-->

Yazılan En Uzun 10 Roman

Reklam
yazılan en uzun 10 roman

Hiç şüphe yoktur ki, bir kitap okumak zihnin uzak yerlere seyahat etmesine, yeni şeyler öğrenmesine ya da insanlığın varlığından bu yana insan tarafından ortaya atılan en eski soruların bazılarını yansıtmamıza izin verir.

Aşağıda belirtilen romanlar, okuyucunun hikâyelere dalmasını ve karakterleri uzun süre yaşamasını sağlayan, şimdiye kadar yazılmış en uzun kitaplardan bazılarıdır. Bu kitaplar oldukça uzun, fakat asla sıkıcı değil ve okuyucuyu, ömrünün sonuna kadar hatırlanacak olan eşsiz yolculuklara götürecek.

Bu yazıda şimdiye kadar yazılan en uzun 10 romanı sunacağız.

10) Poor Fellow My Country - Xavier Herbert - 852,000 Kelime

poor fellow my country - xavier herbert

Poor Fellow My Country, Avustralya yazarı Xavier Herbert tarafından yazılan bir romandır. 1,463 sayfadan oluşan eser bugüne kadar yazılmış en uzun Avustralya kurgu eseridir. Eser, İkinci Dünya Savaşı'na kadar olan yıllarda Jeremy Delacy ve gayri meşru torunu Prindy'nin hikayesini anlatmaktadır.

9) Ponniyin Selvan - Kalki Krishnamurthy - 900,000 Kelime

ponniyin selvan - kalki krishnamurthy

Ponniyin Selvan, Kalki Krishnamurthy tarafından yazılmış bir tarihsel romandır. Beş ciltten ve yaklaşık 2400 sayfadan oluşan roman, büyük Chola kralı Rajaraja Chola I olan Arulmozhivarman'ın ilk günlerinin öyküsünü anlatıyor. Kitabın yazımı üç yıldan fazla sürdü; Kalki,bilgi toplamak için üç kez Sri Lanka'yı ziyaret etti.

Ponniyin Selvan, birçok kişi tarafından Tamil edebiyatında yazılmış en büyük roman olarak kabul edilir. İlk olarak , 1950'lerde Kalki Tamil dergisinde bir dizi olarak başladı ve daha sonra uygun bir romana dahil edildi. Haftalık olarak yayınlanan dizinin çılgınlığı o kadar fazlaydı ki, dergi alımını 71.366 kopya gibi bir rakama ulaşacak şekilde yükseltti.

8) Clarissa - Samuel Richardson - 984,870 Kelime

clarissa - samuel richardson

Clarissa, 1748'de yayınlanan İngiliz yazar Samuel Richardson tarafından yazılmış bir romandır. Ailesi tarafından sürekli olarak engellenen ve bir eroin bağımlısının trajik hikayesini anlatır. Genellikle Richardson'ın başyapıtı olarak kabul edilir.

7) Kelidar - Mahmoud Dowlatabadi - 950,000 Kelime

kelidar - mahmoud dowlatabadi

Kelidar,  Mahmoud Dowlatabadi'nin bir romanıdır. Roman beş ciltte on kitaptan oluşuyor. Kitap 15 yıl içinde yazılmış ve İran Folklor temalarını içermektedir. Kelidar farklı dillere çevrildi. Kelidar, Horasan'da romanın olaylarının geçtiği bir dağ ve köy adını ifade eder.

6) A Dance to the Music of Time - Anthony Powell - 1,000,000 Kelime

a dance to the nusic of time - anthony powell

A Dance to the Music of Time, 12 ciltten oluşan Anthony Powell tarafından yazılan romandır. Roman, 20. yüzyılın ortalarında İngiliz siyasei, kültürel ve askeri yaşamındaki hareketleri ve görgü, güç ve pasifliğin komik bir incelemesi.

5) Zettels Traum - Arno Schmidt - 1,100,000 Kelime

zettels traum - arno schmidt

Zettels Traum, 1970'te Batı Alman yazar Arno Schmidt tarafından yayınlanan bir romandır.

Büyük roman, 1333 sayfalık folyo baskıyla basıldı. Öykü çoğunlukla notlar, kolajlar ve daktilo sayfaları şeklinde gösteren üç değişen sütunla anlatılır.

4) Kayıp Zamanın İzinde - Marcel Proust - 1,267,069 Kelime

kayıp zamanın izinde - marcel proust

Kayıp Zamanın İzinde, Marcel Proust'un hayatının son 17 yılında yazdığı yaklaşık bir milyon iki yüz elli bin sözcükten oluşan 3,000 sayfalık dev romandır. 20. yüzyıl edebiyatının en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilir.

Proust'un annesinin 1905'teki ölümünden sonra yazmaya başladığı kitabın ilk cildi, 1913'te yayımlandı. Roman, tamamlandığında yedi ciltlik Kayıp Zamanın İzinde ortaya çıkacaktı. Proust romanın son düzeltmelerini yaparken 1922'de yaşamını yitirdi.

Roman, Türkçeye Roza Hakmen tarafından çevrilmiştir. Daha önce Yakup Kadri Karaosmanoğlu romanın birinci cildini çevirmiş ancak devamını getirmemiştir.

3) Venmurasu - B. Jeyamohan - 1.556.028 Kelime (9 Ağustos 2016 itibariyle)

venmurasu - b. jeyamohan

Venmurasu, yazar Jeyamohan tarafından yazılmış bir Tamil romanıdır. Hint klasik destanı Mahabharatha'nın modern bir yeniden yapılandırması, Jeyamohan'ın bugüne kadarki en iddialı eseridir, destanın kendisinin büyüklüğüne uygun bir kapsam ve ölçekte. Jeyamohan çalışmaya Ocak 2014'te başladı ve on yıl boyunca her gün yazmayı planladığını duyurdu. Toplam hacmin 25.000 sayfayı geçmesi bekleniyor.

Venmurasu, her biri farklı bir tarza ve türe sahip bir dizi kitap olarak yazılmaktadır. Aralık 2018 itibariyle, on dokuz kitap çevrimiçi yayınlanmıştır.

2) Artamène ou le Grand Cyrus - Georges de Scudéry ve Madeleine de Scudéry - 1,954,300 Kelime

artamene ou le grand cyrus - georges de scudery ve madeleine de scudery

Artamène ou le Grand Cyrus, aslen 17. yüzyılda on cilt halinde yayınlanan bir Fransız roman dizisidir. Roman Georges de Scudéry'e tarafından yazıldığı düşünülmektedir, ancak genellikle kız kardeşi Madeleine'e atfedilir. 10 cilt ve 1.954.300 kelimeyle, şimdiye kadar yayınlanan en uzun romanlardan biri olarak kabul edilir.

1) Les Hommes de bonne volonté - Jules Romains - 2,070,000 Kelime

les hommes de bonne volonte - jules romains

Les Hommes de bonne volonté bir epik roman destansı yazarı Jules Romains'in 1932 ve 1946 arasında yazılan 27 ciltten oluşan bir roman serisidir. Romanda iki milyon kelime ve 7.892 sayfayla bugüne kadar yazılmış en uzun romanlardan biri olarak gösterilir.

Reklam