-->

İlginç Özelliklere Sahip 10 Benzersiz Model

Reklam
Bu modeller toplumun algılarını zorluyor ve modanın yüzünü değiştiriyor. İlginç özelliklere sahip 10 modeli listeledik.

10) Natasya Zhidkova

natasya zhidkova

Rus model Natasya Zhidkova muhtemelen albinizmi olmadan başarılı olacaktı, ancak kesin olan bir şey var: göze çarpan hafif saçları ve gözleri ona özgün ve çarpıcı bir görünüm veriyor. Moskova doğumlu Natasya, yaşayan en güzel albino olarak bilinir ve moda endüstrisindeki başarısı, dünyanın albinizmin algılanmasında devrim yarattı.

9) Amazon Eve


Amazon Eve bir Amerikan transseksüel modeli, fitness eğitmeni ve atlet. Kaliforniya'da doğan bu 37 yaşındaki, moda endüstrisinde 2,03 metre boyuyla “dünyanın en yüksek modeli” olarak nitelendiriliyor. Amazon 2004 yılında erkekten kadına geçti. Güzel yüzü ve fiziği ile gerçekten muhteşem bir model.

8) Winnie Harlow

winnie harlow

Winnie Harlow, “America's Next Top Model” de göründükten sonra şöhret basamaklarını hızla çıkan, 22 yaşında bir Kanadalı model. Nadir bir cilt rahatsızlığı olan vitiligo ile doğmuş olan Winnie, başkalarına ilham veriyor ve gerçekten de sıkı çalışmanın başarıdaki tüm engelleri aşabileceğinin kanıtı.

7) Daphne Selfe

daphne selfe

87 yaşındaki Daphne Selfe , dünyanın en yaşlı süpermodeli ve dünyadaki emekli bayanlar için bir simgedir. İngiliz Daphne, sık sık tipik modellere/şöhretlere özen gibi sağlıksız moda idealleri olduğunu düşündüğü şeye karşı çıktı: doğal güzelliğe sarsılmaz bir inancı olan sağlam bir iyimser.

6) Moffy

moffy

Moda endüstrisini dönüştüren bir diğer şey ise, öncü şaşı gözlü model Moffy. Şaşılık ile doğmuş, bir arkadaşının 2013'te İngiltere futbol forması giyen POP dergisinden örnek almasını istediğinde parlak Moffy keşfedildi. Bu İngiliz güzel, ajans "Storm Models" tarafından kullanılıyor ve kariyerindeki tüm engelleri kırdı.

5) Madeline Stuart


Avustralyalı Madeline Stuart , New York Moda Haftası'nda başrolde oynadı ve Down Sendromunun gelişen kariyerini yavaşlatmasına asla izin vermedi. Madeline, Brisbane moda şovunda süpermodeller tarafından izledikten sonra podyumlardaki kariyeri değişti ve sadık annesi, rüyasına ulaşmasına yardımcı oldu. Şimdi pistin bir yıldızı olan Madeline, Down Sendromu'nun ve dünyanın güzelliği nasıl algıladığını değiştirmeyi umuyor.

4) Kelly Knox

kelly knox

Kelly’nin engelli bir profesyonel model olarak kariyeri 2008’de BBC TV şovunda Britain’in "Britain’s Missing Top" başrol oynadıktan sonra başladı. Sol önkol olmadan doğdu, 32 yaşındaki İngiliz dünya çapında dergilerde, defilelerde ve reklam kampanyalarında yer aldı.

3) Jillian Mercado

jillian mercado

Tekerlekli sandalyeye bağlı New York modeli Jillian Mercado, Beyonce tarafından web sitesi kampanyasında yer almak üzere seçildi ve şu anda büyük tasarımcıları temsil eden bir grup ünlü ile çalışmaktadır. Kas distrofisi teşhisi konan 28 yaşındaki bu güzel, şimdi daha engelli modellere başarı şansı vermek için endüstrinin dinamiklerini değiştirmek istiyor.

2) Melanie Gaydos

melanie gaydos

Saçları ve yetişkin dişleri olmayan Melanie'nin başarılı moda kariyeri modelleme endüstrisinin eski inançlarına meydan okuyor. Genetik bozukluk ektodermal displazisi ile doğan Melanie, durumunu benimsemeye karar verdi ve kendine özgü görünümünü kariyerini bir başarı haline getirme şansı olarak gördü. Amerikan sanat mezunu, aynı zamanda kısmen kördür ve diş implantı takmayı reddediyor ancak ünlü fotoğrafçılarla çalışıyor.

1) Kanye Sesser

kanye sesser

Bacaksız doğan ve Tayland'da bir bebekken terk edilen Los Angeles merkezli model Kanye Sesser, kadın iç çamaşırı modeli olarak oldukça başarılı bir kariyer başlatarak sosyal algılara meydan okuyor. Aşırı bir spor hayranı, tekerlekli sandalye kullanmaya ve “bacaklara gerek yok” mantığını savunuyor.

Reklam