-->

En İyi 10 Zombi Mangası

Reklam
en iyi 10 zombi mangası

Amerika'dan sonra, Japonya muhtemelen dünyanın 2 numaralı zombi üreticisidir. Bazı çarpık ölüm fantazileriyle yeni bir dünya yaratmak, zombilere olan hayranlığımız, video oyunlarından Hollywood filmlerine kadar her biçimin odak noktası oldu. Listedekilerin en iyi zombi mangalarından bazıları olduğunu düşünüyoruz.

10) Zombie-Loan

zombie-loan

Zombie-Loan, Peach-Pit: Banri Sendo ve Shibuko Ebara'nın yarattığı bir Japon manga serisidir. Square Enix tarafından yayınlanan ve Japon shōnen manga dergisi GFantasy'de seri hale getirilmiştir.

Michiru Kita, kişinin boynundaki bir halkayı görerek kişinin ölüme yakınlığını görmesini sağlayan bir güç olan Shinigami Gözlerine sahiptir. Bir kişi ölmek için işaretlendiğinde, zamanla koyulaşan gri bir halka belirir. Yüzük zifiri siyaha döndüğünde, kişi ölür. Sınıfındaki iki oğlan Chika Akatsuki ve Shito Tachibana, boyunlarının etrafında siyah halkalara sahipler ama hala yaşıyorlar. İkisini de öldürmesi beklenen bir kazadan sonra, ikisinin Zombie-Loan ile bir anlaşma yaptığı ortaya çıktı. Onları hayatta tutmanın karşılığı olarak, iki kişinin borçlarını geri ödemek için zombileri avlamaları gerekiyor. Michiru'nun yeteneğini öğrendiklerinde, onları ortadan kaldırmak için halkaları olan insanları bulmasını istiyorlar. Ertesi gün neredeyse öldürülmekle birlikte hayata döndü. Zombi'yi epizodik bir şekilde avladıktan sonra, Chika ve Shito, Zombie Loan'dan ayrıldı ve Shito'nun annesini Xu-Fu'dan kurtarmak için Çin'e gitti. Bununla birlikte, Xu-Fu Shito'yu yakalar ve vücudunu liderleri Lao Ye için bir gemi olarak kullanmaya çalışır. Sonunda Lao Ye yenildi ve ikili Zombie Loan geri döndü.

Kısa bir süre sonra, Ferryman Akaşik kayıtların uğruna zombileri silmeye başladı ve Zombie Loan hedef aldı. Feribotcu dünyasında ilerledikçe, dünyayı yok etmek için kayıtları kullanmaya çalışan bir Feribotcu işlerine dahil oldular. Michiru güçlerini, hareketsiz olarak ölmek zorunda olduğu için kayıtların düzensizliğinden kaynaklandığını ortaya çıkardı. Yetkilerini kullanarak, usulsüzlüklerini ve zombilerini kaldırarak Akaşik kayıtlarda zamanı tersine çevirir. Dizi, Michiru'nun Chika ve Shito'nun televizyondaki kazalarına tanıklık etmesi ve Bekko'nun Zombie Loan'ın yeniden açıldığını duyurmasıyla yeni bir zaman çizgisinde sona eriyor.

9) Sankarea: Undying Love

sankarea: undying love

Sankarea: Undying Love, Mitsuru Hattori tarafından yazılmış ve resimlendirilmiş bir Japon manga serisidir. Manga, Aralık 2009 ve Eylül 2014 arasında Kodansha'nın Bessatsu Shōnen Dergisi'nde seri hale getirildi ve on bir tankōbon hacminde derlendi. Chihiro Furuya, zombi ile ilgili video oyunları, film ve manga toplayan, hatta "bir zombi kızı öpmek" isteyen bir noktaya getirecek kadar zombi meraklısı bir erkek lise öğrencisi. Evcil hayvan kedisi Babu'nun ölümünün ardından, diriliş için bir iksir yaratma sürecini tanımlayan eski bir el yazması kullanarak onu yeniden canlandırmaya çalışıyor. Evden kaçan Rea Sanka adında bir kızla karşılaşıyor. İntihar girişiminde, onu öldürmemesine rağmen, zehirli Ortanca macrophylla çiçeğinden oluşan "diriliş" iksirinin bir örneğini içer. Babasıyla tartıştıktan sonra kazayla uçurumdan düşer ve ölür. Bununla birlikte, iksirin bir sonucu olarak, ortanca yapraklarını hayatta kalmak için yiyen bir zombi haline gelir. Hikaye Chihiro ve onun yeni 'zombi kız arkadaşı' hayatını takip ediyor.

8) Highschool of the Dead

highschool of the dead

Highschool of the Dead, Daisuke Satō tarafından yazılan manga serisidir. Hikâye bir zombi kıyametinin ortasında yakalanan bir grup lise öğrencisini anlatmaktadır. Seri Eylül 2006-Mart 2013 tarihleri arasında Fujimi Shobo'nun Monthly Dragon Age' dergisinde yayınlandı.

Highschool of the Dead, günümüzde Japonya'da, dünyayı insanları “zombi” ye dönüştüren ölümcül bir salgınla vurduğundan başlayarak, esasen “Karakterler” (ら ら Yatsu-ra) olarak adlandırılır. Hikaye, bir grup lise öğrencisini ve okulun hemşiresini “Salgın” olarak bilinen dünya çapında yıkıcı bir olayla uğraşırken takip ediyor. Oyuncular, zombi kıyametinde hayatta kalmaya çalışırken, aynı zamanda, tehlikeli diğer hayatta kalanlar ve kendi ahlaki kurallarının muhtemel çöküşleri şeklinde toplumsal çöküşün ek tehditleriyle de yüzleşmelidirler. Liseden başlayarak, öğrenciler yozlaşmış bir öğretmenle ve öğrencileriyle ilgilenmeleri gereken kasabaya kaçarlar. Evlerini hayatta kalanlar için kontrol ediyorlar, küçük bir kız ve bir köpek alıyorlar. Daha sonra bir alışveriş merkezinde tutulurlar, bir polis karakolundan geçerler ve sonunda güvenli bir bölge olan ilkokullara giderler.

7) School-Live!

school-live!

School-Live! Nitroplus 'Norimitsu Kaihō tarafından yazılmış ve Sadoru Chiba tarafından gösterilen bir Japon manga serisidir. Dizi, Houbunsha'nın Manga Time Kirara Forward dergisinin Temmuz 2012 sayısında seri hale gelmeye başladı.

Yuki Takeya, Megurigaoka Özel Lisesi'nde yaşayan ve diğer üyeler Kurumi Ebisuzawa, Yūri Wakasa ve Miki Naoki ile birlikte Okul Yaşam Kulübü ile birlikte vakit geçiren neşeli bir liseli kız. Bir süre sonra, bir zombi salgını şehri istila eder. Salgın okula yayılır ve birçok öğrenci ve öğretmen de hastalanır, Kurumi üst sınıf öğrencisi ve kız arkadaşı Miki'nin sınıf arkadaşı olan Kei Shindo'yu dahil ettiler. Yuki'nın sınıf arkadaşları her gün eğlenceli okul aktiviteleri ararken Yuki'yı güvende tutmak için çok çalışıyorlar. Yuki'nın, her şeyin normal olduğuna ve sınıf arkadaşlarının ve öğretmenlerinin ilk başta canlı ve iyi olduğuna inanan, sanrılı bir okul kızı olduğu öğrenildi.

Daha sonra Megumi Sakura, annesi ve Yuri'den salgın hakkında, şehrin durumunda bir değişiklik olduğunu anladı. Daha sonra Yuki, şehrin geri kalanı gibi zombi saldırısına uğrayan alışveriş merkezine okul gezisi düzenliyor. Turdan sonra, Miki, Megumi'nin varlığının da onlardan biri olduğu gerçeği dahil, sanrıları hakkında bir şeyler öğrenmeye başladı. Ayrıca Yuri ile Kurumi'den, Yuri ile Okul Yaşam Kulübü'nü kuran Megumi'nin, öğrencilerini zombilere karşı korumak için kendini nasıl feda ettiğini ve şok etmesine neden olarak Yuki'den Megumi ve diğer öğrencilerin hala olduğu düşünüldüğünü öğrendi. Miki daha sonra, Yuki'nun düşünme tarzının Kurumi ve diğerlerine nasıl yardımcı olduğunu biraz daha fazla öğrenir ve daha fazlasını anlamak için Okul Yaşam Kulübü'ün deneme üyesi olmaya karar verir.

Bir gün, Yuki ve arkadaşları, okulun biyolojik bir silahla karıştığını ve bir salgın durumunda güvenli bir ev olarak inşa edildiğini gösteren acil durum el kitabını içeren gizli bir kasa bulurlar.

6) Gungrave

gungrave

Gungrave, Yasuhiro Nightow tarafından yaratılan aynı adlı video oyununu temel alan bir Japon animasyon televizyon dizisidir. Dizi, Yousuke Kuroda'nın senaryosundan Toshiyuki Tsuru tarafından yönetilmekte ve Madhouse Studios tarafından üretilmektedir.

Gungrave, Tokyo'da 6 Ekim 2003 - 29 Mart 2004 tarihleri ​​arasında toplam yirmi altı bölüm yayınladı. Gungrave video oyunu ve devam filmi Gungrave: Overdose gibi, dizinin müziği Tsuneo Imahori tarafından sağlanıyor; Bu aynı zamanda serinin açılış temasını da içerir.

Gungrave, Brandon Heat'in en iyi arkadaşı Harry MacDowell tarafından ihanete uğradıktan ve öldürüldükten on üç yıl sonra açılıyor. Mezarın Ötesinde nekrolizasyonu kullanarak yeniden doğuyor ve suç sendikasına karşı intikam arayışına başlıyor. Dizi daha sonra Brandon’ın gençliğine geri döndü ve onu ve Harry’yi, sonunda ortaya çıkan düşmelere yol açan koşulları ayrıntılarıyla açıklayarak, suçlu yeraltı dünyasından yükselirken takip ediyor.

5) I Am a Hero

i am a hero

I Am a Hero, Kengo Hanazawa tarafından yaratılan Japon zombi mangasıdır. Shinsuke Sato'nun yönettiği ve 13 Ekim 2015 tarihinde Sitges Film Festivali'nde yer alan Masumi Nagasawa ve Yo Oizumi, Kasumi Arimura ve Masami Nagasawa'nın yönettiği canlı aksiyon filmi 23 Nisan 2016'da ticari olarak gösterime girdi.

Hikaye, hayatını yorucu ama düşük ücretli bir işi, tamamlanmamış hayalleri, garip halüsinasyonları ve tatmin edici olmayan ilişkileri etrafında sıkışmış gibi görünen 35 yaşında bir manga sanatçısı asistanı olan Hideo Suzuki ile başlıyor. Kendisini kendi yaşamında destekleyici bir karakter olarak görüyor ve hayal kırıklığıyla sonuçlanan özgüveninin düşük olması.

Bir gün, Hideo olarak dünya, insanları zombilere benzeyen ve davranan ve ilk içgüdüsü en yakın insana saldırmak ve yok etmek olan cinayet manyaklarına dönüştüren bir hastalığın (ZQN olarak adlandırılan) varlığında paramparça olduğunu biliyor. Sadece spor av tüfeğiyle silahlanmış, hayatı boyunca koşarak yabancılarla tanışıyor. Bir süre, o ve arkadaşları ahlaki seçimlerini sorgularken hayatta kalmak için mücadele ediyorlar. Sonunda, sadece üçü kalıyor ve Mt. Fuji kurtarılacak.

4) Tokyo Zombie

tokyo zombie

Tokyo Zombie, 1999 yılında Yusaku Hanakuma tarafından yazılmış bir mangadır. Daha sonra Sakichi Sato tarafından yazılan ve yönetilen 2005 Japon filmi haline getirildi. Filmler, Tadanobu Asano, Show Aikawa ve Erika Okuda'yı canlandırıyor.

Fujio ve Mitsuo, bir yangın söndürme fabrikasında çalışan iki tam zamanlı uyuşuktur. İkili, öğle yemeği saatlerini, jujitsu şampiyonu olma hayallerini gerçekleştirmek için harcadılar. Bir gün, patronlarını öldürürler ve vücudunu "Siyah Fuji" olarak bilinen bir Tokyo zehirli çöplüğüne atarlar. Ölümsüzlerin ordusu atık çöplüğünden yükselip hayatlarına saldırmaya başladığında işler aniden kötüleşir. Hayatta kalabilmek için, Tokyo'ya yardım etmek ya da kaçmak için sınırlı jujitsu becerilerini kullanmak zorunda kalacaklar.

3) Sunday Without God

sunday without god

Sunday Without God, Kinohi Irie tarafından Shino'nun çizimleri ile yazılmış Japon hafif roman dizisi. Fujimi Shobo, Ocak 2010'dan bu yana Fujimi Fantasia Bunko baskı altında dokuz cilt yayınladı.

Hikaye, on beş yıl önce, insanların çocuk sahibi olma ve gerçekten ölme yeteneklerini kaybettiği kurgusal bir dünyada geçiyor. Ölenler, yaralanma ve çürümeye bakmaksızın var olmaya devam ediyor. Efsaneye göre, Tanrı yarattıklarını terk etti, ancak onlara "gravürcü" şeklinde son bir hediye bıraktı, yaşayan ölülere dinlenebilme yeteneği olan garip bireyler. On iki yaşındaki Ai, böyle bir gravürcüdür. Hampnie Hambart adında ölümsüz bir silahşör, küçük köyünün sakinlerini katlettiğinde hayatı sonsuza dek değişir. Gidecek yeri olmayan Ai, Hampnie'ye güvenmek zorunda kalır ve kendisi ve köyü hakkındaki gerçeği öğrenmeye gelir.

Daha sonra bir yolculuğa çıkarak, bir gravür görevlisi olarak görevlerini yerine getirerek dünyanın neden böyle bir duruma düştüğü hakkında daha fazla şey öğrenmek için çabalıyor ve Tanrı'nın terk ettiği dünyayı kurtarma arzusunu açıklıyor. Yolculuğu sırasında yeni insanlarla karşılaşır: Hampnie'nin çocukluk arkadaşı Julie, gravürcü Scar, Alice adında gizemli bir çocuk ve Dee adında hayalet bir cadı.

2) Corpse Princess

corpse princess

Corpse Princess, Yoshiichi Akahito tarafından yazılmış ve resimli bir Japon manga serisidir. 12 Nisan 2005'te Monthly Shōnen Gangan'da ilk kez gösterilen seri, gizli bir anti-toplum toplumunun yardımıyla cennete giriş yapmak için 108 ölümsüz cesedi avlayan ölümsüz bir kız olan "Corpse Princess" Makina Hoshimura'ya odaklanıyor.

Öldürüldükten sonra, Makina Hoşhimura canlı bir "Shikabane Hime" ("Corpse Princess") olur. Çift MAC-11 hafif makineli tüfek ile donanmış, cennete girebilmek için 108 Shikabane'yi öldürmesi gerekiyor. Bu görevinde, Kōgon Tarikatı olarak bilinen bir anti-ceset grubuyla bağlantısı olan Budist bir keşiş olan Keisei Tagami tarafından desteklenmektedir. Nihai hedefi, Yedi Yıldızlar olarak bilinen Shikabane'yi yok ederek ailesinin ölümünün öcünü almak.

1) Reiko the Zombie Shop

reiko the zombie shop

Reiko the Zombie Shop, Rei Mikamoto'nun Japon manga serisidir.

Reiko bir kız öğrenci ve bir "zombi dükkanı" olarak tanıtıldı; Önemli bir ücret karşılığında, onlardan bilgi almak amacıyla ölüleri yeniden canlandıran profesyonel bir büyücü. Bu ona, dedektif olarak çalışma ve kurbanı geçici olarak canlandırarak ve onları öldürmelerini isteyerek cinayet davalarını çözme fırsatı sunuyor. Örneğin, kitabın tanıtıcı eylemlerinde, annesinin bilmediği gibi babası tarafından taciz edilen intihar eden bir kızı diriltiyor. Zombiye olmuş kız babasını öldürür ve dizi için ortak olan kara mizahla bıktığında anne Reiko'ya babasını yeniden canlandırması için iki katını öder, böylece ona işkence yapabilir.

Reklam