-->

En Seksi 10 Süper Kötü Karakter

Reklam
en seksi 10 süper kötü karakter

Her süper kahraman için, onlara karşı savaşan bir süper kötü karakter vardır. Neredeyse her çizgi romandaki içsel formülün bir parçası. Genellikle erkek süper kötüler çizgi roman dünyasında en fazla dikkat çekendir, ancak bugün tüm zamanların en iyi ve en sıcak kadın süper kötüsü olduğunu düşündüğümüz karakterlere bakacağız. Ama sadece görünüşlerine konsantre olamayız. Bu kadınlar ateşli oldukları kadar öldürücü ve güçlüler.

10) Cheetah

cheetah

Çita, DC'nin en eski karakterlerinden biridir ve ilk 1943'te inanılmaz derecede ünlü Wonder Woman'ın karşısında çıktı. Çizgi roman hayranlarının çoğu, onu Wonder Woman’ın düşmanı olarak gördü. William Moulton Marston tarafından yazılan Çita, katil hamleleri ve kesinlikle ilginç bir estetik tarzı ile tanınmıştır. Kelimenin tam anlamıyla çita gibi görünüyor.

Aslında, zaman geçtikçe birkaç farklı icattan geçti. İlk önce çizgi romanın Altın ve Gümüş Çağında Priscilla Rich, daha sonra da Çizgi Romanların Bronz Çağında Deborah Domaine. Bunu Sonsuz Topraklardaki Krizden sonra Barbara Ann Minerva takip etti ve bugüne kadar Çita olarak kaldı. Bununla birlikte, ilginç bir şekilde, The Cheetah mantosu, 2001 yılında kısa bir süre rol alan Sebastian Ballesteros tarafından da ele geçirilmiştir.

9) Talia Al Ghul

talia al ghul

Eğer bir Batman hayranıysanız, o zaman Talia Al Ghul'u kesinlikle tanıyacaksınız, ama kim olduğunu bilmeyenler için, size hızlı bir biyografi verelim. 1971'de Dennis O'Neil'in kalemi ve Bob Brown'un sanat eseri ile ilk kez tartışmaya giren Talia Al Ghul, Batman kötü adamının (ve bazen arkadaşın) Ra'nın ölümsüz olduğu bilinen Al Ghul'un kızı. Batman'la sık sık ekip kurdu ve hatta tüm zamanların en popüler çizgi roman hikayelerinin bazılarını başlatan çizgi romanların çoğu için romantik bir ilgi gördü, ama aynı zamanda kötü niyetli olduğunu da kanıtladı.

200'den fazla bireysel çizgi romanda ortaya çıkmış ve Batman evreninin birçok farklı uyarlamasında yer almış, The Animated Series'de, video oyunlarında ve hatta Christopher Nolan'ın yönettiği The Dark Knight Rises'te çok popüler bir karakter.

8) Poison Ivy

poison ivy

Pamela Lillian Isley olarak bilinen Poison Ivy, 1966'dan beri Batman sözlüğünde yer alan ve en ikonik düşmanlarından biri olduğunu kanıtlayan ve sıklıkla Batman'ın Rogues Gallery'si olarak bilinen şeyi oluşturan süper bir kötü karakter.

Poison Ivy'nin süper kötülük konusundaki açısı genellikle eko-terörizm ile botanik ve bitkilere olan tutkusuyla aynı hizada olandır. Bitkilerinden gelen toksinleri ve bunlarla bağlantılı zihin kontrol tekniklerini kullanarak, çok nadir bulunan bitkileri denemeyi ve korumayı amaçlamaktadır. Çoğu zaman, acılarını hissederek bitkileri konuşup dinleyebilecek şekilde tasvir ediliyor. Harley Quinn'in en iyi arkadaşlarından biri olduğunu kanıtladı ve bu iki karakter, şimdiye kadar yapılmış en iyi Batman çizgi romanlarından bazılarının ana odağı oldu.

7) Enchantress

enchantress

Enchantress tam teşekküllü bir sihir kullanıcısıdır. İlk olarak Nisan 1966'da Strange Adventures # 187'de görünen Enchantress, Batman Rogues Gallery'nin bir parçası oldu, ancak özellikle çekici kostümü ve eşsiz yetenekleri nedeniyle dikkat çekiyor.

Enchantress, ana akımın gözünde fazla sevgi görmedi, ancak Cara Delevinge, 2016'nın Suicide Squad'daki karakterini canlandırıyor ve  yoğun biçimde kesilmiş çizgi roman dışındaki ilk büyük görünümünü işaret ediyor.

6) Viper

viper

Viper, ya da bazen Madam Hydra olarak bilindiği üzere, ilk gösterimini Şubat 1969'da Jim Steranko'nun eserleri altında bir Kaptan Amerika'da yaptı. Viper muhtemelen burada vurgulananlardan en az bilinen süper kötü karakterdir, ancak bu onu daha az ölümcül yapmaz.

Hem X-Men hem de Yenilmezler’in sık karşılaşılan bir düşmanı, Viper’ın gelişmiş bir ömrü var, çoğu toksinler ve zehirlere zarar vermez ve bir kılıç ustasıdır. Sık sık, Japonca bir ortamda görülür ve bu karakteri diğer karakterlerin ABD merkezli yapısından ayırır. Viper, 2013 filmi The Wolverine'de de görüldü.

5) Harley Quinn

harley quinn

Harleen Frances Quinzel olarak da bilinen Harley Quinn, birçok farklı nedenden ötürü Batman'in en ünlü düşmanlarından biridir, ancak çoğunlukla The Joker ile olan ilgisi ve çizgi roman dünyasında kendisine yaptığı benzersiz komedi rolü bulunmaktadır. Şaşırtıcı bir şekilde, karakter ilk olarak 1992'de Batman: The Animated Series'de göründü, ancak o kadar popüler oldu ki kendi solo çizgi roman dizisine sahip oldu ve The Joker'e düzenli bir sırdaş olduğunu kanıtladı.

Joker sevgilisi Poison Ivy'nin müttefiki, tamamen sönük bir süper kötü karakter. Arkham video oyunları gibi çok çeşitli uyarlamalarda yer aldı. Ayrıca 2016'nın Suicide Squad'da Margot Robbie'nin elindeki ilk ekran gösterisini de yaptı.

4) Star Sapphire

star sapphire

Star Sapphire gerçekten tek bir karakter değil, aynı adı taşıyan çok sayıda karakter içeriyor. DC sürekliliğinde, Star Sapphire'ler, Yeşil Fener'inkine benzer güçler kullanan Amazonlar gibi savaşçı kadınlardan oluşan bir ırktır.

2000'lerde terimi, daha önce DC başlıklarındaki Star Sapphire karakterini betimleyen kadınları içeren Star Sapphire'ler adlı organizasyon anlamına gelmeye başladı. Star Sapphire açık bir kötü karakter veya kahraman değildirler ve asla güvenilmezler.

3) Catwoman

catwoman

Belki de burada en çok öne çıkan karakterlerinden biri olan Catwoman, Batman’in sıkı bir hastasıdır ve 1940 Bahar’ında Batman # 1’de ilk kez sahneye çıktı. Geleneksel olarak Batman’e karşı kötü muamele gösterdi, ancak 90’lardan bu yana, bir anti-kahraman olan Talia Al Ghul gibi bir karaktere dönüşüyor. Bazen Batman'in yanında, bazen karşı, ancak neredeyse her zaman kendi çıkarları doğrultusunda savaşıyor. Üstelik daha da karmaşık olan bir Batman aşığı oldu.

Batman'in ortaya çıktığı hemen hemen her ortamda resmedildi. Çizgi romanlar,filmler ve oyunlar şaşırtıcı bir yelpaze de favori haline geldi.

2) Mystique

mystique

Mystique, döneminin en iyi X-Men süper kötü karakterlerinden biridir. Sanatçı David Cockrum ve yazar Chris Claremont tarafından yaratıldı, ilk olarak 1978 yılında Bayan Marvel çizgi romanında göründü, ancak kısa süre sonra X-Men çizgi romanında yerini buldu. Yeteneği çok basit ama sonsuz bir şekilde ilginç. Mystique, istediği herhangi bir kişinin şekline bürünebilir, görünüşünü ve sesini fark edilemez hassasiyetle taklit edebilir.

Neredeyse her zaman X-Men için süper bir kötülük olmuştur, ancak son filmlerde ve çizgi romanlarda yazarlar karaktere daha sempatik hale getirdi ve psikolojisini büyük ölçüde değiştirdi. Temel X-Men karakterlerinin çoğuyla karmaşık ilişkilerin sürdürülmesi, X-Men'in ayrılmaz bir parçası oldu.

1) Emma Frost

emma frost

Emma Grace Frost, ilk olarak Ocak 1980'de Uncanny X-Men # 129'da Chris Claremont ve sanatçı John Byrne'ın eserleri altında göründü. Beyaz Kraliçe olarak da anılır, X-Men'ın en ünlü süper kötü karakterlerinden birisi oldu ve belki de en büyük lideri.

Emma Frost'un özellikle çarpıcı güçleri yok. Tasvir edilen tarihinin çoğunda, güçlü zekâsıyla birlikte telepatiye sahip olduğu biliniyor, ancak çizgi romanlardan herhangi birini okuduysanız, neden onu en tepeye sokmamız gerektiğini biliyorsunuz.

Reklam