-->

Dünyadaki En İyi 10 Nadir Çiçek

Reklam

Bilim insanlarına göre, 390.000'den fazla çiçek türü vardır. 390.000 çiçek arasından nadir olan 10 çiçeği sıraladık. Sizde yoruma bildiğiniz nadir çiçekleri yazabilirsiniz.

10) Cebelitarık Karanfili (Silene Tomentosa)

cebelitarık karanfili

Cebelitarık Kampı (Silene Tomentosa), Silene cinsi ve Karanfilgiller familyası bitkilerinin çok nadir görülen bir bitkidir. Yaklaşık 40 cm yüksekliğinde odunsu bir çok yıllıktır, pembeden soluk menekşeye kadar uzanan iki uçlu çiçekleri vardır ve endemiktir.

9) Yeşim Asma (Strongylodon Macrobotrys)

yeşim asma

Genellikle yeşim asma, zümrüt asma veya turkuaz yeşim asma olarak bilinen Strongylodon macrobotrys, Filipinler'in tropik ormanlarının yerlisi olan baklagiller ve çok yıllık liana türleri olup, uzunluğu 18 metreye kadar çıkabilmektedir. Yerel adı Tayabak'tır.

8) Papağan Gagası (Lotus Berthelotii)

papağan gagası

Lotus berthelotii, Lotus cinsindeki Kanarya Adaları'na özgü çok yıllık bir bitkidir. Yaygın isimleri arasında lotus asma çiçeği, papağan gagası, pelikan gagası ve mercan taşı bulunur.

7) Çikolatalı Kozmozu (Cosmos Atrosanguineus)

çikolatalı kozmozu

Cosmos atrosanguineus, çikolata kozmosu, Meksika'ya özgü bir Cosmos türüdür. Vahşi doğada nesli tükenmekte olduğu iddia edildi; Ancak, Meksika'da oldukça boldur. Türler, 1885 yılında, İngiliz tohum şirketi Thompson & Morgan'ın tohumluk katalogunda ilk listelendiklerinde tarıma sokuldu.

6) Koki'o (Kokia Cookei)

kokio

Kokia cookei, genellikle kokiʻo, Molokaʻi treecotton, Cooke's kokiʻo veya Molokaʻi kokiʻo olarak bilinen küçük, yaprak döken bir ağaçtır.

5) Kaudupul Çiçeği (Epiphyllum Oxypetalum)

kaudupul çiçeği

Epiphyllum oxypetalum, bir kaktüs türüdür ve cins içinde en fazla yetiştirilen türlerden biridir. E. oxypetalum nadiren ve sadece gece çiçek açar ve çiçekleri şafaktan önce solgunlaşır.

4) Hayalet Orkide (Epipogium Aphyllum)

hayalet orkide

Epipogium aphyllum, hayalet orkide, klorofil içermeyen dayanıklı bir miko-heterotrofik orkidedir. Tahmin edilemez görünümüyle ünlüdür; birçok yerde sadece bir kez görülmüştür. Kayın, meşe, çam ve ladin ormanlarında baz zengini topraklarda bulunur.

3) Sarı Venüs Çarığı Çiçeği (Cypripedium Calceolus)

sarı venüs çarığı çiçeği

Cypripedium calceolus, bir orkide ve Cypripedium cinsi bir bitkidir. Avrupa ve Asya'ya özgüdür.

2) Udumbara Çiçeği (Youtan Poluo)

udumbara çiçeği

Udumbara çiçeği ağaçların dalların parazit olarak yetişen bir çiçektir. Youlan Paulo ismiyle de bilinen bu çiçek çapı 7 mm gövdesi 1 mm olan çok küçük bir çiçektir. Üzerinde yaşadığı ağacın meyvesi içinde yetiştiği için gözle görülmesi oldukça zordur. Udumbara çiçeğinin üç bin yılda bir açtığı ve çok nadir görüldüğü inancı üzerine bu çiçek ile ilgili bir inanç gelişmiştir. Budistlerin inandığı efsaneye göre mucize bir çiçektir. Udumbara Hint dilinin en eski hali olan Sanskritçede 'cennetten gelen hayır çiçeği' anlamına gelmektedir. İnsanların cennetten geldiğine inandıkları bu nadir görülen çiçek görüldüğünde cennette gibi yaşayacakları Budist inancında yer almaktadır.

1) Ceset Çiçeği (Amorphophallus Titanum)

ceset çiçeği

Amorphophallus titanum veya Ceset Çiçeği, Dünya'nın en kötü kokusuna sahip olan bitkidir. Kötü kokulu olması nedeniyle Leş çiçeği de denir. Latince adı Amorphophallus titanum'dur.

Reklam