-->

En Ünlü 10 Çizgi Film Köpeği

Reklam

En iyi 10 ünlü çizgi film köpeği ararken, ünlülük, popülerlik, kültürel önem ve elbette zekâ düşünmelisiniz. İşte en ünlü 10 çizgi film köpeğini listeledik.

10) Değerli - Precious Pupp


Değerli'nin (Precious Pupp), Granny Sweet adında bir sahibi vardı. Değerli hiç sahibine çaktırmadan türlü türlü fırlamalıklar yapardı. Sonra da sahibi gelir "aferin , demek uslu uslu beni bekledin" diyerek başını okşardı.

9) Astro - Jetgiller


Jetgil ailesinin sadık ve hiperaktif köpeğidir. Uzay yürüyüşünü ve kemik kemirmeyi çok sever. Bütün aile fertleri Astro'yu çok sever.

8) Santa’s Little Helper - The Simpsons


Santa's Little Helper, Amerikan animsayon dizisi Simpsonlar'da yer alan kurgusal bir köpektir. Simpson ailesinin evcil hayvanıdır ve türü tazıdır.

Köpeğin adının "Santa's Little Helper" olarak seçilmesinin nedenini, yönetici yapımcı Al Jean, Homer Simpson'ın bir "kehanet"e ihtiyaç duyması olarak yorumladı. Köpek ilk kez, "Simpsons Roasting on an Open Fire" bölümünde göründü.

7) Brian Griffin - Family Guy


Brian beyaz tüylü, insan biçimindeki bir köpektir. Konuşabilir, genellikle bacaklarını kullanarak yürür, bir Toyota Prius kullanmaktadır. Genellikle ailenin diğer üyelerinden daha mantıklı düşünmektedir. Griffin ailesinin evcil hayvanı ve aile dostudur.

Brian'ın özellikle Stewie ile çok yakın arkadaşlığı vardır. Birçok bölümde bu ikilinin yaşadıkları konu edilir. İkili bazı bölümlerde şovun ana kahramanları olarak karşımıza çıkar. Brian ve Stewie birçok bölümde birbirlerine besledikleri sevgiyi gösterirler. Bu aşk anlamında değil, arkadaşlık anlamındadır. Yine de Stewie, Brian'a romantik duygular beslediğini birçok bölümde belli etmektedir.

6) Odie - Garfield


Odie sarı tüylü, kahverengi kulaklı bir köpektir. Garfield serisine dayanan canlı aksiyon filmlerinde, tel saçlı dachshund / terrier karışımı olarak gösteriliyor.

Görünüşlerinde büyük bir dili var. Ekim 1997'den sonra Garfield gibi dört ayak yerine düzenli olarak iki ayak üzerinde yürümeye başladı.

5) Leydinin Aşkı - Disney’s Lady & the Tramp


Leydinin Aşkı (Lady and the Tramp), Walt Disney tarafından üretilen 1955 yapımı Amerikan animasyon filmidir. Film 22 Haziran 1977 yılında Buena Vista Distribution tarafından dağıtılmıştır ve Walt Disney Animasyon Klasiklerinin 15. filmidir. Hikâye bir Amerikan Cocker Spaniel olan Leydi ve sokak köpeği Tramp'ın hikâyesini anlatır.

4) Pluto - Disney


Pluto, Disney kısa çizgi film serilerinde üne kavuşmuş çizgi film karakteridir. Sıkça Mickey Mouse'un köpeği olarak ortaya çıkmıştır. Ayrıca 1930, 1940 ve 1950'li yıllarda 48 Disney kısa animasyonda bağımsız rol oynamıştır. Pluto, yüz ifadeleri ya da ön pençelerinin alışılmadık geniş kullanımı dışında insansı özellikleri olmayan bir Disney karakteridir. Sıradışı kilit noktaları dışında, aslında normal bir köpek olarak temsil edilir.

3) Rin Tin Tin - Red Kit


Rin Tin Tin, genellikle Dalton kardeşleri izlemek veya Red Kit'ten kaçtıklarında onları izlemelerine yardımcı olmakla görevli bir hapishane bekçi köpeğidir. Aptal olmasının yanı sıra, Rin Tin Tin son derece yavaş ve kazaya eğilimli. Ancak, çok iyi huylu ve şanslı Red Kit'i Dünya'nın sonuna kadar takip edecektir.

2) Scooby-Doo - Scooby Doo'nun Gizemli Maceraları


Scooby-Doo Alman tipi evcil Danua'dır ve en iyi arkadaşı Norville "Shaggy" Rogers 'dır. Yemek yemeyi sever ve hayalet, hortlak gibi şeylerden çok korkar. En sevdiği şey Scooby Bisküvisidir ve hortaklar hep Scooby ve Shaggy'yi bulur. Genellikle her bölümün sonunda "Scooby-Dooby-Doo!" diyerek ulumaya başlar.

1) Snoopy - Peanuts


Snoopy, zaman zaman sahibi Charlie Brown'dan daha akıllı olduğunu düşündüren çizgi film kahramanı köpek. Kulübesinin üzerinde uyur, asla içinde değil. En ilginç dostlarından biri, sarı küçük bir kuştur.
Reklam