-->

Şimdiye Kadar Yapılmış En Uzun 10 Film

Reklam
şimdiye kadar yapılmış en uzun 10 film

Hiç on saat süren film gördünüz mü? İşte şimdiye kadar yapılmış en uzun on film:

10) The Clock (IMDB)

the clock film

On numarada 1440 dakika süren The Clock, 2011 Venedik Bienali'nde Golden Lion ödülünü kazanan Christian Marclay tarafından yapılmış bir sanat eseridir. Çok sayıda eleştirmen tarafından oldukça önem verilen 'The Clock', gerçek zamanı göstermek için senkronize edilmiş filmlerden ve TV şovlarından binlerce zaman klibi içeriyor.

9) 24 Hour Psycho (IMDB)

24 hour psycho film

1440 dakika uzunluğunda olan 24 Hour Psycho, 1993 yılında , orijinal 1960 Hitchcock gerilimini saniyede 24 kareden saniyede 2 kare hıza düşüren kavramsal sanatçı Douglas Gordon tarafından yapılan uzun bir sanat eseridir.

8) **** (Dört Yıldız) (IMDB)

dört yıldız film

Sadece 1967'de bir kez bütünüyle gösterilen ****, 1500 dakika süren Andy Warhol'un bir filmidir. Ondine, Ultraviolet ve Edie Sedgwick gibi yıldızlarının yer aldığı **** filmindeki görüntülerin çoğunun belki de yorumlanması zor olsa da, uyuşturucu alma ve çıplaklık sahneleri bolca bulunmaktadır.

7) The Longest Most Meaningless Movie in the World (IMDB)

the longest most meaningless movie in the world film

1968'de piyasaya sürüldüğü sırada, bu yer altı filmi 2880 dakika süren, dünyadaki en uzun ve en anlamsız filmdi. Gelişmemiş filmin reklamlarından, çıkışlarından ve şeritlerinden oluşan film, İngiliz film yapımcısı Anthony Scott tarafından yönetildi.

6) The Cure for Insomnia (IMDB)

the cure for Iinsomnia film

The Cure for Insomnia, 1987 yılında yayınlanan ve 5220 dakika veya 87 saat süren bir filmdir. John Henry Timmis IV'ün yönettiği “The Cure for Insomnia” filmi aynı adı taşıyan 4080 sayfalık bir şiir okuyan, yavaş yavaş pornografik ve ağır alıntılar içeren LD Groban adlı sanatçıdan oluşuyor.

5) Matrjoschka (IMDB)

matrjoschka film

Matrjoschka, Alman deney sanatçısı Karin Hoerler tarafından üretildi ve yönetildi. Almanya'nın Frankfurt kentindeki Luminale 2006'nın ışık gösterisinde ilk kez gösterime giren film 5700 dakika ya da 95 saat sürüyor. Yine, filmin geleneksel bir konusu ya da karakteri yoktur. Film bisiklete binen bir çocuğun fotoğrafına dayanıyor. Görüntüdeki değişiklikler film boyunca çok yavaş gerçekleşiyor.

4) Untitled #125 (Hickory)

uUntitled #125 (hickory) film

İlk olarak 2011'de yayınlanan 'Untitled #125 (Hickory)' ABD'li sanatçı Josh Azzarella'nın deneysel bir filmi ve tamamlanması iki yıl aldı. 'Untitled #125 (Hickory)' 7200 dakika veya beş gün boyunca süren şaşırtıcı bir filmdir. Akıllara durgunluk veren bu film, The Wizard of Oz filminden bir sahneye dayanıyordu.. 'Hickory', kasırgalardan kurtulmaya çalışan çifçi Hickory'yi gösteren 'The Wizard of Oz' filminden silinmiş bir sahneye referanstır.

3) Beijing 2003 (IMDB)

beijing 2003 film

Şimdiye kadar yapılmış en uzun üçüncü film olan 'Beijing 2003', yönetmen ve yapımcı Ai Weiwei'nin eseridir. Pekin'in çevre yolunun her sokağında araba kullanan bir kamera ile bir araba göstermektedir. Kamera, Pekin hayatının kendisinden önce görünen her yönünü bilinçsizce kaydediyor. Film çekmek için on altı gün harcanan 'Beijing 2003' filmi 150 saat sürüyor.

2) Modern Times Forever (IMDB)

modern times forever film

'Modern Times Forever' 240 saat ya da on gün süren bir filmdir. 'Modern Times Forever', Superflex adlı bir Danimarkalı sanat grubu tarafından yaratıldı. Film Helsinki’deki Stora Enso merkez binasının önümüzdeki birkaç bin yıl içinde nasıl çürüyebileceğini konu ediniyor. Aslen Helsinki Pazar meydanındaki açık havada gösterildi, böylece izleyiciler orijinal binayı aynı anda görebildiler.

1) Logistics (IMDB)

logistics film

Logistics şimdiye kadar yapılmış en uzun film. Film 857 saat veya 5 hafta ya da 36 gün sürüyor. Yönetmenler çektiği her sahneyi sevdi ve hangisinin resme dahil edilmesi gerektiğine karar veremedi. Erika Magnusson ve Daniel Andersson'un basit bir üretim döngüsü anlatan deneysel bir filmdi. Ters kronolojik sıra, tüketiciden üretime kadar bir üretim döngüsüdür. Magnusson ve Andersson bu filmi çekmek için Avrupa'daki dükkanlar ve Çin'in fabrikalarında harika bir yolculuk yaptılar. 2012'de tamamlanmasına rağmen, dünyada yalnızca 2014'te Shenzhen'deki Fringe Film Festivali'nde gösterildi.

Reklam