-->

Gerçekten Yaşamış 10 Vampir İnsan

Reklam

Tarihteki bazı insanlar kan dökmekle ünlüdür. Rumen Prensi Vlad the Impaler, Drakula'nın efsanesine kısmen ilham vermiş olabilir, ancak bu eksantrik kan susuzluğunu gidermek için ağır cinayet işleyen insanlar da var. Gerçekten yaşamış 10 vampir insanı derledik.

10) Marcelo Costa De Andrade


Brezilyalı bir sübyancı ve seri katil olan Marcelo Costa de Andrade, 1991 yılında Brezilya'daki Rio de Janeiro ve Niterói kentlerinde 14 çocuğun tecavüzünü ve ölümünü gerçekleştirmiştir. Kurbanlarının kanını içme alışkanlığı ona "O Vampiro de Niterói" (Niterói'nin Vampiri) ismini almasını sağlamıştır.

Andrade, Rio De Janeiro'daki Rocinha Gecekondu bölgesinde büyüdü. Üvey babası tarafından düzenli olarak dövüldü ve 10 yaşındayken cinsel tacize uğradı.

Nisan 1991’de, eski sevgilisi tarafından terkedilmiş olan Marcelo, dokuz ay süren ve iki tanesi kan içmeyle sonuçlanan on dört kurbanın olduğunu iddia edilen öldürme çılgınlığına başladı. Marcelo vampir olduğunu iddia etmedi, ancak kurbanlarının kanını “onlar kadar güzel olmak” için içtiğini söyledi.

9) Allan Menzies


Allan Menzies, 21 yaşındaki Thomas McKendrick'i 42 kez bıçaklayarak acımasız bir şekilde öldürdü. Vampir katili olarak tanınan Menzies, mahkemeye, takıntılı olduğunu ve 100'den fazla kez izlediği, Queen of the Damned (Lanetliler Kraliçesi) filminde bir karakter tarafından öldürülmesi emrinin verildiğini söyledi. Kurbanın kanının bir kısmını içtiği ve bedenini sığ bir mezara gömmeden önce kafatasının bir kısmını yediği bilinmektedir.

Menzies, kendisinin önünde beliren Akasha tarafından öldürülmesinin emredildiğini ve ölümsüzlük sözü verildiğini söyledi. Mahkemeye, "Günün sonunda, yine de birisini öldürmek zorunda kalacağımı biliyordum, bu yüzden ... birini öldürmezseniz vampir olamazdınız" dedi.

8) Richard Trenton Chase


Richard Trenton Chase, Kaliforniya'da bir ay içinde altı kişiyi öldüren bir Amerikan seri katili idi. Kurbanlarının kanını içtiği ve iç organlarını yediği için The Sacramento Vampire isimli rumuzu kazandı.

Chase ayrıca yakaladığı veya satın aldığı tavşanları öldürmeye ve bağırsaklarını çiğ bir şekilde yemeye başlamıştır. Bazen, hayvanın kanıyla bağırsakları bir karıştırıcıya koyar, onları sıvılaştırır ve kalbine iyi geleçeğini düşünerek bu karışımı içerdi. Bir keresinde damarlarına tavşan kanı enjekte etti ve kötü bir kan zehirlenmesi vakası geçirdi.

7) Vincenzo Verzeni


Bergamasco bölgesi Bettanuco'da 1849'da doğan Vincenzo Verzeni, 1.66 metre, 68 kilogram ağırlığındaydı. Kan içmekle meşhurdu. Sadece iki kadını öldürdü ve altı kişiye daha saldırdı. Kurbanlarının çoğunu rastgele seçiyordu ve çoğu zaman yoldan geçenler yüzünden öldürme konusunda başarısız oldu. Her zaman tanınmadan kaçmayı başardı. Mahkeme onu iki cinayet ve dört kadın öldürme girişimi nedeniyle suçlu buldu.

6) Andrey Çikatilo


Andrey Romanoviç Çikatilo, Ukrayna doğumlu Sovyet seri katil. 1978-1990 yılları arasında 53 kesinleşen cinayet işlemiştir. Ekim 1992'de 52 kişiyi öldürmekten suçlu bulunmuş (kendi itirafına göre 56 cinayet teşebbüsünde bulunmuş ve bunların 53'ü cinayetle sonuçlanmıştı) ve 14 Şubat 1994'te kafasına kurşun sıkılarak infaz edilmiştir.

22 Aralık 1976'da ilk kurbanı, 9 yaşında bir kız olan Yelena Zakotnova'yı öldürdü. 1984'te cinayet zanlısı olarak tutuklanır; ancak kan grubu tahlilinde yapılan hata sonucunda idam edilmekten kurtulur. Andrey Çikatilo, 25 yıllık hayat arkadaşı Faina Çikatilo ile evliliğini aksatmaz, torunlarının güler yüzlü dedesi olarak bilinir. Aynı zamanda Komünist Parti üyesi olan Çikatilo'nun edebiyat ve mühendislik fakültelerinden çifte diploması bulunmaktadır.

Çikatilo, 50'den fazla kadın ve çocuğu vahşice doğrayıp kanını içmesi bir yana; dillerini, mahrem yerlerini kesip yemesiyle akıllarda kalmıştır. 20 Kasım 1990'da, son cinayetten iki hafta sonra tutuklandı. 14 Şubat 1994'te kafasına sıkılan tek kurşunla öldürüldü.

5) Neville Heath


Neville George Clevely Heath, iki kadının ölümünden sorumlu olan bir İngiliz katili idi. Öldürdüğü kadınların ismi Margery Gardner ve Doreen Marshall'dır. İki kadının kanını içtiği bilinmektedir.

Öldürdüğü Margery Gardner'ın vücudu yatakta çıplak bulunmuş, bilekleri ve ayak bilekleri bağlıydı. Vücudunda 17 tane eğik çizgi vardı, cinsel organları zarar görmüştü. Cinayeti sonrasında yakalandı.

Heath, Margery Gardner cinayetini inkar ederken, Doreen Marshall'ın cesedi bulundu. Giysileri parçalanmıştı, elleri bıçakla yarılmıştı. Kafasına darbe almış, bilekleri ve boğazı kesilmişti. Margery Gardner'da olduğu gibi, cinsel organları zarar görmüştü.

4) Joseph Vacher


Joseph Vacher, Fransız seri katili idi. 1888'de Londra, İngiltere'nin daha ünlü Jack the Ripper katili ile karşılaştırıldı. Yaralı yüzü ve sade, beyaz el yapımı tavşan kürklü şapkası marka görünümünü oluşturdu . 1894-1897 yılları arasında çoğu tarım işçisi olan 11 ila 27 kişiyi öldürdü.

1894'te başlayan üç yıllık bir süre boyunca, Vacher en az 11 kişiyi öldürdü ve sakat bıraktı (bir kadın, beş genç kız ve beş genç erkek). Mağdurlar defalarca bıçaklandı, çoğu kez organları söküldü, tecavüze uğradı ve kanları içildi.

3) Fritz Haarmann


Fritz Haarmann, 1879 yılında Almanya'nın Hannover kentinde doğan bir seri katildir. 1989'da bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu için yakalanmış, tutuklanmasının ardından psikolojik rahatsızlıkları olduğu gerekçesiyle bir akıl hastenisen yatırılmıştır.

Evinde davet ettiği gençlerin acıkmasını bekliyor, onlara yemek yapıp doyurduktan sonra gençlere saldırıp kafaları bedenlerinden ayrılana kadar ısırarak öldürüyordu. Fritz, öldürdüğü gençlerin etlerini yiyen ve kanlarını içen bir psikopattı.

Alman basını onun için "Hannover Vampiri" adını kullandı. Halk arasında da "Hannover Kasabı" olarak anılmıştır.

2) Peter Kürten


Almanya'nın Köln şehrinde 26 Mayıs 1883'te doğmuştur. 1889 ile 1928 yılları arasında çoğunlukla hapishanedeydi. Ancak dışarıda olduğu zamanlarda ispatlanamasa da en az 3 kişiyi öldürdüğü tahmin ediliyor.

Düsseldorf Canavarı ünvanını 1929 yılında hak etti. Şubat ayından Kasım ayına kadar 29 kişiye saldırdı. Bir yıldan uzun süre Düsseldorf'lular korku içinde yaşadılar. Yetkililer diğer sapıklıklarının yanı sıra Kürten'in vampir olduğunu öğrendiler. Bazı kurbanlarının kanını içmişti. Bir parkta uyuyan bir kuğunun başını kesmiş ve boynundan fışkıran kanı içerken orgazm olmuştu.

9 cinayetten suçlu bulunarak 1931'de giyotinle idam edildi.

1) Elizabeth Báthory


Elizabeth Báthory, Macaristan asıllı seri katil. Báthory, kendinden "Kanlı Kontes" olarak bahsettirmiştir. Kocası öldükten sonra büyücülükle uğraşmaya başlamıştır. At ve türevleri hayvanların kurban edildiği ayinlere katıldığı da söylenmektedir.

40 yaşına geldiğinde, yaşlanıp güzelliğini kaybedeceği telaşına düşen "Kanlı Kontes", bir gün hizmetkarı olan genç bir kızın saçlarını tararken canını acıtması üzerine ona öyle bir tokat atmıştır ki, genç kızın yüzünden düşen bir damla kan Kontes'in ellerine dökülmüştür. Kontes bu kanla, kızın gençliğini ve güzelliğini aldığını zannetmiş ve uşağına emir vererek kızın bütün kanını bir küvete doldurtup "kan banyosu" yapmıştır.

Sonrasında iyice yoldan çıkan Kontes, 612 bakire kızı kaçırtıp, bu kızlara tepesinden asılı bir kafeste, işkence çektirmiş; kafesten akan kanlarla ise duş almıştır.

Yaptıkları anlaşılan Báthory hücreye kapatılmış, 1614 yılında ise hücresinde ölü olarak bulunmuştur.

Reklam