-->

En İyi 10 Bruce Willis Filmi

Reklam
en iyi 10 bruce willis filmi

Bruce Willis, Emmy ve Altın Küre ödüllü Amerikan sinema oyuncusu. Filmleri dünyada 3,05 milyar dolar gişe yapmıştır.

10) Cehennem Melekleri 2 (IMDB)

cehennem melekleri 2

Cehennem Melekleri 2, 2012'de gösterime giren, Sylvester Stallone'nin hem senaristliğini yaptığı hem de başrolde oynadığı, ABD yapımı film. İkinci filmde yönetmen koltuğunda Stallone yerine Simon West yer alırken, senaryoda Dave Callaham'da Sylvester Stallone'a eşlik etmiştir.

Cehennem Melekleri Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren),Toll Road (Randy Couture) ve Hale Caesar (Terry Crews), Mr. Church'un (Bruce Willis) liderliğinde yeniden bir araya geliyorlar; fakat bu sefer mesele biraz kişisel. Zira basit bir hesaplaşma, aralarından birinin öldürülmesiyle sonuçlanınca, intikam almak kaçınılmaz olacak...

9) Ölüm Kadına Yakışır (IMDB)

ölüm kadına yakışır

Ölüm Kadına Yakışır, Robert Zemeckis tarafından yönetilen 1992 yılı yapımı kara komedi filmidir. Başrollerini Goldie Hawn, Meryl Streep ve Bruce Willis paylaşmıştır. En İyi Görsel Efekt dalında Akademi Ödülü kazanmıştır.

Madeline Ashton ve Helen Sharp aynı şeyi istemektedir: Sonsuz gençlik ve güzellik. Madeline, daha önce Helen'le birlikte olan estetik cerrah Ernest Menville ile evlidir ve lüks bir hayat sürmektedir. Helen, Ernest'le nişanının bozulmasından yedi yıl sonra kilo almış ve bunalıma girmiştir. Psikiyatri kliniğine yatırılan zamanın umut vaat eden roman yazarı Helen'e obsesif kişilik bozukluğu teşhisi konur. Hastalığının merkezindeyse Madeline vardır. bir yandan Madeline ve Helen'in istedikleri iksiri yapan büyücü Lisle, ikilinin bu hayalini gerçekleştirir. Madeline ve Helen, genç ve güzel olmakla kalmaz, ölümsüzlüğü de elde ederler. Bunun üzerine Helen, Ernest'ini geri almak için Madeline'e meydan okur ve iki kadın arasında bir savaş başlar.

8) Katil Komşum Geri Döndü (IMDB)

katil komşum geri döndü

Katil Komşum Geri Döndü, Howard Deutch'ın yönettiği ve 2000 filmi The Whole Nine Yards'ın devamı olan 2004 yapımı Amerikan suç-komedi filmidir. İlk filmin yazarı Mitchell Kapner tarafından yaratılan karakterlere dayanıyordu. Filmde Bruce Willis, Matthew Perry, Amanda Peet, Natasha Henstridge ve Kevin Pollak yer alıyor.

Eşi ile birlikte geçmişe oranla çok daha dingin bir hayata devam etmekte olan Jimmy Tudeski, bir zamanlar kirli işler içerisindeydi. Şimdi sakin ve sadece yaşam düzeninde, daha ziyade ev işlerine destek olup hatta yemek yapma kısmını kendisi üstlenmektedir. Karısının, bu durumu karşısında gözleri yaşarmaktadır. Ancak bu inanılması zor şahane durum pek de uzun sürmez. Komşuları Oz’un karısı, birileri tarafından alıkoyulunca, bu duruma ister istemez bulaşan karı koca, bir süre sonra etraflarında beklenmeyen misafirler bulmaya başlayacaklardır. Jimmy’nin eski meselelerini didiklemekle düzeni bozacaklardır. The Whole Nine Yards’ın devamı olan film, Bruce Willis ve Matthew Perry ile bir kez daha seyircisine keyifli anlar yaşatıyor.

7) Zor Ölüm 4 (IMDB)

zor ölüm 4

Zor Ölüm 4, 2007 ABD yapımı gerilim aksiyon filmidir. Özgün adı Live Free or Die Hard olan film, Len Wiseman tarafından yönetilmiştir.

Eskinin hınzır ve tuttuğunu koparan polis memuru John McClane, artık hiç de o tanıdığımız uslanmaz ve başarılı adam değildir. Geçen yıllar ona pek de iyi davranmamıştır. Tepetaklak giden özel hayatı, karısından boşanması, kendini alkole vermesi gibi sorunların üzerine, artık polis departmanında da çalışmamaktadır.

Eskinin hareketinden ve başarısından uzak, devlete bağlı bir güvenlik şirketinde bilgisayar korsanlarını takip ettiği bir işte çalışmaktadır. Fakat tehlike ve macera, hiç beklemediği bir anda gelip yine onu bulacaktır.

Tespit ettiği bir bilgisayar korsanını yakalamış giderken çok daha büyük bir bilgisayar çetesinin tüm ülkenin bilgisayar sistemlerine girerek ülkedeki yaşamı çökertmek üzere olduğuna tanık olur. Trafik lambalarından başlayarak bütün sistemler teker teker çökmektedir. Ülkenin bütün bilgisayar altyapısı korsanların eline geçmekte ve ülke ekonomisi başta olmak üzere herşey tehlike altındadır. Matt Foster ismindeki genç korsanın, teröristlerin bir sonraki adımlarını çözebilecek kadar zeki olduğunun farkına varan John McClane, onu da bu işte kullanmaya karar verir. İkili için son derece kritik saatler başlamıştır.

6) Zor Ölüm 3 (IMDB)

zor ölüm 3

Zor Ölüm 3, 1995 ABD yapımı gerilim aksiyon filmidir. Özgün adı Die Hard with a Vengeance olan film, John McTiernan tarafından yönetilmiştir.

New York’lu polis dedektifi John McClane, bu kez kendisinden ve NY şehrinden intikam almaya çalışan Simon takma adlı bir cani ile mücadele etmektedir. Simon tarafından şehrin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş bombaları bulup etkisiz hale getirebilmek için onun bilmecelerini çözmek zorunda kalan McClane’e, Harlem’de tanıştığı sinirli dükkan sahibi Zeus da yardımcı olacaktır.

Zor Ölüm serisinin ilk filmini de yöneten John McTiernan, serinin bu üçüncü filminin de yönetmen koltuğuna oturmuş. Filmde, Bruce Willis’e, Zeus rolüyle usta aktör Samuel L. Jackson eşlik ediyor. New York’u tehdit eden cani Simon’ı ise Jeremy Irons canlandırıyor.

Film, Amerika dışında yaptığı 254 milyon dolarlık gişe hasılatıyla vizyona girdiği 1995 yılında en çok gişe yapan film olmuştu.

5) Komşum Bir Katil (IMDB)

komşum bir katil

Komşum Bir Katil, Jonathan Lynn'in yönettiği ve Bruce Willis, Matthew Perry, Amanda Peet, Michael Clarke Duncan ve Natasha Henstridge'in başrol oynadığı 2000 Amerikan suç komedisi filmi.

Nicholas Oseransky Kanada'nın bir eyaleti olan Montreal'in küçük bir kasabasında hayatını idame ettiren bir dişçidir. Jimmy Tudeski ise başını Chicago mafyasıyla belaya sokmuş olan bir kiralık katildir. Oseransky ve Tudeski'nin ortak bir problemleri vardır. Bu da onları öldürmek üzerine peşlerine muhtelif şahsiyetleri takmış olmalarıdır. Girdikleri bu girdabın içerisinden beraberce çıkmayı deneyeceklerdir.

4) Zor Ölüm 2 (IMDB)

zor ölüm 2

Zor Ölüm 2, 1990 ABD yapımı gerilim aksiyon filmidir. Özgün adı Die Hard: Die Harder olan film, Renny Harlin tarafından yönetilmiştir.

Dedektif Mcclain (Bruce Willis) bir kez daha başını derde sokmuştur. Washington’un Dulles havaalanı üzerinde turlamakta olan yolcu uçağında karısı da bulunmaktadır. Havaalanı iniş sistemi teröristler tarafından ele geçirilmiştir ve onların kontrolündedir.

John, nerdeyse her hareketine muhalefet eden havaalanı yetkililerine rağmen teröristleri yenmeli ve uçağın yakıtı bitmeden yere inmesini sağlamalıdır.

3) Zor Ölüm (IMDB)

zor ölüm

Zor Ölüm, 1988 ABD yapımı gerilim aksiyon filmidir. Özgün adı Die Hard olan film, John McTiernan tarafından yönetilmiştir.

Zor Ölüm'de Noel gecesi New York polis departmanı dedektifi John McClane günden güne uzaklaştığı karısı Holly’le arasını düzeltmek ve tekrar barışmak için Los Angeles’a gelir. Holly şirketinin yılbaşı partisi için Nakatomi Plaza’dadır ve McClane bu binaya doğru yola çıkar. McClane plazaya vardığında kıyafetlerini değiştirmek için bir odaya girer. Bu esnada bir grup Alman terörist binayı kuşatarakk içindeki insanları rehin alır. Ellerinden kurtulabilen tek kişii McClane’dir. Şimdi McClane’e düşen görev içerisinde eşinin de bulunduğu bu kalabalığı kurtarmak olacaktır.

Bruce Willis’in dünya çapında tam anlamıyla tanınmasını sağlayan film Akademi Ödülleri’nde dört kategoride Oscar’a layık görülmüştür.

2) 5. Element (IMDB)

5. element

Beşinci Element, Luc Besson'nun yönettiği ve senaryosunu Robert Mark Kamen ile yazdığı, 1997 yapımı İngilizce çekilmiş Fransız filmi. Başrollerinde Bruce Willis, Gary Oldman ve Milla Jovovich'in yer aldı film 23. yüzyıl'da geçer.

2200'lü yılların ortaları... Kötücüllüğün dünyayı yok etmesine karşı yeni önlemler aranmaktadır. Leeloo, bu kötülüğün karşısında dikilecek olan saf yaratıktır. Bu tehlikeye karşı bir çözüm arayan Leeloo, beşinci elementin arayışına düşer. Bunun için kendisine bir taksi şoförü olan Korben Dallas yardım edecektir.

Bruce Willis ve Milla Jojovich'i bir araya getiren film, Luc Besson filmografisinin en değerli yapıtlarından biri olarak addediliyor.

1) Red (IMDB)

red

Red, Warren Ellis ve Cully Hamner tarafından yaratılan ve DC Comics dizisi Homage tarafından yayınlanan aynı adlı sınırlı çizgi roman serisine dayanan 2010 Amerikan aksiyon komedi filmidir.

Frank Moses Merkezi Haberalma Teşkilatında görevli bir ajandır. Bruce Willis'in hayat verdiği Frank karakterinin en büyük özelliği sükunet içinde ve gözlerden uzak bir hayat tarzını benimsemesidir. Tabi ki, bir gün yüksek teknoloji sahibi bir ekip onu öldürmeye kalkışınca tüm plan ve programını da değiştirmek zorunda kalacaktır. Kimliğinin ortaya çıkması ve çok önem verdiği bir kadın olan Sarah (Mary-Louise Parker)'nın hayatının tehlikeye girmesi üzerine Frank eski takımını toparlar ve son bir yaşam savaşı vermeye başlarlar. Kadrosunda bir çok ünlü yıldızı barındıran film Warren Ellis’in aynı isimli çizgi romanından uyarlandı.

Reklam