-->

En İyi 10 Sandra Bullock Filmi

Reklam
en iyi 10 sandra bullock filmi

Sandra Bullock'a ait en iyi 10 filmi listeledik.

10) Hız Tuzağı (IMDB)

hız tuzağı

Hız Tuzağı, Graham Yost tarafından yazılan ve Jan de Bont'un yönettiği 1994 yapımı bir aksiyon filmi. Filmde Keanu Reeves, Dennis Hopper ve Sandra Bullock gibi yıldızlar yer almıştır.

Jack kurbanlarına korkunç oyunlar oynayan bir kötü olan Howard'ın elinden on üç masum insanı kurtarmıştır. Ancak Howard'ın tek planı, başarısız olan planı değildir. Howard bir otobüse öldürücü patlayıcılar yerleştirmiştir ve eğer otobüs belli bir hızın altına inerse bu patlayıcılar infilak edecektir. Jack, soğukkanlılığını koruyarak bu sıradan otobüsü ve daha da önemlisi içerisindeki masum insanları korumak isteyecektir.

9) Sen Uyurken (IMDB)

sen uyurken

Sen Uyurken, 1995 Amerika Birleşik Devletleri yapımı romantik komedi filmi. Filmin yönetmenliğini Jon Turteltaub, başrollerini ise Sandra Bullock, Bill Pullman ve Peter Gallagher paylaşıyor.

Lucy bekar bir kadındır. Güzel görünümlü Peter ile her sabah metroda göz göze gelmektedir ve ona hayranlığını beslemektedir. Bir gün Peter raylara düşer. Lucy onu kurtarmak için devreye girer. Peter komaya girmiştir ve yanındaki tek kişi Lucy'dir. Peter'ı ziyaret eden ailesi Lucy ile tanışırlar ve Lucy onlara Peter'ın nişanlısı olduğunu söyler. Bir gün Peter'ın kardeşi olan Jack çıkageldiğinde asıl problem baş gösterir. Lucy ve Jack birbirlerine karşı koyulmaz bir biçimde aşık olmuşlardır.

8) Aşkın Büyüsü (IMDB)

aşkın büyüsü

Aşkın Büyüsü, aynı adı taşıyan Alice Hoffman'ın 1995 romanına dayanan 1998 Amerikan romantik bir komedi fantastik filmidir. Film, Griffin Dunne tarafından yönetildi ve Sandra Bullock, Nicole Kidman, Stockard Channing, Dianne Wiest, Aidan Quinn ve Goran Visnjic'i canlandırdı.

Sally ve Gillian Owens farklı olduklarını aslında hep biliyorlardı. Gerçi anne ve babalarının ölümünden sonra teyzeleri tarafından büyütülen iki kız kardeşin evlerinin herkesinkinden farklı olan tek yönü vardı: Kurallar başkaları içindi. İki küçük kız için, kahvaltıda çikolatalı kek yemek, gece geç saatlere kadar uyanık kalıp ailede bir kaç nesildir süregelen büyü ve büyü kitaplarıyla ilgilenmek serbestti.

7) Güzel Dedektif (IMDB)

güzel dedektif

Güzel Dedektif, yönetmenliğini Donald Petrie'nin yaptığı, başrollerinde Sandra Bullock, Benjamin Bratt, Michael Caine ve Candice Bergen'un oynadığı 2000 Amerika yapımı bir komedi/gerilim filmidir. Devam filmi Güzel Dedektif 2: Silahlı ve Cazibeli 2005'te gösterime girmiştir.

ABD Güzeli’nin seçileceği geceye yönelik bir terörist saldırı ihbarı alan Federal Büro, kılık değiştirmiş bir ajanı etkinliğe katar. Ajan Gracie Hart, yakın dövüşte ve ateşli silahlı kullanmakta ustadır gerçi. Fakat, diğer yarışma finalistleriyle birlikte allanıp pullandığında üzerine yönelecek ateşli bakışlara hiç de hanımefendi gibi karşılık veremez...

6) 28 Gün (IMDB)

28 gün

28 Gün, 2000, ABD yapımı dram türündeki film. Baş rolünde Sandra Bullock oynamaktadır.

Gwen Cummings edebiyat aleminde belli bir heyecanla beklenen New York'lu bir yazardır. Oldukça hareketli bir sosyal hayatı olan Gwen, oldukça çekici Jasper ile beraber gününü gün etmektedir. Alkol aldığı bir gece buna bağlı olarak önemli bir trafik kazasına karışınca kendisine bir aylık bir rehabilitasyon cezası verilir. Gwen, rehabilitasyon merkezinde, dünyayla bağlantı kurmanın yeni yollarını öğrenecektir.

5) Aşka İki Hafta (IMDB)

aşka iki hafta

Aşka İki Hafta, Marc Grant tarafından yazılan ve yönetilen, Hugh Grant ve Sandra Bullock'un başrollerini paylaştığı 2002 Amerikan romantik komedi filmi.

Son derece yetenekli, zeki, stratejik ancak zaman zaman endişe hissinin ağına düşebilen bir avukat olan Lucy Kelson, geceleri uyku problemi çekmektedir çünkü mide ülseri vardır. Çalıştığı şirketin patronu George Wade ise, avukatı olmadan adım bile atmamayı tercih eden bir yöneticidir. Lucy, son beş yıldır, kravatını bağlamak da dahil olmak üzere ona dair her şeyden sorumlu olmuştur. Belki de uykusuzluklarının esas sebebi yakışıklı ve zengin patronudur. Lucy, iş hayatına dair yeterince tatmin yaşamış bir kadın olarak ayrılmaya karar verir. George başlangıçta buna izin vermekte dirense de kısa sürede yerine bir başkasını bulur. Ancak Lucy, yerine alınan genç ve tutkulu avukatla yüzleştiği anda “Seni seviyorum,” demek için geç kalmış olma ihtimalinin farkına varır. Güzel oyuncu Sandra Bullock’un oynadığı bu romantik komedi, yönetmeninin ilk uzun metrajlı yapımıdır.

4) Teklif (IMDB)

teklif

Teklif veya gerçek adıyla The Proposal, 2009 yapımı Amerikan romantik komedi filmidir. Filmin çekimleri Alaska eyaletinin Sitka şehrinde yapılmıştır. Anna Fletcher tarafından yönetilen filmde Sandra Bullock ve Ryan Reynolds başrol oynamıştır.

Hayatını kitapları editleyerek kazanan Margaret bir gün beklenmedik bir haber alır. Kitap editörlüğü işini ve "yeni" memleketini kaybetme riski ile karşı karşıya kalmıştır. Çünkü Margaret'i sınır dışına göndermek gündemdedir. Margaret sınır dışı edilerek ülkesi Kanada'ya gönderilmesi haberini alınca hemen aklını çalıştırır ve yıllardır çile çektirdiği zavallı asistanı Andrew ile nişanlı olduğunu ilgili kamu görevlilerine bildirir. Ancak asistanı bu yalana ortak olmak için kendince bazı koşullar öne sürer. Zoraki çiftimiz, damat adayının ailesiyle tanışmak için Alaska'nın yolunu tutmak zorunda kalır. Büyük şehirde daima kontrollü bir kadın olan Margaret, orada karşılaşacağı birbirinden komik durumlar karşısında sudan çıkmış balığa döner. Peşlerindeki göçmenlik bürosu yetkililerini başlarından savmak için düzenledikleri göstermelik nikah sırasında Margaret ile Andrew, bu plana sonuna kadar bağlı kalacaklarına istemeden de olsa yemin etmek zorunda kalır. Üstelik çok tehlikeli sonuçlara yol açacağını bile bile...

3) Çok Gürültülü ve Çok Yakın (IMDB)

çok gürültülü ve çok yakın

Çok Gürültülü ve Çok Yakın, aynı adı taşıyan romanın Jonathan Safran Foer'in, Stephen Daldry tarafından yönetilen ve Eric Roth tarafından yazılmış bir 2011 Amerikan drama filmi uyarlaması. Başrolleri ise Tom Hanks, Sandra Bullock ve küçük oyuncu Thomas Horn paylaşıyor...

Oskar (Thomas Horn) dokuz yaşlarında, zeki, meraklı ve keşfetme düşkünü bir çocuktur. Babası (Tom Hanks),11 Eylül saldırısında hayatını kaybedince, Oskar depresyonun eşiğindeki annesi (Sandra Bullock) gibi mutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmaktansa, babasının New York şehrinde kendisi için bıraktığı bir iz, gizemli bir ip ucu aramaya başlar. Elinde sadece dolaptan çıkan bir anahtar ve keşfetme azmi vardır. Babasını kaybetmiş olmasının acısını, hiç bilmediği hayatları yeniden öğrenerek başka bir boyuta taşır...

2) Ateşli Aynasızlar (IMDB)

ateşli aynasızlar

Ateşli Aynasızlar, senaryosunu Katie Dippold'un yazdığı ve Paul Feig'in yönetmenliğini yaptığı 2013 ABD yapımı aksiyon komedi filmidir. Polisiye komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda ise Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Kaitlin Olson, Dan Bakkedahl ve Taran Killam gibi isimler yer alıyor.

Bir FBI ajanı olan Katerina James'e yeni bir görev verilir. Fakat bu sefer ki ortağı büro içerisinden değil, Boston polis departmanındandır. Kaçıklığı ile ün yapmış kadın polis memuru Shannon Mullins ile birlikte çalışarak bir Rus gangsterin ve çetesinin peşine düşerler. İkisi de birbirinden kişilik ve çalışma yöntemi olarak oldukça farklı olan bu iki kadın erkeklere taş çıkartacak bir iş birliği ile çete avına çıkarlar! Tabii bu komik macera boyunca başlarına türlü işler de açılacaktır...

1) Yerçekimi (IMDB)

yerçekimi

Yerçekimi, yönetmenliğini Alfonso Cuarón'un yaptığı, bilim kurgu gerilim ve dram türündeki, 2013 ABD-Birleşik Krallık ortak yapımı üç boyutlu film. Senaryosunu Alfonso Cuarón ve oğlu Jonás Cuarón'un yazdığı filmin başrollerini Sandra Bullock ve George Clooney paylaşmaktadır. Başrollerini ise Sandra Bullock ve George Clooney paylaşıyor.

Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla başbaşadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir. İkili eve, dünyaya dönüş yolunu bulabilecek midir?

Reklam