-->

Rezil 10 Nazi Kadını

Reklam
rezil 10 nazi kadını

Nazi Kadınları, genel olarak orta sınıftan geliyordu. Erkek SS rütbelerine benzer pozisyonlara yükselenler bile oldu. Nazilerin iğrenç katliamına katılan 10 Nazi kadınını sıraladık.

10) Jenny-Wanda Barkmann

jenny wanda barkmann

Jenny-Wanda Barkmann, II. Dünya Savaşı sırasında bir Alman toplama kampı muhafızıydı. Çocukluğunu Almanya'nın Hamburg kentinde geçirdiğine inanılıyor. 1944'te Stutthof SK-III kadın kampında Aufseherin oldu. Kadın ve çocukların gaz odalarına gönderildiği seçim sürecine doğrudan katıldı. 4 Temmuz 1946 suçlarından dolayı asıldı.

9) Vera Salvequart

vera salvequart

Vera Salvequart, Alman hemşire ve Aralık 1944'ten 1945'e kadar Ravensbrück toplama kampında çalıştı. Toplama kampındaki 1000 kadının ölümünden sorumludur. 26 Haziran 1947'de suçlarından dolayı asıldı.

8) Elisabeth Marschall

elisabeth marschall

Elisabeth Marschall, Ravensbrück toplama kampındaki baş hemşireydi. Görevleri, idam için mahkumları seçmek, tıbbi deneyleri denetlemek ve hangi mahkumların Auschwitz'e gönderileceğini seçmek. Deneylerin çoğu, son 4 haftada hayatta kalmamış yenidoğan bebekler üzerinde yapıldı. Gebhart ve Dr. Auschwitz'e nakledilmek üzere 800 kadını ölmesi için seçti. 26 Haziran 1947'de suçlarından dolayı asıldı.

7) Magda Goebbels

magda goebbels

Johanna Maria Magdalena Goebbels, Nazi Almanyası'nda Propaganda Bakanı olarak görev yapan Joseph Goebbels'in eşi. Yahudi üvey babası Buchenwald toplama kampında ölürken geriye yaslandı ve hiçbir şey yapmadı. Almanya'nın yenilgisi ve Hitler'in intiharının arından önce Helga, Hildegard, Helmut, Holdine, Hedwig ve Heidrun olmak üzere altı çocuğunu Dr. Ludwig Stumpfegger yardımıyla potasyum siyanür ile öldürmüş kendisi ise eşi Joseph Goebbels tarafından vurularak öldürülmüştür. İntihar ayrıntıları belirsizdir. İntihardan sonra kocası ile beraber vücutları kısmen yanmış ve gömülü değildi. Kömürleşmiş cesetleri Rus birlikleri tarafından 2 Mayıs 1945'te öğleden sonra bulunmuştur ve Joseph Goebbels'in yanmış yüzünün fotoğrafları yayınlanmıştır. Magda Goebbels Adolf Hitler'e olan hayranlığıyla da bilinir.

6) Ruth Neudeck

ruth closius neudeck

Ruth Closius-Neudeck, Aralık 1944'ten Mart 1945'e kadar Nazi ölüm kampı kompleksinde SS süpervizörü olarak görev yaptı. Bugüne kadarki en kötü Nazi kadınıydı. 29 Temmuz 1948'de suçlarından dolayı asıldı.

5) Juana Bormann

juana bormann

Juana Bormann, 1938'den kalma birkaç Nazi toplama kampında Doğu Prusya doğumlu bir hapishane gardiyanıydı. 1939'da kadınları Ravensbrück toplama kampında denetledi. Ayrıca Auschwitz-Birkenau, Bergen-Belsen ve Hindenburg'da hapishane gardiyanı olarak çalıştı. 13 Aralık 1945'te, rezil kadın meslektaşı Irma Grese ile birlikte yargılandı ve asıldı.

4) Ilse Koch

ilse koch

Ilse Koch, Siyasi suçlu hapishaneleri'nin komutanı Karl Otto Koch'un eşi. Buchenwald Toplama Kampı'nda mahkûmlara karşı sadist davranışları ve acımasızlığından dolayı Buchenwald Cadısı olarak ünlenmiştir. Ayrıca insanlık tarihinin en acımasız kadınları arasında yer alır. 1944'te hapsedildi ve 1947'deki kanıt yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. 1949'da hapishanede ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 1967'de intihar etti.

3) Irma Grese

irma grese

Irma Grese, II. Dünya Savaşı sırasında Ravensbrück toplama kampı, Auschwitz Toplama Kampı ve Bergen-Belsen toplama kamplarında yaklaşık 30.000 kadın çalışanın sorumlusuydu. Sıkıcı cezaevi kıyafeti giymiş olmasına rağmen, "Güzel Canavar" lakaplı, saçları bukleli olan Grese, idamından önceki gece gülerek ve SS'ten işkenceci arkadaşı Elizabeth Volkenrath ile birlikte Nazi şarkıları seslendirdi. 13 Aralık 1945'te asıldı.

2) Herta Oberheuser

herta oberheuser

Herta Oberheuser, Alman doktor. 1935'te Bund Deutscher Mädel'e ve 1937'de NSDAP'a üye oldu. II. Dünya Savaşı sırasında 1940 - 1943 yılları arasında hekim olarak çalıştığı Ravensbrück toplama kampında Dr. Karl Gebhardt idaresinin altında yapılan Nazi insan deneylerine katıldı. Oberheuser sağlıklı çocuklara yağ enjekte etti ve yavaş yavaş acı çekerek ölmelerini izledi. Ölen çocukların zaman zaman uzuvlarını ve hayati organlarını çıkardığı biliniyordu. Kurbanlarının 74'ü Polonyalı siyasi mahkumlar ve 86'sı kadındı. Herta Oberheuser, Nürnberg mahkemeleri'nde Doktorlar davasında yargılanan tek kadın sanıktı. 20 yıl yıl hapis cezasına mahkûm edildiyse de 1952'de iyi halden serbest bırakıldı ve Stocksee'de aile doktoru olarak çalışmaya başladı. 1956'da Ravensbrück'ten sağ kurtulan bir mahkûm tarafından tanınınca konumunu kaybetti ve 1958'de de hekimlik lisansı iptal edildi. 1978'de 66 yaşında öldü.

1) Maria Mandel

maria mandel

Maria Mandl, Avusturyalı bir SS-Helferin. Auschwitz-Birkenau toplama kampının üst düzey yetkilisi olarak, Holokost'ta anahtar rolündeydi. Bir kamptaki bir kadının alabileceği en yüksek dereceye sahipti. 500.000 kadın mahkumun ölümünden doğrudan suçlu bulunmuştur. Mayıs 1945 yılında Mandel Mühldorf'ten kaçtı ve güney Bavyera dağlarına, doğduğu Münzkirchen'e gitti. Amerika Birleşik Devletleri Ordusu tarafından 10 Ağustos 1945 tarihinde tutuklandı. Kasım 1946 yılında Polonya Cumhuriyetine teslim edildi ve Kasım 1947 yılında Krakov'da mahkemede yargılandı ve asılarak idama mahkum edildi. Mandel, 24 Ocak 1948 tarihinde 36 yaşında idam edildi.

Reklam