-->

En İyi 10 Parodi Film

Reklam
en iyi 10 parodi film

Filmleri ti'ye alan, kahkaha dolu, parodi yapımları listeledik.

10) Destansı Bir Film (IMDB)

destansı bir film

Destansı Bir Film (Orijinal adı: Epic Movie), 2007 yılı Amerikan yapımı komedi filmi. Film 2005 ve 2006 yıllarında vizyona girmiş olan bazı filmlerin hicvi üzerine kuruludur.

Filmde dört öksüz karakterin bir araya gelerek muhtelif karakterler ve filmlere göndermeler yaparak oluşturulan bir macera içinde yer almaları ana unsurdur.

9) İşte Spartalılar (IMDB)

işte spartalılar film

İşte Spartalılar, Jason Friedberg ve Aaron Seltzer tarafından yönetilen 300 Spartalı adlı filmi tiye alan 2008 yapımı Amerikan parodi filmi.

8) Anormal Aktivite (IMDB)

anormal aktivite film

Anormal Aktivite, Marlon Wayans'ın yazdığı, Michael Tiddes'in yönettiği, 2013 yılı Amerikan yapımı bir parodi komedi korku filmi.

Malcolm, karısı Kisha ile birlikte herkesin hayallerini süsleyen yeni bir eve taşınır. Kısa bir süre içerisinde Kisha'nın bedenine bir kötü ruh musallat olmaya başlar ve başlarda eğlenceli gibi gördükleri bu durum zamanla Malcolm için ürkütücü bir halır. Malcolm, eşini kurtarabilmek için her yolu dener, sonunda bir rahiple anlaşır ancak rahip bile çare olamaz. İşin kötü yanı kötü ruh artık ilişkilerini, özellikle de cinsel hayatlarını iyice tehlikeye sokmaya başlamıştır. Malcolm son çare olarak bir medyuma ve kendilerini hayalet avcıları olarak tanıtan bir gruba gider. Ancak onların da yöntemleri sonuç vermeyince bu işi tek başına halletmesi gerektiğine karar verir...

7) Siyahın Elli Tonu (IMDB)

siyahın elli tonu film

Siyahın Elli Tonu, Michael Tiddes'in yönettiği ve aynı zamanda filmi birlikte yazan ve birlikte üreten Marlon Wayans'ın oynadığı 2016 Amerikan komedi filmi. Film, 2015 erotik romantik drama filmi Grinin Elli Tonu'un bir parodisidir.

6) Buluşma Olayı (IMDB)

buluşma olayı film

Buluşma Olayı, Aaron Seltzer tarafından yönetilen 2006 Amerikan romantik komedi parodi filmi.

Julia Jones, mutlu değildir. Fazla kiloları vardır ve bütün gününü babasının lokantasında çalışarak geçirirken hayatının sonuna dek yalnız olacağını düşünmektedir. Ta ki Grant Fockyerdoder ile tanışana dek. Rüyalarındaki düğünü yapmadan önce birbirlerinin aileleri ile tanışmak ve entrikacı Andy’i korumak zorundadırlar. Şimdi Julia için kalbinin sesini dinleme zamanıdır. Grunt için ise kayınpeder ile tanışmak yeterince zor olacaktır.

5) Çok Hızlı! (IMDB)

çok hızlı film

Çok Hızlı!, Jason Friedberg ve Aaron Seltzer tarafından yazılan ve yönetilen bir Amerikan aksiyon komedi filmi. Film, Hızlı ve Öfkeli film dizisinin bir parodisi.

4) Biri Beni Isırdı (IMDB)

biri beni ısırdı film

Biri Beni Isırdı, Jason Friedberg ve Aaron Seltzer'in yönettiği ve Jenn Proske, Matt Lanter, Christopher N. Riggi, Ken Jeong, Anneliese van der Pol ve Arielle Kebbel'in başrol oynadığı 2010 Amerikan korku komedi filmi. Twilight film serisinin bir parodisidir.

Becca'nın kafasını iki "yakışıklı" erkek karıştırmaktadır. Karar veremediği bu iki adamın özellikleri de birbirine zıttır: Gizemli, tuhaf, karamsar, asık suratlı ve aşırı derecede soluk benizli çocuk ile güçlü, dayanıklı, şirin ve ona 'küçük eşcinsel kardeşi'ni hatırlatan öteki çocuk arasında kalmıştır. İkisi arasında bir karar vermek için her an kendisinin de yemeğe dönüşebileceği bir aile yemeğini sağ salim atlatmalıdır. İçinde bulunduğu romantik karmaşalar yeterli değilmiş gibi, bir yandan da kontrol delisi olan ve kendisine küçük bir bebekmiş gibi davranan babasıyla da başetmelidir. Mezuniyet gecesi gelip çatmadan karar vermek zorunda olan Becca, gizemli bir dünyadan gelen Alice'ten Lady GaGa'ya kadar birçok kişiden yardım alır!

3) Açlıktan Ölme Oyunları (IMDB)

açlıktan ölme oyunları film

Açlıktan Ölme Oyunları, Açlık Oyunlarına dayanan ve Jason Friedberg ve Aaron Seltzer tarafından yönetilen 2013 Amerikan parodi filmi. Filmde Maiara Walsh, Cody Christian, Brant Daugherty, Lauren Bowles ve Diedrich Bader yer alıyor.

2) Acaip Bi Film (IMDB)

acaip bi film

Acaip Bi Film, Jason Friedberg ve Aaron Seltzer tarafından yazılan ve yönetilen 2008 Amerikan komedi filmi.

Kim Kardashian'ın başrolünde olduğu Acaip Bir Film, Hollywood yapımlarıyla dalga geçen bir komedi. Bir grup yirmili yaşlardaki genç, bir gece aniden kendilerini bir çok doğal afetin ortasında bulurlar. James Bond, Kurtuluş Günü ve Hancock gibi filmlerle dalga geçen bir parodi olan film, aynı zamanda Brendan Fraser ve Jason Statham gibi oyuncuları da ti’ye alıyor.

1) Korkunç Bir Film 4 (IMDB)

korkunç bir film 4

Korkunç Bir Film 4, 2006 Amerikan korku komedi filmi.

Cindy Campbell, lanetli bir evde, yaşlı bir kadına bakıcılık yapmak üzere işe alınır ve bir çocuğun hayaleti ile tanışır. Bu sırada yan komşu, vinç operatörü Tom Ryan, genç oğlu Robbie ve kızı Rachel ile birlikte hafta sonunu babaları ile geçirmektedirler. Cindy ve Tom karşılaşırlar ve birbirlerine aşık olurlar. Ancak Dev Üçayaklılar dünyayı kuşattıklarında Tom, Robbie ve Rachel ile birlikte kaçar, Cindy de bir köye doğru yolculuk yapıp, bir bilmecenin cevabının peşinde dünyayı kurtarmanın yollarını araştırır. ABD başkanı, zekası ve yeteneği doğrultusunda gezegeni savunmaya hazırlanır. Oyuncu performansları ve Garez Köy, Testere, Milyonluk Bebek ve Brokeback Dağı filmlerine yaptığı göndermelerle dikkat çeken eleştirel bir komedi.

Reklam