-->

En İyi 10 Melez Hayvan

Reklam
en iyi 10 melez hayvan

Melez bir hayvan elde etmek için, farklı türlerden fakat aynı cinsten iki hayvanın çaprazlanması gerekir. Oluşan hayvan bir melez olacaktır.

10) Kan Papağan Çiklit

kan papağan çiklit

Kan papağanı çiklit, midas ve kızıl saçlı çiklit arasında olduğu düşünülen bir melezdir, ancak gerçek ana türler, üreticiler tarafından onaylanmamıştır. Balıklar ilk olarak 1986'da Tayvan'da görüldü. Kan papağanları diğer papağan çiklitleriyle veya tuzlu su papağanlarıyla karıştırılmamalıdır.

9) Zebroid

zebroid

Zebroid (ya da zedonk, zorse, zebra katırı, zonkey, ve zebmule) dişi zebra ile erkek atın çiftleşmesinden ortaya çıkan melez canlıya verilen isim. Bu melezler doğada asla ortaya çıkmaz. Birçok zebroid bir cüce biçimiyle doğabilir ve neredeyse her zaman kısırdır. Bu dikkat çekici hayvanlar genellikle dişi hayvanın yapısına ve erkek zebranın çizgilerine sahiptir, ancak çizgiler tüm vücutlarını asla kaplamaz ve genellikle ayaklar ve bacaklarla sınırlıdır.

8) Dzo

dzo

Bir dzo yak (tibet sığırı) ve evcil sığırlar arasında bir melezdir. Dzo kelimesi teknik olarak bir erkek melezi belirtirken, bir dişi bir dzomo veya zhom olarak bilinir. Moğolca'da buna hainag denir. Dzo, bir inekten veya tibet sığırından çok daha büyüktür ve süt ve et üretiminde daha verimli olduğu düşünülmektedir.

7) Cama

cama

Bir cama, erkek dromedary deve ve dişi lama arasında bir melezdir. Dubai'deki Camel Üreme Merkezi'nde suni tohumlama ile üretilmiştir. İlk cama 14 Ocak 1998'de doğdu. Amaç, bir deve ve kooperatif mizacının büyüklüğü ve gücü ile lamadan daha yüksek yün üretimi yapabilen bir hayvan yaratmaktı. İlginçtir ki, cama her zaman verimli olan az sayıdaki melezden biridir ve bu hem dromedary deve hem de lamadan aynı miktarda kromozomun elde edilmesinden kaynaklanır. Lama bir deveye göre altı kat daha küçük ve daha hafif olduğundan, cama elde etmenin tek yolu suni döllenmedir ve sadece 6 başarılı cama doğum olmuştur.

6) Grolar

grolar

Bir boz-kutup ayısı melezi, hem esaret altında hem de vahşi ortamda meydana gelen, nadir bir ursid melezidir. 2006'da, bu melezin doğada ortaya çıkışı, Kuzey Kutbu'ndaki Banks Adası'ndaki Kuzeybatı Toprakları'ndaki Sachs Limanı yakınında çekilen eşsiz görünümlü bir ayının DNA'sının test edilmesiyle doğrulandı. Grolar, ormanlık alanları sever ve her zaman karada ürer, oysa kutup ayıları buzda doğurur.

5) Coywolf

coywolf

Coywolf aslında doğada düzenli olarak oluşan bir Coyote (Kır kurdu) ve kurt melezidir. İnsanlığın gelişiminin doğal yaşam alanlarını sınırlandırmasının bir sonucu olarak meydana gelip gelmediği veya Coywolf'un her zaman melez olup olmadığı açık değildir. Bu hayvan, Canis taksonomisinde çok sayıda soruna neden oldu, çünkü melezler genellikle farklı bir tür olarak adlandırılmıyorlardı.

4) Savannah

savannah

Savannah bir melez kedi cinsidir. Bu kedi, yerli kedi ve vahşi Afrika Servalinin bir melezidir. Savannah'lar çoğu yerli kedi ırkından çok daha sosyaldir ve aşırı sadakatleri nedeniyle köpeklerle karşılaştırılmıştır. Savannah çok ince gövdeli büyük bir kedi. Kedi dünyasındaki en uzun kedisidir.

3) Wholphin

wholphin

Wholphin, sahte katil balinadan başarılı bir hamilelik geçiren bir şişe burunlu yunustan gelen şaşırtıcı bir “deniz altı” melezidir. Adından da anlaşılacağı gibi, sahte katil balina bir balina değil, çok büyük bir yunus türüdür.

2) Katil Arı

katil arı

Aynı zamanda Afrika bal arısı olarak da bilinen ve halk arasında "katil arı" olarak bilinen Afrika arısı, orijinal olarak Doğu Afrika ova bal arısının çeşitli Avrupa bal arıları ile melezleştirilmesiyle üretilen batı bal arısı türlerinin bir melezidir. Afrika arıları oldukça saldırgandır, bu nedenle “katil arı” adı vardır ve büyük sürülerde büyük mesafeleri kat ettikleri bilinmektedir.

1) Liger

liger

Liger, erkek aslanla dişi kaplanın çiftleşmesinden ortaya çıkan melez canlıya verilen isim. Bu isim İngilizcedeki aslan ve kaplan kelimeleri birleştirilerek türetilmiştir. Ligerler tüm büyük kedilerin en büyüğüdür. Her iki ebeveyne ait karakteristikleri taşırlar, örneğin kaplanlardan yüzmeyi ve aslanlardan gelen sosyal davranışları severler.

Reklam