMDB)

kahvaltı kulübü

Kahvaltı Kulübü 1985 yapımı John Hughes'ın yazıp yönettiği komedi-dram filmidir. Başrollerinde Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Judd Nelson, Molly Ringwald ve Ally Sheedy yer alır.

1985 yılına ait bir gençlik klasiği ile karşı karşıyayız. Filmde bir nerd "inek öğrenci modeli", atletik bir sportmen, bir freak "ucube anarşist", bir entelektüel ve bir "sarışın" aralarında keşfedecekleri ortaklığa doğru yol alacaklardır. Amerikan lise hayatından bu beş benzemez, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek gibi bir işkenceye maruz kalmışlardır. Bir yandan da at gözlüklü lise müdürünün tacizi altında inlemektedirler. Yetişkin aklı ve ergen yüreğini tek potada eritmeyi bilen John Hughes, hiç şüphesiz bir kuşağa, 80’li yılların en iyi gençlik filmlerini armağan etti. "Sixteen Candles", "Pretty in Pink" bir yana, Kahvaltı Kulübü’nün üstadın en iyi işi olduğunu teslim etmek lazım. Gerçek bir kült film "Kahvaltı Kulübü"...

1) Ridgemont Lisesinde Hızlı Günler (IMDB)

ridgemont lisesinde hızlı günler

Ridgemont Lisesinde Hızlı Günler, Amy Heckerling'in yönettiği ve 1981 aynı başlıktaki 1981 kitabından uyarlanan Cameron Crowe tarafından yazılmış, 1982'den kalma bir Amerikan sinema komedi filmidir. Crowe, San Diego'daki Clairemont Lisesi'ne gizlice girdi ve deneyimleri hakkında yazdı.

Lisede öğrenim gören bir grup öğrencinin karşılaştığı yeni tecrübeler ve gündelik hayatlarında yaşadıkları sıradan olaylar üzerinden ilerleyen film, Güney Kaliforniya'daki bir lisede geçiyor. Stacy ve Mark ilk buluşmalarının ardından hayal kırıklığı yaşadıkları bir gece geçirir. Arkadaşları Linda ve Mike ise bu sorunlarına farklı tavsiyelerde bulunur... Öte yandan Stacy'nin ağabeyi Brad, okuldaki son senesindedir ve çeşitli iş yerlerinde bir türlü dikiş tutturamaz. Sörf tutkunu Jeff'in ise tarih öğretmeni Mr. Hand ile başı derttedir...

Reklam