-->

Farklı Uluslardan En İlginç 10 Süper Kahraman

Reklam

Süper kahramanlar hakkında düşündüğünüzde, akla gelenlerin çoğu Amerikalı Batman, Süpermen, Örümcek Adam, Demir Adam gibi kahramanlardır. Ancak dünya genelinde Marvel ve DC'den tanıdık karakterlerden çok farklı birçok süper kahraman örneği var. İşte en ilginç süper kahramanların listesi.

10) Superdupont - Fransa


Superdupont, 1972 yılında Marcel Gotlib ve Jacques Lob tarafından Alexis işbirliğiyle oluşturulan bir Fransız çizgi roman karakteridir. Hem Süpermen hem de Fransız ulusal tutumlarının (ya da daha doğrusu onların Fransa dışındaki ve içindeki karikatür algılarının) bir parodisidir. Superdupont başlangıçta 21 Eylül 1972'de Franco-Belçika çizgi roman dergisi Pilote'de yayınlandı. Seri, 1975'te Fluide Glacial'da devam etti ve Alexis'in ani ölümünün ardından, sanat eseri, Jean Solé tarafından yaratıldı.

Superdupont, Arc de Triomphe'nin (Zafer Takı) altına gömülen bilinmeyen bir askerin oğlu. Bere takıyor, sigara içiyor, şarap içiyor, Fransız peyniri yiyor ve hatta bazen kolunun altında bir baget var. Superdupont, rakiplerinin üzerinde üstünlük veren boxe française ("Fransız boks") olarak da bilinen bir savate (bir Fransız mücadele sporu) ustasıdır.

9) Generation Tesla - Sırbistan


Generation Tesla, 1995 yılında yayıncı Luxor Strip'te çalışan Siniša Radović ve Zdravko Zupan tarafından oluşturulan bir Sırp çizgi roman karakteridir. Çizgi roman iptal edilmeden önce toplam sekiz sayı yayınlandı.

Tarihin en büyük bilim insanlarından biri olan Nikola Tesla, kendisini başka bir varoluş düzlemine aktararak kendi ölümünden kaçıyor. Tesla, Kobalt adında kötü bir kahraman tarafından öldürülen birkaç insanı dirilterek onları bu tür kötülüklerin tehditlerine karşı koyabilecek süper insanlara dönüştürüyor.

8) Golem - İsrail


Süper kahraman Golem, Yahudileri şeytan ve vampirlerden korur. Golem, İsrail'den gelen ve çoklu kökenli hikayeleri olan bir süper kahraman. Başlangıçta güçlerini bir bilim adamının icadıyla kazandı. Başka bir versiyon, güçlerinin Kral Süleyman'ın mühründen geldiğini iddia ediyor. Üçüncü bir hikaye onu Godzilla ve diğerleri gibi radyasyonla oluştuğunu söylüyor.

Golem, alternatif bir evrenin Jack Kirby'in Kaptan Amerika yerine Golem'i yarattığı ayrıntılı bir kurgusal çizgi roman tarihi ile yapıldı. Golem, aynı şeyi yaptığı ünlü Kaptan Amerika kapağı gibi, Hitler'in yüzünü yumruklayan komik bir kapakta bile tasvir edilmiştir. Kaptan Amerika'nın fotoğrafını görmek için tıklayın.

7) Rapeman - Japonya


Rapeman, bir Japon hiciv - komedi manga serisidir. Pink Pineapple, 1993 ve 1996 yılları arasında yayınlanan dokuz Rapeman canlı aksiyon filmi üretti.

Rapeman'da, ana karakter Keiko Uasake, gündüz yakışıklı, çok kaslı bir lise öğretmenidir ve geceleri eşlik eden "Rapeman Services" adı altında Rapeman olarak gerçek bir "adalet" markası dağıtır. Bir tecavüzün ortasında, kadın tepkisizleşirse, kurbana daha fazla acı uygulamak için "M69 Tornavida" veya "Sonsuz Döngü" gibi özel teknikler kullanır. Yaptığı bazı sözleşmelerden pişmanlık duymasına rağmen, her zaman görevi tamamlar.

6) Mercury Man - Tayland


Merkür Adam, Charlton Comics tarafından yayınlanan çizgi romanlarda görünen kurgusal bir karakter, bir Tayland çizgi roman süper kahramanıdır. Merkür Adam, Tayland'ın gişe rekorları kıran süper kahraman filminde yer alıyor. Eski bir Tibet muskası ile bıçaklandıktan sonra, Chan adlı bir itfaiyeci bir süper kahramana dönüşür. Bir boksör olan transseksüel kız kardeşi ile birlikte kötülükle savaşır.

Merkür Adam, Uzay Maceraları # 44 ve 45'te (Şubat ve Mayıs 1962) görünecekti ve # 44 için kapak niteliğindeydi. İlk öykü, AC Comics'in Gizem Adamları # 32'de yeniden basıldı.

5) Zooman: İnsan Sineği - Meksika


Spiderman dünyanın en iyi bilinen süper kahramanlarından biri. Ancak Meksika'yı koruyan, uçabilen bir sinek süper kahraman bulunmakta. Bu süperkahraman kızgın örümceklerle savaşıyor.

4) Devilman - Japonya


Devilman, Nagai'nin eski manga dizisi Demon Lord Dante kavramının anime uyarlaması olarak başlayan Go Nagai tarafından yazılmış ve resimlendirilmişbir Japon manga dizisidir.

Devilman, popüler bir Japon mangasından bir karakterdir. Akira Fudo gizlice Şeytan'ın oğlu olan arkadaşı Ryo tarafından bir kulüpte yapılan bir kitlesel çekimin ardından iblis tarafından ele geçirilmiş bir çocuktur. Neyse ki, Akira (şeytan) çocuğun saf kalbi sayesinde şeytanın kötülüğünü kontrol altında tutar. Bu onun güçlerini kontrol etmesini ve Devilman olmasını sağlar.

3) Süper Komando Dhruva - Hindistan


Süper Komando Dhruva, Raj Comics tarafından yayınlanan çizgi romanlarda görünen kurgusal bir karakter, bir Hint çizgi roman süper kahramanı. Yazar ve illüstratör Anupam Sinha tarafından yaratılan karakter ilk olarak Nisan 1987'de yayınlanan GENL # 74 Pratishodh Ki Jwala'da göründü ve o zamandan beri Raj Comics tarafından yayınlanan birçok konuda düzenli olarak ortaya çıktı. Tam adı Dhruva Mehra olan Süper Komando Dhruva, ayrıca Kaptan Dhruva olarak da adlandırılır.

2) Zsazsa Zaturnnah - Filipinler


Zsazsa Zaturnnah, Filipinli illüstratör ve grafik tasarımcısı Carlo Vergara tarafından yayınlanan hayali bir süper kahramandır. Filipin medyasının büyük ilgisini çekmiş ve şu anda kült bir hayran kitlesine sahiptir. Karakter ilk kez Aralık 2002'de "Ang Kagila-gilalas na Pakikipagsapalaran ni ZsaZsa Zaturnnah" adlı bölümünde görüldü. 2005 yılında ülkedeki en büyük kitapçı zinciri olan Ulusal Kitapçı'nın kayıtlarına dayanarak 2005 yılında en çok satan Filipin kurgu kitaplarının 12. sırasına oturdu. Aynı zamanda, devlet tarafından yönetilen Filipinler Üniversitesi de dahil olmak üzere bazı üniversitelerde toplumsal cinsiyet çalışmaları derslerinde referans konu olarak kullanılıyor.

1) El Bulbo - Meksika


El Bulbo, süper güçlü bir ampuldür. Birisi eski bir televizyona büyü yaparak, içindeki ampulleri canlandırdığı zaman doğdu. Ampullerden biri Adolf Hitler olduğuna inanıyordu ve kendisini "Adolfo" adını verdi. Bu tehditle savaşmak için, ampullerden biri pelerin taktı ve “El Bulbo” oldu. Televizyondaki diğer ampuller, vergi ödeyerek topluma katkıda bulanan normal hayatlarını yaşadılar.

Reklam