-->

En İyi 10 Süper Kahramanlı Çizgi Film

Reklam
en iyi 10 süper kahramanlı çizgi film

Şimdiye kadar yapılmış en iyi süper kahramanlı çizgi filmleri listeledik.

10) Örümcek Adam

örümcek adam çizgi film

FOX Kids'ta yayınlanan Spider-Man, birçok Spider-Man hayranının çizgi roman anlayışının temelini oluşturuyor. Şov, Peter Parker'ın (Örümcek Adam) güçlerini aldığı tarihten itibaren anlatan bir seriydi. 21 dakikalık uzun bölümlerde yaptığı çeşitli maceralarda Spider-Man, düşman karakterlerin büyük çoğunluğu ile karşılaştı, Kingpin, Black Cat, Green Goblin, Doktor Octopus, Venom ve daha fazlası.

9) Yenilmezler: Dünyanın Kuvvetli Kahramanları

yenilmezler dünyanın kuvvetli kahramanları çizgi film

Yenilmezler: Dünyanın Kuvvetli Kahramanları (özgün adı: The Avengers: Earth's Mightiest Heroes), Amerikan yapımı animasyon dizisidir. Marvel'in ünlü çizgi romanı olan The Avengers'in konusu alınarak yaratılmıştır.

The Avengers, ünlü çizgi roman şirketi Marvel Comics’in, 1922 doğumlu Stan Lee tarafından yaratılan ve birçok süper kahramanın bir arada olduğu bir topluluk. Marvel evreninin birbirinden güçlü süper kahramanları Iron Man, Hulk, Captain America, Wasp, Ant-man , Thor , Black Panther ve Hawkeye yani Şahingöz'den oluşan grup, aynı malikanede yaşıyorlardır ve bir kötü çıktığında biraz iç problemde olsa kötüyü hep birlikte yenerler. Yenilmezler (The Avengers) süper kahramanlar topluluğunun gezegenimizi tehlikelerden korumak için atıldığı maceralardır. Kötü güçler, zaman yolcusu fatihleri, uzaylı işgalciler(Kree-Skrul) ve canavarlar gezegeni tehdit edebilir ya da çılgın robotlar(Ultron) Dünya’yı tümden yok etmek istese de Yenilmezler hep birliktedir.

8) Justice League

justice league çizgi film

Justice League, Cartoon Network'te yayınlanan, Amerikan animasyonlu bir televizyon dizisidir. DC animasyonlu evrenin bir parçasıdır. Gösteri Warner Bros. Animation tarafından yapıldı. Justice League, DC Comics tarafından yayınlanan çizgi roman karakterlerine dayanmaktadır.

7) Kene

kene çizgi film

Kene, bir Amerikan animasyon televizyon dizisidir. Çizgi dizi, Fox Kids'te yayınlandı.Kene, akıl hastanesinden kaçan ve şehirde suçla savaşmaya başlayan kaçık bir kahraman. Kene'nin geçmişi hakkında çok fazla şey bilinmiyor, kendi geçmişini hatırlamıyor ve her zaman başka bir şey bilmediğini belirten bir kahraman. Kene, çalışmadığı zamanlarda bile kostümü olmadan asla görülmez.

6) Demir Adam

demir adam çizgi film

Demir Adam: Zırhlı Maceraları (Demir Adam: Animasyon Serisi olarak da bilinmektedir) Marvel Comics'in süper kahramanı Demir Adam'a dayalı bir 3D CGI çizgi film serisidir. Dizi Türkiye'de ilk 2010 yılında Disney XD'de yayınlanmış, yine aynı yıl CNBC-e'de de gösterime girmiştir, 2015 yılından itibaren Kidz TV'de yayınlanmaya başlamıştır.

Tony Stark'ın babası olan Howard Stark'ın, Tony'ninde içinde bulunduğu uçak kazasında ölmesi Tony'nin hayatını büyük ölçüde değiştirir. Tony'nin 16 yaşında olması nedeniyle Stark şirketinin ortağı olan Obadiah Stane şirketin başına geçmiştir. Tony, 18 yaşına kadar sabretmekle beraber, Stane ve diğer düşmanlarına karşı ayakta durmak zorundadır.

5) Batman: The Animated Series

batman the animated series

Batman: The Animated Series, ABD çizgi film serisi. Batman efsanesinin bir devamı olarak yapılmıştır. Amerikalı televizyon yapımlarına verilen Emmy Ödülü′nden 3 tane kazanmıştır. Aynı zamanda 9 diğer Emmy Ödülü için aday gösterilmiştir.

Warner Bros. Animation tarafından hazırlanmıştır. Orijinal serisi 5 Eylül 1992 tarihinden, 15 Eylül 1995'e kadar Fox Kids'te yayınlanmıştır. Dizi 22 dakikalık bir çizgi dizidir.

4) Muhteşem Örümcek Adam

muhteşem örümcek adam çizgi film

Muhteşem Örümcek Adam (Orijinal adı: Ultimate Spider-Man), Marvel Comics tarafından yayımlanmış olan süper kahraman Örümcek Adam çizgi romanlarından uyarlanan bir ABD çizgi dizisi. İçinde Marvel kitaplarındaki bazı Muhteşem (Ultimate) çizgilerini barındırır. Dizi, Brian Michael Bendis (aynı zamanda Ultimate Spider-Man çizgi roman dizisinin de yazarı), Paul Dini ve Man of Action (Steven T. Seagle, Joe Kelly, Joe Casey ve Duncan Rouleau'dan oluşan bir grup) tarafından yazılmıştır.

Peter Parker, Queens'te yaşayan bir bilim dehasıdır. Genetik yapısı değiştirilmiş bir örümceğin ısırığı ile çeşitli güçlere sahip olur. Bir hırsızı durdurabileceği halde durdurmaz ve o hırsız Peter'ın amcası Benjamin'i öldürür. Amcasının ölümünden suçluluk duyar kendisi için dikilen özel kostümü giyerek suçla savaşmaya başlar. Bu kostüm Spider-Man'in her zamanki görev kostümüdür.

3) Batman Beyond

batman beyond

Batman Beyond, Emmy Ödüllü ABD yapımı çizgi film serisi. Avrupa, Latin Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Hindistan'da Batman of The Future olarak da bilinmektedir. The WB Television Network tarafından DC Comics ortaklığıyla Batman efsanesinin bir devamı olarak yapılmıştır. 10 Ocak 1999 - 18 Aralık 2002 tarihleri arasında The WB kanalında yayınlanmıştır. Çizgi filmin 3 sezon boyunca 52 bölümü yayınlanmıştır. 31 Ağustos 1999'da çizgi filmin 20 şarkılık soundtrack albümü satışa sunulmuştur.

2) Ninja Kaplumbağalar

ninja kaplumbağalar çizgi film

Ninja Kaplumbağalar (orijinal adı "Teenage Mutant Ninja Turtles"), fantastik çizgi seri, dövüş sanatlarına hakim 4 tane mutant kaplumbağa ve ustaları mutant fare "Usta Splinter" ile birlikte kötülerin karşısında verdikleri savaşı konu edinir. Bu sırada iyi bir ninja olabilmenin eğitimini sürdürmektedirler.

Kevin Eastman arkadaşı Peter Laird ile yaptığı beyin fırtınası sırasında ortaya çıkan eser uzaylı düşmanlardan şehirdeki serserilere kadar birçok kötü karakteri içerir.Bu kötü karakterler arasından en ünlüleri Shredder ve onun ortağı ve aynı zamanda ona emir verebilen Beyin'dir. Hikâye kahramanlarından bir diğeride Kanal Muhabiri April Oneill'dır. Kahramanlarımız Rafael, Donatello, Leonardo, Michelangelo pizzaya düşkündürler.

1) X-Men

x-men çizgi film

X-Men, (X-Men: The Animated Series olarak da bilinen) bir Amerikan televizyon çizgi dizisi. Çizgi romanların televizyona uyarlanmasında en iyilerden biri olarak geniş açıda göz önüne alındı; en iyi TV çizgi dizilerinden birisi olan Batman: The Animated Series ile kalite açısından sık sık kıyaslanırdı. İlk döneminde X-Men Cumartesi sabahı çizgi filmi olarak çok yüksek derece aldı ve çizgi romanı sayesinde farklı hikâye örgüsünü tanımlamada çok ciddi övgüler aldı.

Reklam