-->

80'lerin En İyi 10 Video Oyunu

Reklam
80'lerin en iyi 10 video oyunu

En yüksek puanı aldığınızda oyuna baş harflerinizi yazabilmekten daha havalı olan neydi? 80'lerin harika video oyunlarından bazılarına bakalım ...

10) Frogger

frogger

Bu 1981 oyunu, Seinfeld'in bir bölümünde göründüğünde tekrar ünlü oldu. George Costanza, liseden beri en yüksek skorunu alan Frogger makinesini almaya çalışıyor. Ama oynamak için oturmanız gereken makineyi hatırlayan var mı? Evet, bu sadece bir efsane değildi, vardı. Gerçekten oynamak için bir sandalyeye ihtiyacınız vardı. Kurbağaların amacı kurbağayı sokağın karşısına ve daha sonra havuzun karşısına çıkarmaktı. Bir kamyon veya arabaya çarptıysanız, yanıltıcı bir "uyarıcı" duyarsınız. Ve zambak göletini geçerken bir timsah tarafından yenilmediğinizden emin olmalısınız. Grafikler basitti, ama oyun bağımlılık yapıyordu. Ve eğer müziği duyduysan, bütün gün mırıldanacağını biliyordun.

9) Space Invaders

space invaders

Modeline göre bin oyun başlatan oyundu. Düğmeye sürekli, tekrar tekrar basmak suretiyle uzaylıları vurmaya çalışırken arka planda sürekli mırıldanıyordu. Amaç, onları öldürmeye çalışırken ekranda ileri geri hareket edecek beş uzaylı sırasını vurmak ve yok etmekti. Ayrıca iki çeyrekte yer alabilir ve arkadaşınıza karşı oynayabilirsiniz. Video oyunları 80'lerde sadece 25 kuruşa mal oluyordu. Ve her kuruşa tamamen değdi.

8) Pole Position

pole position

Araba yarışı temalı oyunlar 80'lerde gerçekten büyüktü. Aslen 1982'de Namco tarafından yayımlanan kaynaklar, bunun 1983'te Kuzey Amerika'daki en yüksek brüt arcade oyunu olduğunu söylüyor. Bunun nasıl belirlendiğinden emin değiliz, ancak kaynaklara inanacağız. Oyunu nasıl oynarsınız? İlk önce Formula 1 yarış arabanız, bu kadar gerçekçi oynamaya hak kazanıp kazanamayacağınızı görmek için eleme turuna katılmalı! Olabildiğince hızlı sürdüğünüzde, yoldan çıkmaktan, bir bariyere, hatta bir panoya çarpmaktan kaçınmalısınız. Bu tek oyunculu oyun, daha pek çok yarış oyununun modeli oldu çünkü 80'lerin geleceği eğilimleri belirledi.

7) Donkey Kong

donkey kong

1981 yılında piyasaya sürülen bir başka Nintendo klasiği olan bu oyun, yoluna girecek her türlü tuzaktan kaçınarak etrafta zıplarken Mario karakterini hayata geçirdi. Video oyunu meraklısı bunu "platform oyunu türünün en eski örneklerinden biri" olarak adlandırıyor. Donkey Kong, oyuncunun muzaffer olmak için dört farklı aşamadan geçmesi gerektiğinden serbest bırakıldığında oldukça karmaşık olarak kabul edilen bir oyundu.

6) Q*bert

q*bert

Kirli ağzı olan bu sevimli küçük yaratık, 1982'de kalbimize girmeyi başardı. 3 boyutlu görünümlü bir oyun alanı olan 2 boyutlu bir video oyunuydu. Arkadaşımız Q*bert, renkleri değiştirdikçe kareden kareye atlamak zorunda kaldı. Amaç, piramitindeki tüm renkleri Coily yılanı tarafından "saldırıya uğramadan" değiştirmek ya da renkleri Slick ve Sam tarafından değiştirmek zorunda kalmaktı. Q*bert, "@!#@" diyerek öldürüldüğü zaman size haber verir. Q*bert, Disney bilgisayar animasyonlu bir yaratık olan Wreck-It Ralph'da göründüğünde yeniden ün saldı ve 2015'te Columbia'nın canlı aksiyon filmi Pixels'de Oscar'a layık bir görünüme kavuştu.

5) Road Runner

road runner

Nikolai Rimsky-Korsakov'un "Bumble Bee'nin Uçuşu" nu arka planda çalmasıyla, bu 1985 video oyunu klasiği, Wile E. Coyote ve Road Runner'ın kötü durumunu takip etti. Film müziği oyunun çekiciliğini ve hızlı tempolu doğasını etkiledi. Atari tarafından 1985 yılında piyasaya sürülen çizgi dizi, siz Run Runner'ın kaderini kontrol ederken canlandırıldı. Road Runner kuş tohumunu yemeyi bırakarak ve sürekli olarak arabaların çarpmasından kaçınmaya çalışıyordu.

4) Tetris

tetris

Bağımlılık yaratan bir film müziğine sahip başka bir oyun, müzik seviyeniz arttıkça müzik hızlanır. 1984 yılında dünyaya tanıtılan Tetris, nihai bir puzzle oyunu haline geldi. Farklı şekilli parçalar sizi ezmeye başlamadan önce oyuncu her sırayı tamamlamaya çalışır ve ekran dolar. Bu oyun ilk Nintendo'nun Game Boy için çıktığında, gerçekten bir bağımlılık haline gelmişti.

3) Galaga

galaga

80'lerin bir diğer klasiği olan bu oyun tamamen inanılmazdı. Bu oyunun amacı kötü uzaylıları vurmak ve ekranı temizlemekti. Eğer gerçekten iyi olsaydınız, havaya uçma riski olmadan size daha fazla puan kazanma fırsatı veren bir "Zorlu Aşama" karşınıza çıkacaktır.

2) Pacman

pacman

Bu oyunu hiç duymadıysanız, muhtemelen Dünya'dan değilsinizdir. 1981'de piyasaya sürülen bu oyun, milyonlarca hayranın favorisi oldu. Pacman ilerlerken noktalar yiyerek, ekran boyunca yönlendirilir. Yanıp sönen bir noktayı yutmaya başladığında canavarlar tarafından yutulabilirsiniz. Wikipedia'ya göre, bu oyun 1990'lı yıllarda çeyreklerde 2,5 milyar dolardan fazla para üretti. Sarı adamın şimdiye kadar kazandığı parayı hayal etmek zor!

1) Super Mario Bros.

super mario bros.

Listedeki ilk sıradaki oyun Super Mario Bros., 1985 yılında ortaya çıktı. Bu ikonik oyunu kim unutabilir ve kaç defa başarısız olunacağını, prensesi kurtamak için Bowser'ı kaç kere yenmeye çalıştığınızı. Mario, Nintendo Entertainment System ile popülerlik kazanmasına rağmen, aslında bir arcade oyunuydu: ve tüm zamanların favorilerinden biriydi.

Reklam