-->

En İyi 10 Soygun Filmi

Reklam
en iyi 10 soygun filmi

Kusursuzca yürütülen bir soygun filmi gibisi yoktur. Komplo, şema, mükemmel soyguncuyu ve daha sonra hepsini geri çekmenin heyecanı. Yıllar boyunca izleyiciler, soygun filmlerinin suçu, stratejisi, eylemi ve son yıllarda teknolojisi ile büyülendi. Türdeki o kadar çok filmin güncellenmesi ya da yeniden yaratılması şaşırtıcı değil. En akılda kalıcı olanlar, izleyicileri büyüleyen dinamik ve cesur soyguncular için plan sağlar. Eğlenmeniz için en iyi soygun filmlerinin bir listesini hazırladık.

10) Soygun (IMDB)

soygun film

Soygun, John Frankenheimer tarafından yönetilen ve Ehren Kruger tarafından yazılmış 2000 Amerikan suç gerilim filmi. Başrollerde Ben Affleck, Gary Sinise, Charlize Theron, Dennis Farina, James Frain, Donal Logue, Danny Trejo ve Clarence Williams III bulunmaktadır.

Rudy Duncan bir tutukluluk sürecinin ardından içeriden yeni çıkmıştır. Uzun bir süredir hayalini kurduğu güzel bir kadın ile yeni bir hayat kurmanın yollarını aramaktadır. Ashley, Rudy'ye bu yeni hayat için cesaret vermektedir. Ancak Ashley'nin arıza kardeşi Gabriel bu yolun önündeki en büyük engeldir. Çünkü Gabriel, Rudy'nin tecrübeleriyle onların önündeki bir fırsat kapısı olduğunu düşünmektedir. Henüz arınan Rudy, kısa sürede kendisini yeniden suç dünyasının içinde bulmak üzeredir.

9) Ocean’s 11 (IMDB)

ocean’s 11

Ocean's Eleven, Steven Soderbergh'in yönettiği 2001 tarihli soygun filmi. Film, Lewis Milestone'un yönettiği 1960 tarihli Ocean's Eleven'ın yeniden çevrimidir.

Şık ve hareketli Danny Ocean, tam bir aksiyon adamıdır. New Jersey hapishanesinden şartlı salıverilmesine 24 saat kalmışken bile karizmatik hırsız, bir sonraki planına son rötuşları yapmaktadır. 3 kuralı uygulayarak - kimseye zarar verme, hak etmeyen kimseden çalma ve oyunu, kaybedecek hiçbir şeyin yokmuş gibi oyna - Danny tarihteki en incelikle hazırlanmış ve sofistike kumarhane soygununun orkestra şefliğini yapacaktır.

Bir gece yarısı Danny ve özenle seçilmiş 11 adamı, Terry Benedict’in Los Angeles’da sahip olduğu üç kumarhaneden 150 milyon USD çalacaklardır. Danny’nin eski karısı Tess ile çıkmaya başlayan Terry, kuşkusuz daha fazlasını da hak etmiştir.

Danny istediği parayı ele geçirmek için hem hayatını hem de Tess ile yeniden barışma şansını riske atmaktadır. Yine de herşey Danny’nin sık elenip ince dokunmuş entrikasına uygun gelişirse iki arzusu arasında seçim yapması da gerekmeyecektir.

8) Ocean’s 12 (IMDB)

ocean’s 12

Ocean's Twelve Steven Soderbergh bir kez daha George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia ve diğer gözüpek oyuncularla çalışıyor. Bu ikinci serüvende onlara bayan-ajan rolüyle Catherine Zeta-Jones eşlik ediyor.

Bugüne kadar gelmiş geçmiş en iddialı soygunlardan birini gerçekleştirerek Las Vegas’ta üç kumarhaneyi birden soyan Danny Ocean’ın çetesi bir kez daha iş başında. Şimdi tamamlamaları gereken yeni bir iş var. Ellerine geçen paranın yeterince tadını çıkartacaklarını sanırlarken birilerinin başka planları vardır. Terry Benedict, onlar yüzünden parasını kaybettiğinden beri burnundan solumakta ve parasını halen geri istemektedir. Çetemiz, şimdi harcadıkları tüm parayı ya yeniden elde edecekler ya da hapsi boylamak zorunda kalacaklardır. Fakat bu kadar parayı nasıl yeniden kazanacaklar? Elbette ki başka bir muhteşem plan ile! Yönetmen Steven Soderbergh bu yeni seride ajan rolü ile Catherine Zeta-Jones’u da filme dahil etmiş.

7) Ocean’s 13 (IMDB)

ocean’s 13

Ocean's Thirteen, İlk iki filmde olduğu gibi yine yönetmenlik koltuğunda oturan Steven Soderbergh'e ek olarak filmin ana kadrosu tamamiyle korunuyor. Kadroya eklenen yeni isimse, ünlü aktör Al Pacino.

Artık tanıdığımız ve sevilen ekip iş başında. Danny Ocean takımı ile birlikte yine macera peşinde. Tanınan en belirgin soyguncu çetelerinden biri haline gelen bu takım şimdi kendilerine ait kumarhanenin içinde yer alacak maceralar ile buluşacaktır. Soygun devam ederken artık kendi kumarhanelerini de kollamak zorundadırlar. Takımdan olan Rueben Tishkoff, gaddar kumarhaneci Willie Banks’ten yana sağlam bir kazık yemiştir. İntikam zamanıdır ve gündemde muhtelemen takımın hazırlanması gereken en büyük soygun olacaktır.

6) Bitmeyen Kapışma (IMDB)

bitmeyen kapışma film

Bitmeyen Kapışma, Damien Lichtenstein tarafından ortak olarak yayınlanan 2001 Amerikan aksiyon macera suçu filmi. Senaryo Richard Recco ve Demien Lichtenstein tarafından yazılmıştır.

2001 yapımı komedi-aksiyon filmi 3000 Miles to Graceland'in yönetmen koltuğunda Demian Lichtenstein oturuyor. Filmin başrollerinde Kurt Russell, Kevin Costner, Courteney Cox gibi tanınmış isimler yer alırken, filmin kadrosunda ise Christian Slater, Kevin Pollak, David Arquette, Jon Lovitz ve Thomas Haden Church gibi isimler bulunuyor.

Film bir grup hüküm giymiş suçlunun hapisten sonraki hayatlarına odaklanıyor. Bir kumarhane soygunu yapmaya karar veren ekip bu iş için Elvis için düzenlenen kongre haftasını seçiyor.

5) Heist (IMDB)

heist film

Heist, Scott Mann tarafından yönetilen ve Stephen Cyrus Sepher ve Max Adams tarafından Sepher'in orijinal hikayesine dayanarak yazılmış, 2015 yılında düzenlenen bir suç eylemi gerilim filmi. Filmde Robert De Niro, Jeffrey Dean Morgan, Kate Bosworth, Morris Chestnut, Dave Bautista, Sepher ve Gina Carano bulunuyor.

Filmde kızının sağlık giderlerini ödeyemeyen bir babayla ortağının kumarhaneyi soyma girişimleri ve bunun sonucunda ise kendilerini 647 numaralı otobüsü kaçırırken bulmaları konu ediniyor. Heist'in başrollerinde Robert De Niro, Jeffrey Dean Morgan, Kate Bosworth yer alıyor.

4) İtalyan İşi (IMDB)

italyan işi film

İtalyan İşi 2003 yapımı aksiyon-macera filmi. Filmin yönetmeni F. Gary Gray'dir. 1969 yapımı, Peter Collinson'un yönettiği ve başrolde Michael Caine'in yer aldığı aynı adlı filmin yeniden çevrimi olan filmin başrollerini Mark Wahlberg, Charlize Theron, Jason Statham ve Edward Norton paylaşmaktadır.

İtalyan İşi, 1969 yılında Michael Caine’in başrolü canlandırdığı, Peter Collinson yapımı filmin, bu kez Mark Wahlberg, Charlize Theron ve Edward Norton’dan oluşan bir oyuncu kadrosu ile yeniden beyaz perdeye aktarılmış versiyonudur. Film, kendi alanında kariyer sahibi diye nitelendirilebilecek bir suçlu olan Charlie Croker’ın liderliğindeki bir soyguncu çetesinin macerasını konu almaktadır. Çete, Los Angeles tarihindeki en büyük trafik sıkışlığını yaratarak yapmayı planladıkları altın soygunu için zaman kazanmak ister. Oluşturdukları kargaşadan kendi paçalarını sıyırabilmek adına kaldırımdan gidebilecek kadar küçük olan Mini Cooper’ı kullanırlar. Hedefleri, trafik açılana dek ortadan kaybolmayı başarmaktır.

3) Banka İşi (IMDB)

banka işi film

Banka İşi, Dick Clement and Ian La Frenais tarafından yazılıp Roger Donaldson tarafından yönetilen 1971'deki Baker Sokağı soygunu'ndan esinlenilerek hazırlanılmış 2008 İngiliz suç filmidir.

"Banka işi" gerçek bir olaydan esinlenerek sinemaya aktarılan başarılı yapımlardan. 35 yılı aşkın bir zaman önce Londra'da meydana gelen olağanüstü bir olaydan, cesur ve çözülememiş bir soygunun hikayesinden uyarlanan bu heyecan dolu gerilim filmi, entrika, gizem, skandal ve tehlikenin içiçe geçtiği bir suç filmi. Yapımcıları tarafından cinayet, seks ve yolsuzluğun hikayesi diye tanımlanan bu film, alanında oldukça iddialı yapımlardan. Eylül 1971'de, hırsızlar Londra'daki Baker Street'te bulunan bir bankanın kasasına tünel kazarak girdiler ve milyonlarca Sterlin değerinde nakit para ve mücevherin bulunduğu kasaları yağmaladılar. Çalınanların hiçbiri bulunamadı. Kimse tutuklanmadı. Soygun sadece birkaç gün manşetlerde kaldı ve sonra Birleşik Krallık hükümetinin basına 'D Uyarısı' yaparak susturmasıyla ortadan kalktı. Bu film, o kutularda neyin saklı olduğunu ortaya çıkarıyor. Hikaye, kraliyet ailesiyle bağlantıları olan cinayet, yolsuzluk ve seks skandalını kapsıyor. Bu, olaya karışan en masum kişilerin hırsızlar olduğu bir hikaye. Politikacıların ahlaksızlık dolu belgeleri ortaya çıkmasın diye hükümetin hırsızlar ile perde arkasında gizemli görüşmeler yapması ve tüm bu serüvene kan bulaşması filmin çekiciliğini arttırıyor.

2) Takers (IMDB)

takers film

Takers, John Luessenhop tarafından Luessenhop, Gabriel Casseus, Peter Allen, John Rogers ve Avery Duff tarafından yazılmış bir senaryo ve senaryodan yönetilen 2010 Amerikan aksiyon suçu gerilim filmi.

Matt Dillon'ın uzun bir aradan sonra beyazperde'de kendini gösterdipi Takers, sürükleyici bir suç filmi. Yönetmenliğini usta yönetmen John Luessenhop'un gerçekleştirdiği yapım bir grup banka soyguncusunun yaşamından bir kesiti sinemaya aktarıyor. Artık emekli olma düşleri kuran ve bu karanlık işleri nihayetlemek isteyen anti-kahramanlarımızın son işleri planladıkları gibi rast gitmeyecektir. Çünkü son soygunlarında tüm planı altüst edecek bir dedektifle karşı karşıya kalırlar.

1) Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu (IMDB)

hızlı ve öfkeli 5: rio soygunu

Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu, Chris Morgan tarafından yazılıp, Justin Lin tarafından yönetilen, Amerikan aksiyon filmi. Filmde başrolde Paul Walker ve Vin Diesel rol almıştır.

Eski polis Brian O'Conner ve Mia Toretto, Dom’u hapisten kaçırıp özgürlüğüne kavuşturduktan sonra poslisleri atlatıp sınırı geçerler ve Rio de Janeiro’da ortaya çıkarlar. Özgürlüklerini geri almak için son bir iş daha yapmak zorunda kalan ortaklar, en iyi yarışçılardan oluşan seçkin ekiplerini bir araya getirirler. Onların ölmesini isteyen ahlaksız iş adamından kurtulmanın tek yolunun, onunla karşılaşmak olduğunu biliyorlardır. Fakat onların peşine düşen sadece bu iş adamı değildir...

Hedefini asla ıskalamayan inatçı federal ajan Luke Hobbs Dom ve Brian’ın izini sürmekle görevlendirilince, onları yakalamak için ekibiyle birlikte kapsamlı bir operasyona başlar. Şimdi Hobbs, diğerleri elini çabuk tutup onları yakalamadan önce, avını köşeye sıkıştırmak için içgüdülerine güvenmek zorundadır...

Reklam