-->

En İyi 10 Steampunk Anime

Reklam
en iyi 10 steampunk anime

Buharla çalışan kaleler, anakronistik ateşli silahlar, mekanik yusufçuklar... Bilim-kurgu, makine ve ünlü Japon canlandırmalarının mükemmel karışımı olan en iyi steampunk anime, ilgi alanlarını birçok türe yaymış hayranları için bir şeylere sahiptir. Bu liste en iyi steampunk animelerini içermektedir.

10) Fullmetal Alchemist: Brotherhood (IMDB)

fullmetal alchemist: brotherhood

Fullmetal Alchemist: Brotherhood, Fullrom Alchemist mangalarından Hiromu Arakawa tarafından uyarlanan bir anime dizisidir. Bones tarafından üretilen seri, Yasuhiro Irie tarafından yönetiliyor ve Hiroshi ognogi tarafından yazılıyor.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood, ilk televizyon dizisinin aksine, 27 cildin tamamını mangaya uyarlar. Edward ve Alphonse Elric kardeşler, Amestris ülkesindeki uzak Resembool köyünde anneleri Trisha Elric tarafından yetiştirilir. Çok yetenekli bir simyacı olan babası Hohenheim, çocukları hala küçükken ailesini terk eder ve Trisha'nın bakımı sırasında, simyaya karşı bir ilgi göstermeye başlarlar. Bununla birlikte, Trisha kalıcı bir hastalıktan öldüğünde, en iyi arkadaşları Winry Rockbell ve büyükannesi Pinako tarafından bakılırlar. Çocuklar, Izumi Curtis'in yönettiği alchemic eğitimlerini ilerletmek için dünyayı dolaır. Eve döndükten sonra, iki kişi annelerini simya ile hayata döndürmeye karar verir. Bununla birlikte, insan transmutasyonu düzgün yapmak imkansız olduğu için bir tabudur. Ortaya çıkan başarısız dönüşümde, Al'nın vücudu tamamen yok edilir ve Ed sol bacağını kaybeder. Abisini hayatta tutmaya çalışan son bir hareketle Ed, Al'ın ruhunu geri getirmek için sağ kolunu feda eder ve yakındaki bir zırh takımına yerleştirir. Edward, Winry ve Pinako'dan oto-posta protezlerini aldıktan sonra, kardeşler çocukluklarını evde yakmaya karar verirler (kararlılıklarını ve “geri dönüşü yok” kararlarını sembolize ediyorlardı) ve hükümetin onayladığı Devlet Simyacıları olmak için başkent'e giderler. Sınavı geçtikten sonra Edward, Devlet Ordusu tarafından "Fullmetal Alchemist" olarak adlandırılır ve kardeşler, Albay Roy Mustang başkanlığında efsanevi Filozof Taşı'nın doğasını keşfetme arayışlarına başlarlar. Yol boyunca, filozofları, komşu Xing ulusunun simyacılarını, savaşın yıktığı Ishval ulusundan gelen yaralı adamı ve kendi babalarının geçmişini içeren Felsefe Taşı'nın gerçek doğasını gizlemek için derin bir hükümet komplosunu keşfederler.

9) Rüzgarlı Vadi (IMDB)

rüzgarlı vadi

Rüzgarlı Vadi, japon yönetmen Hayao Miyazaki tarafından yapılmış 1984 yapımı post apokaliptik bilim kurgu tarzı anime filmidir. Film Miyazaki'nin aynı adlı mangasından uyarlanmıştır. Film, insanoğlu tarafından kirletilerek yaşanılamaz hale getirilen doğanın kendini koruma güdüsüyle evrildiği farklı bir dünyada geçer.

Dünyadaki son büyük savaşın ve endüstrinin çöküşünün üzerinden bin yıl geçmiştir. Dünyayı çöller, tehlikeli böcekler, zehirli bitkiler sarmakta ve bazı mantar türlerinin yaydığı zehirli gazlar atmosfere yayılarak gittikçe azalan insan ırkını tehdit etmektedir. Nausicaä, az sayıda insanın tarımla uğraşıp böcek ve mantarlarla mücadele ederek yaşadığı Rüzgâr Vadisi’nin prensesidir. Bir gün vadiye başka bir krallığın uçağı düşer. Sadece kargosu sağlam kalmıştır, arkasından krallığa ait askerler gelerek vadiyi ele geçirirler. Kargoda bin yıldır unutulan ve başka bir krallıktan çalınan, dünyayı değiştirmekte kullanılacak bir şey vardır. Rüzgarlı Vadi bu iki krallık için hedef haline gelirken Nausicaä dünyayı eski haline getirmenin yolunu keşfetmiştir.

8) Mavi Suyun Esrarı (IMDB)

mavi suyun esrarı

Mavi Suyun Esrarı, 1990 - 1991 yılları arasında Japon Gainax firması tarafından yapılmış animasyon dizi film.

Hikâye, Nadia'nın boynundaki "mavi su" (blue water) isimli taş etrafında geçer. Gargoyle adındaki sivri maskeli gizemli kişilik Babil Kulesi adındaki muazzam silahını tamamlamak için bu taşı aramaktadır. Böylece zaman içinde kayıp olan Atlantis İmparatorluğu'nu yeni-atlantik (neo-atlantean) olarak canlandırıp dünyayı ele geçirebilecektir. Nautilus'un kaptanı nemo (hikâyede Atlantis Krallığı'nın son varisidir) ise Nadia ve arkadaşı Jean'i tehlikelerden korumaya ve Gargoyle'u durdurmaya kararlıdır.

39 bölümlük animasyonda Denizler Altında 20000 Fersah , Babil, Atlantis ve daha başka birkaç eserden esinlenmeler bulunmaktadır. Serinin ilginç yanlarından biri de kötü insanlar topluluğunun yaratılmasında Nazi Almanyasından oldukça fazla ilham alındığıdır.

7) Samurai 7 (IMDB)

samurai 7

Samurai 7, Gonzo tarafından üretilen ve 1954 Akira Kurosawa filmi Seven Samurai'ye dayanan bir 2004 anime televizyon dizisidir. Dizi Toshifumi Takizawa tarafından yönetildi ve müziği Kaoru Wada ve Eitetsu Hayashi tarafından bestelendi. 26 bölüm var.

Samurai 7, gerçekleşen savaşlardan sonra bulundukları köyleri yağmalamaya başlayan samuraylara karşı korumak için samuray arayan insanların ve bu savaşçı makinelere karşı savaşan kiralık samurayların maceralarını ve mücadelelerini anlatan anime serisidir.

6) Steamboy (IMDB)

steamboy

Steamboy, Akira'nın ardından ikinci büyük anime filmi Katsuhiro Otomo'nun yönettiği ve birlikte yazdığı Sunrise tarafından hazırlanan 2004 Japon animasyonlu bir steampunk aksiyon filmi. Steamboy, bugüne kadar yapılmış en pahalı Japon animasyon filmlerinden biri.

Alternatif bir on dokuzuncu yüzyılda Avrupa'nın buharla çalışan teknolojilerde büyük adımlar attığı 1863 yılında, bilim adamı Lloyd Steam ve oğlu Edward, İzlanda'da saf bir maden suyu keşfetmeyi başardılar. Suyun buhar motorları (zamanın ana sanayi motoru) için neredeyse sınırsız bir güç kaynağı olarak kullanılabileceğine inanıyorlar. Rus Alaska’da yapılan bir deney, Edward’ın dondurucu gazları içine çekmesiyle çok yanlış gidiyor, fakat sağda görüldüğü gibi ilk buhar topunun yaratılmasıyla sonuçlanıyor.

5) Last Exile (IMDB)

last exile

Last Exile, Gonzo tarafından yaratılan bir Japon animasyon televizyon dizisidir. Yönetmen Koichi Chigira, karakter tasarımcısı Range Murata ve yapım tasarımcısı Mahiro Maeda'nın yönettiği bir yapım ekibine ev sahipliği yaptı. Last Exile, 7 Nisan 2003 ile 29 Eylül 2003 tarihleri ​​arasında Tokyo TV'de yayınlandı.

Claus Valca ve Lavie, uzun zamandır birlikte yaşayıp, Claus’un babasından kalan van-ship ile hava kuryeliği yapmaktadırlar. İkilinin babaları da, hava kuryesi olarak çalışmaktaydı ama “Grand Stream” denen oldukça tehlikeli yerden geçerken ölmüşlerdi. İkili, babalarının başaramadığı bu seyahati bir gün kendilerinin yapacaklarına dair ant içerler.

Claus ve Lavie, bir ulağı yerine ulaştırdıktan sonra, geri dönerken garip yıldız şekilli bir geminin diğer bir van-shipi vurup düşürdüğünü görürler. Ne olduğu anlamak için düşen van-shipin yanına giderler. Pilot ağır yaralıdır ve kurtulma şansı yoktur. Pilot onlardan kendisine verilen görevi tamamlamalarını, onun adına taşıdığı kargoyu Sylvana adlı gemiye götürmelerini ister. Çift bu teklifi kabul eder ama kargonun küçük ve sevimli bir kız olduğu görünce çok şaşırırlar. Kargoyu sağ salim Sylvana’ya götürüler ama bir kere bu olaya bulaşmışlardır.

4) Desert Punk (IMDB)

desert punk

Desert Punk, 1997'den beri Enterbrain'in Comic Beam'inde seri hale getirilmiş Usune Masatoshi tarafından yazılmış ve resimlendirilmiş kıyamet sonrası bir manga serisidir. Yayınlanan bölümler 18 cilt halinde toplanmıştır.

Örtük bir küresel nükleer felaketten sonra Japonya bir çöle ("Büyük Kanto Çölü") indirgenmiştir ve hayatta kalan insanlar sıcak kumlarda yaşayan bir yetersizlik ararlar. Desert Punk, Kanta Mizuno adlı, takma adıyla Desert Punk (Sunab nickzu) olarak adlandırılan göçebe bir paralı askerin maceralarına odaklanır; Dizi boyunca, bir çırak edinir ve birkaç arkadaşın yanı sıra çok sayıda düşman kazanır.

3) Turn-A Gundam (IMDB)

turn-a gundam

Turn A Gundam, Sunrise tarafından üretilen ve Japonya'nın FNN ağlarında 1999 ve 2000 yılları arasında yayınlanan bir 1999 Japon mecha anime serisidir.

Turn A Gundam, Ayrace'nin genç bir üyesi olan Loran Cehack karakterini takip eder. Dünyanın yeniden yerleşime uygun olup olmadığına karar vermek için bir keşif misyonunun parçası olarak seçilen Loran, Kuzey Amerika kıtasına iner, bir yıl Dünyada Heim ailesine şoför olarak yaşayarak geçirir ve insanlarına bağlı olarak büyür. Halkından barışçıl bir yeniden yerleştirme operasyonu beklentisi ile birlikte, kendisiyle birlikte gönderdiği yakın arkadaşlarından bir tanesi Dünya'nın artık Ayrace’e geri dönmeleri için uygun olduğunu onaylıyor. Moonrace, mobil takımlarla yapılan bir taarruzla Dünya'ya geri dönmek istediğinde şaşırdı ve ilk saldırıları Dünya ile ay arasında şiddetli bir çatışmaya yol açtı.

2) Steam Detectives (IMDB)

steam detectives

Steam Detectives, Kia Asamiya tarafından yazılmış ve resimlendirilmiş bir Japon manga serisidir. Manga ilk olarak Monthly Shōnen Jump'da serileştirildi ve daha sonra dergilerin başlangıcında Ultra Jump'e taşındı. Daha sonra Ekim 1998 ile Mart 1999 arasında TV Tokyo'da yayınlanan, 26 bölümlük bir anime televizyon dizisine uyarlandı.

Steam City, tek yakıt kaynağının kömür olduğu bir yer ve enerji üretmenin tek yolu da buhar motoru. Tek enerji kaynağı olarak buhar motoru, modern teknolojideki herhangi bir başka güç biçimiyle ikame edilebileceği noktaya kadar teknolojik ilerlemenin odağı olmuştur. Aynı gelişmeler, büyük buharlı robotlar olan Megamatonlara da yol açtı. Steam City'nin havası sis ve beyaz duman ile kalınken, hırsızlar ve suçlular nefret dolu planlarında ortak bir araç olarak Megamatonlarla büyürler. Burada okur ve / veya izleyici, kentin huzuru için savaşan genç bir dedektif olan Narutaki'yi bulur.

1) Yürüyen Şato (IMDB)

yürüyen şato

Yürüyen Şato, Hayao Miyazaki tarafından yönetilen, Diana Wynne Jones'un aynı adlı kitabından uyarlanan Studio Ghibli yapımı bir Japon animasyon filmdir.

Yürüyen Şato, kendisine yapılan büyünün etkisini yok etmeye çalışan genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Sıradan bir genç kız olan Sophie şeytani bir cadı tarafından büyüyle doksan yaşında bir kadına dönüşür. Sophie artık fazlasıyla yaşlanmış ve çevresi tarafından tanınmaz bir görünüme bürünmüştür. Bu yüzden büyük bir umutsuzluğa kapılan ve yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan Sophie, Howl isimli yürüyen bir şatoda yaşayan bir büyücünün yanına yerleşir. Bu şatoda yaşayan cinlerden biri de Sophie ile aynı kaderi paylaşmaktadır. Aynı amaç etrafında buluşan ikili kendilerine yapılan kara büyünün etkisini yok etmeye çalışacaklardır. Bu sırada şatonun dışında patlak veren savaş ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit etmektedir. İkili artık hem kendileri için hem de ülkeleri için canları pahasına savaşmak zorunda kalacaktır.

Reklam