-->

En İyi 10 Steampunk Filmi

Reklam
en iyi 10 steampunk filmi

Trenler, uçaklar ve şapkalar! Hurda metal, yedek parça ve korseler bolca! En iyi steampunk filmler tüm bunları ve daha fazlasını içerir. Bilim-kurgu ve makinelerin mükemmel karışımı, ilgi alanlarını birçok türü kapsayan hayranları için bir şeye sahiptir. Bu liste en iyi 10 steampunk filmini içermektedir.

10) April ve Olağanüstü Dünya (IMDB)

april ve olağanüstü dünya

April ve Olağanüstü Dünya, Ekinci ve Benjamin Legrand'ın birlikte yazdığı ve Marion Cotillard'ın başrol oynadığı Christian Desmares ve Franck Ekinci'nin ortak yönettiği, 2015 yılında Fransız-Belçika-Kanada canlandırma bilim kurgu macera filmi. Benjamin Legrand ve Marion Cotillard'ın başrol oynadığı. Fransız karikatürist Jacques Tardi'nin çalışmalarına dayanan görsel bir tarza sahip alternatif bir steampunk dünyasını resmetmektedir.

9) Kayıp Çocuklar Şehri (IMDB)

kayıp çocuklar şehri

Kayıp Çocuklar Şehri 1995 yapımı, Marc Caro ve Jean-Pierre Jeunet'nin yönetmenlğini üstlendiği fantastik filmdir. Göz alıcı dekorları, usta işi özel efektleri, Jean-Paul Gaultier kostümleri ve ucube karakterleriyle, çılgın bir hayal alemi.

Bir liman kentinin açıklarındaki platformda yaşayan korkunç bilim adamı Krank, rüya görme yetisi olmadığı için erken yaşlanmaktadır. Tek gözlü yardımcılarının kentten kaçırdıkları çocuklar Krank’ın laboratuvarında makinelere bağlanmakta, böylece Krank da çocukların rüyalarını çalabilmektedir. Ne var ki cesur bir kız ve nazik bir devin planları Krank’ı bozguna uğratacaktır.

8) Hugo (IMDB)

hugo

Hugo, 2011 yılı Birleşik Krallık-Amerika-Fransa yapımı 3 boyutlu tarihi macera türündeki Martin Scorsese filmidir.

Hugo Cabret Paris tren istasyonunun duvarları arasında gizlice yaşayan ve saatlerin düzgün çalışmasından sorumlu olan kimsesiz bir çocuktur. Bir müze yangınında saat ustası babasını kaybeden Hugo, ondan yadigar kalan bir "automaton"u da gizlice tamir etmeye çalışır. Bu arada Paris tren istasyonunun güvenlik görevlisinden sürekli saklanır, oyuncak dükkanı sahibi Bay Georges'tan (Méliés) çaktırmadan mekanik parça aşırır. Bir gün Georges'un manevi kızı Isabella ile tanışması Hugo'ya yeni bir dünyanın kapılarını daha açacaktır...

7) Vahşi Vahşi Batı (IMDB)

vahşi vahşi batı

Vahşi Vahşi Batı, başrollerini Will Smith, Kevin Kline, Kenneth Branagh ve Salma Hayek'in paylaştığı, 1999 yılı yapımı, aksiyon-komedi türünde bir filmdir. Filmin yönetmeni büyük bir gişe başarısı gösteren Men In Black'in yönetmeni Barry Sonnenfield.

James West bir devlet ajanıdır. Çok güzel görünümlü ve işinde becerili bir adam olan James, çevresindeki insanlar tarafından da fazlasıyla saygı görmektedir. Artemus da tıpkı onun gibi bir gizli ajandır. Kılık değiştirmek konusunda tuhaf yetenekleri vardır ve icatlarıyla nam salmıştır. Öte yandan Arliss Loveless isimli, kötü kalpli bir adam bir suikast planları yapmaktadır. Amacı Amerika Birleşik Devletleri başkanını öldürmektir. James ve Artemus bu kötü adamı durdurmak için ellerinden gelen her şeyi ortaya koyacaklardır.

6) 9 (IMDB)

9

9, Shane Ackerl tarafından yönetilen 2009 yapımı Amerikan bilgisayar animasyonu bilim kurgu-fantazi filmi. Filmin yapımcılığını Tim Burton ile Timur Bekmambetov üstlenmiştir. Filmi seslendiren başlıca oyuncularsa Elijah Wood, John C. Reilly, Jennifer Connelly, Crispin Glover, Martin Landau ve Christopher Plummer'dır.

Hayal gücünün kara mizahla birleştiği yerde iyi bir yetenek olarak duruyorsa bir yönetmen, gerçekten de farklı olanı ortaya koyma şansı büyüktür, her zaman için. 9 birçok filmden çok farklı. İçinde aksiyon ve macera da var fantezi ve hayalgücü de var. Yakın gelecekte dünyadaki tüm makineler bir anda insanlara savaş ilan ederler.Çok geçmeden insan nüfusu silinmeye başlar. Dünya yok olurken dokuz küçük, dikişli bez bebek hayat bulurlar. Onların hedefi de makinelerdir. Bugüne kadar izlediğiniz hiçbir canlandırma filme benzemiyor. Bugüne kadar dünyayı kurtaran hiçbir kahramana benzemiyorlar. Hem aksiyon dolu bir macera filmi hem de heyecan dolu bir fantezi-canlandırma. Yakın bir gelecekte dünyadaki makineler isyan ederek insanlığa savaş açar. Toplumsal çalkantılarla insan nüfusu neredeyse silindikten sonra makinelerin çoğu kapanır. Dünyamız yıkılırken dokuz küçük, dikişli bez bebeğe can verilir. Hedefleri arta kalan canavar makinelerdir.

5) Prestij (IMDB)

prestij

Prestij, yönetmenliğini Christopher Nolan'nın yaptığı 2006 yılı ABD, Birleşik Krallık ortak yapımı film. Yazar Christopher Priest'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan filmin özgün adı The Prestige'dir.

Prestij, birbirini alt etmeye çalışan iki sihirbazın hikayesini anlatıyor. 19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar.

4) Ölümcül Makineler (IMDB)

ölümcül makineler

Ölümcül Makineler, Christian Rivers tarafından yönetilen ve Philip Reeve'nin aynı ismin romanına dayanan ve Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving'in başrolünü oynadığı Fran Walsh, Philippa Boyens ve Peter Jackson'ın senaryosuyla yapılan bir kıyamet sonrası macera filmi.

Ölümcül Makineler, büyük bir yıkımın ardından kurulan yeni düzende hayatta kalmaya çalışan insanların hikayesini konu ediyor. Medeniyeti yok eden büyük felaketin ardından yıllar geçmiştir. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. İnsanlar kendilerine yeni bir yaşam biçimi geliştirmiştir. Yeryüzünde hareket eden büyük şehirler, dünyada dolaşarak daha küçük olan kasabaları vahşice yağmalamaktadır. Tom Natsworthy, yürüyen büyük şehirlerden olan Londra’nın alt sınıfındandır. Tehlikeli kaçak Hester Shaw ile karşılaşan Tom Natsworthy artık hayatta kalmak için savaşmak zorundadır. Bu iki farklı insan hayatlarının değişmesine neden olan bir ittifak kurar. Yollarının kesişmesi beklenmedik olan bu ikilinin kurduğu ihtimal dışı ortaklık, dünyanın kaderini değiştirecektir.

3) Zaman Haydutları (IMDB)

zaman haydutları

Zaman Haydutları, Terry Gilliam'ın birlikte yazdığı, yönettiği ve yönettiği ve 1981 yılında İngiliz Connerner, John Cleese, Shelley Duvall, Ralph Richardson, Katherine Helmond, Ian Holm, Michael Palin, Peter Vaughn ve David Warner'ın başrollerini paylaştığı bir İngiliz fantastik filmi.

Küçük bir çocuk ve ona eşlik eden 6 küçük dostu, zaman içinde garip yolculuklar yaparak efsanevi karakterlerle karşılaşırlar. Napolyon, Robin Hood, Kral Agamemnon ve daha birçokları ile karşılaşan grubun elinde Yüce Varlık’tan çalınmış bir zaman haritası vardır. Şeytani kötü düşmanları da bu haritanın peşindedir.

2) Sihirli Şehir (IMDB)

sihirli şehir

Sihirli Şehir, yazarı Jeanne Duprau olan The City of Ember isimli kitaptan sinemaya uyarlanan 2008/ABD yapımı film. Film uyarlanmış senaryosunu Caroline Thompson yazarken, yönetmenliğini Gil Kenan yapmıştır. Filmin yapımcıları arasında Tom Hanks'de vardır.

Pırıl pırıl ışıldayan Ember kentinin hırslı ve tutkulu bir başkanı vardır. Bu çılgın adam, gelecek kuşaklar için muazzam bir ışık dünyası yaratmıştır. Ancak Ember’in en önemli ve güçlü jeneratörü bir gün arızalanır. Şehri aydınlatan tüm büyük lambalar bu arızadan ötürü yanıp sönmeye başlamıştır. Bu olaydan ötürü yaşadıkları kenti kurtarmak isteyen iki işgüzar genç, zamana karşı yarışmaya başlarlar ve şehrin gizli saklı tüm sırlarını öğrenmek için ipuçlarını kovalarlar. Amaçları tüm şehrin ışıkları sonsuza dek gitmeden, insanların kaçmalarını sağlamaktır.

1) Jules Verne'in Muhteşem Dünyası (IMDB)

jules verne'in muhteşem dünyası

Jules Verne'in Muhteşem Dünyası, Karel Zeman'ın yönettiği ve Lubor Tokoš, Arnošt Navrátil ve Miloslav Holub'u yöneten Zdeněk Novák tarafından hazırlanan 1958 Çekoslovak siyah-beyaz bilim kurgu macera filmi.

Reklam