-->

Hiç Duymadığınız 10 Acımasız Diktatör

Reklam

Adolf Hitler, Mao Zedong, Joseph Stalin… en kötü diktatörlerin isimlerini hatırlamaya meyilliyiz, ama tarihte duymadığınız diktatörler de yaşadı. İşte hiç duymadığınız on kötü diktatör, milyonlarca insanı mutsuz etti:

10) Park Chung-Hee (Güney Kore)


Park Chung-Hee, Güney Kore siyasetçi, general ve diktatör. 1978 yılına kadar Güney Kore, otoriter güçlü adam Park Chung-Hee'nin demir yumruğuyla yönetildi. Rejimi sırasında, erkekler uzun saç bıraktığı için hapsedildi ve kadınlar, fazla bacak göstermemeleri için her gün etekleri ölçüldü.

Küçük kısıtlamaların altında bazı ciddi insan hakları ihlalleri ortaya çıktı. Seçimleri manipüle etti, basını kapattı, siyasi muhalifleri işkence gördü ve idam etti. Bir zamanlar Güney Kore'nin gelecekteki Başkanını bazı nedenler göstererek okyanusa attı. Sonunda işler o kadar kötüleşti ki, en yakın arkadaşı onu öldürmek zorunda kaldı.

9) Juan Maria Bordaberry (Uruguay)


Juan María Bordaberry Arocena, ilk kez 1972'den 1973'e kadar anayasa Cumhurbaşkanı olarak görev yapan ve daha sonra anayasal başkan olarak görev yapan Uruguaylı bir sivil diktatör, siyasetçi. Başlangıçta iktidara seçilmesine rağmen, tüm muhalefetin hapsedilmesini veya öldürülmesini ve anayasaya askıya alınmasını sağlayarak sivil özgürlükler hızla kısıldı.

Saltanatını bu listedeki bazılarına göre nispeten kısa olmasına rağmen, siyasi mahkumların en yüksek baskı altında yaşamak zorunda bırakıldığı biliniyordu. Sonunda 1976'da orduyla değiştirildi ve açıkça görünüşte askeri faşizme olan doymak bilmez kararlılığını demokratik yönetimden daha rahatsız edici buldu.

8) İmamali Rahman (Tacikistan)


İmamali Rahman eski adı İmamali Şerifoviç Rahmanov, 1992'den beri Tacikistan devlet başkanı. Aynı zamanda Tacikistan Halkın Demokratik Partisi'nin lideridir. Başkanlığının ilk yıllarında, 100.000 kişinin ölümüne neden olan bir iç savaş ile karşı karşıya kalmıştır. Tacikistan, neredeyse inanılmaz derecede fakir, inanılmaz derecede küçük bir ülkedir. Yine de 7 milyon vatandaşı tarihin en kötü adamlarından biri altında yaşıyor.

Tacikistan'da konuşma özgürlüğü o kadar kısıtlanıyor ki sadece şaka yaptığınız için hapse girebilirsiniz. Tacik hapishaneleri de gülünecek bir şey değil. Rahmon'un haydutları, görünüşlerini beğenmedikleri kimselere işkence etmek, onlara elektrik vermek, üzerine kaynar su dökmek veya sadece demir çubuklarla dövmekle meşhurdur. İnsanlar sık ​​sık gözaltında ölürler ve yedi yaşın altındaki çocuklar Devleti devirmek için komplo kurmaktan hapse atılırlar.

7) İslam Kerimov (Özbekistan)


İslam Abduğanıyeviç Kerimov, 1990 yılından ölümüne (2 Eylül 2016) dek Özbekistan Devlet Başkanı. Cumhurbaşkanı İslam Karimov , "acımasız" kelimesine yeni anlamlar veren türden bir adam. 25 yıllık görev süresi boyunca, güvenlik güçleri yüzlerce protestocuyu katlettiler, insanları rastgele bir şekilde gözaltına alıp işkence ettiler.

Her yıl, bir milyon insan evlerinden rastgele kaçırılıyor ve sıfır ücret karşılığında köle olarak çalışmak zorunda kalıyordu. Bu kölelik üç ay sürüyor ve serbest kaldığınızda hala bir iş veya ev sahibi olacağınız konusunda hiçbir garanti yok. Altı yaşından küçük çocuklar, ölümüne çalıştırılmış ve iktidarda kimsenin umrunda değil gibi görünüyor.

6) Kurbankulu Berdimuhammedov (Türkmenistan)


Kurbankulu Berdimuhammedov, Türkmen siyasetçi ve Türkmenistan'nın ikinci cumhurbaşkanıdır. Kurbankulu Berdimuhammedov, sakalları yasakladı ve kendi otobiyografisini uzaya fırlatmak için ulusal fonları kullandı.

Ancak insanlar halefinin daha iyi olmasını beklediler fakat hayal kırıklığına uğradılar. Kurbankulu, güvenlik servislerinin istediği kişilere kaybolmalarını veya işkence yapmalarını sağlayarak kendisi için kullandı. Bu işkence sıklıkla tecavüz, elektrik çarpması ve tıbbi deneyler içerdiğinden, Kurbankulu’nun psikosuyla Hitler’i ele geçirdiğini söylemek doğru olur. At yetiştiriciliği üzerine bir kitap yazdı.

5) Alfredo Stroessner (Paraguay)


Alfredo Stroessner Matiauda, 1954 ve 1989 yılları arasında Paraguay'ı yöneten askeri diktatör. Latin Amerika'da 20. yüzyılın en uzun süren diktatörlüğünü kurdu. İktidarı ele geçirme konusundaki ilk eylemlerinden biri, başkentin üstündeki tepelere gömülmüş ve her gece adını gösteren devasa bir neon tabela oluşturmaktı. Bütün saltanatı boyunca, ülkede izin verilen tek gazete, her gün ön sayfasında tam renkli fotoğraflarını bastırdı.

Ülkedeki neredeyse her siyasi rakibi yuttu, kırsalda toplama kampları kurdu. İtaat etmeyenlerin genelde başları kesilmiş, uçaklara yerleştirilmiş, kırsal kesimin yukarısına doğru uçmuş ve paraşütsüz bir şekilde dışarı itilmişlerdir. Stroessner'ın Paraguay'ı, ünlü Auschwitz “Ölüm Meleği” Josef Mengele de dahil olmak üzere Nazi savaş suçluları için güvenli bir ev halindeydi.

4) Francisco Macias Nguema (Ekvator Ginesi)


Francisco Macías Nguema, Ekvator Gineli siyasetçi. Paranoyak, nadiren başkente girdi, onun yerine kırsalda küçük bir kulübede yaşamayı tercih etti, ulusal hazine yatağının altında saklandı.

Onun acımasızlığı da efsaneydi. Onun yönetimi altında kölelik yeniden tanıtıldı ve gazeteciler köpekbalıklarına yem edildi. 20. yüzyılın en kötü diktatörlerinden biriydi ve çoğumuz onu hiç duymadık.

3) Rafael Trujillo (Dominik Cumhuriyeti)


Rafael Leonidas Trujillo Molina, 1930'dan 1961'e değin Dominik Cumhuriyeti'ni yöneten diktatör. Rafael Trujillo , “Amerika kıtasının en acımasız adamı” olarak ünlendi.

Öncelikle, bariz deliliği vardı. Saltanatı sırasında kendisini Tanrı, eşi Dünya Kraliçesi ve 3 yaşındaki oğlunu General olarak atadı. İkincisi, vahşiliği vardı. Saltanatı sırasında, Haiti nüfusuna karşı soykırım kampanyası yürüttü, 50.000'i kendi halkını öldürdü ve kurbanlarını canlı ve azami acı çekecek şekilde elektrikli sandalye gibi işkence aletlerinin kullanımına başladı. İnsanları rutin olarak tutuklandı ve ortadan kaybolmalar yaygındı. Sonunda, Trujillo, bugün hala tümü kahraman olan bir grup ciddi öfkeli vatandaş tarafından vuruldu.

2) Efraín Ríos Montt (Guatemala)


José Efraín Ríos Montt Guatemalalı asker ve siyasetçi. 23 Mart 1982 tarihinde yaptığı bir darbeyle iktidarı ele geçirdi. José Efraín Ríos Montt, yalnızca 17 aydır Guatemala'nın diktatörüydü, ancak şimdiye kadar yaşayan en acımasız adamlardan biri olarak tanındı.

Montt'un iktidarı ele geçirdiği noktaya kadar Guatemala, komünistlere karşı bir yeraltı savaşı yapıyordu. Komünistlerin fakirler arasında popüler olduğu gerekçesiyle Montt, tehdidi ortadan kaldırmanın yeni bir yolunu hayal etti: Guatemala'daki her fakir insanı kelimenin tam anlamıyla öldürmeye karar verdi. Ve neredeyse başardı. Görev süresi boyunca 10.000 kişi öldürüldü, 100.000 kişi mültecilere dönüştürüldü ve 600 kırsal köy tamamen yok edildi. Montt daha sonra, soykırım yaparak, güçlerini yerli halkın tecavüz, cinayet ve açlıktan ölmesi için emirler verdi.

1) Jorge Rafael Videla (Arjantin)


Jorge Rafael Videla Redondo, Arjantinli asker ve siyasetçi. 1976-1981 yılları arasında Arjantin Devlet Başkanı olarak görev yaptı. Zalim lider, ülkenin “kirli savaşını” düzenledi - güvenlik güçleri yedi yılda 40.000 kişiyi öldürdü ve 100.000'den fazla insanı işkenceye maruz bıraktı. Görev süresi boyunca, muhaliflerin Atlantik Okyanusunda boğulacak uçaklardan atılmaları yaygın bir uygulama haline geldi. Açlık ve tecavüz yaygındı.

Videla, kelimenin tam anlamıyla bebekleri çalmaktan mahkum olan dünyadaki tek insandan biri olma özelliğini taşıyor. Siyasi mahkumların evlerinden en az 400 yeni doğan bebek alındı ​​ya da anneleri doğumdan hemen sonra idam edildiğinden ordu tarafından büyütüldü. Kötülük açısından muhtemelen duymadığınız büyük bir diktatördü.

Reklam