-->

En İyi 10 Askeri Anime

Reklam
en iyi 10 askeri anime

Askerlik, kardeşlik bağları, güçlendirilmiş disiplin ve riskli ve tehlikeli bir macera ile hikaye anlatımı için kullanmak mükemmel bir ortamdır. Şiddet çoğu Shonen için bir anahtardır ve bunu teşvik etmenin en kolay yolu savaştan geçer.

10) Zoids

zoids

Zoids, Tomy tarafından yaratılan ve "Zoids" adı verilen dev robotlar (veya "mecha") içeren bir bilim kurgu medyası franchise'ı. Bir Zoid, esas olarak tasarımları hayvanlara dayanan büyük bir mekanik hayvandır; dinozorlar, böcekler, örümcekler ve mitolojik yaratıklar dahil.

Franchise, model kitine dayalı bir oyuncak serisiyle başladı ve beş ana anime TV dizisini (Kaotik Yüzyıl, Yeni Yüzyıl, Fuzorlar, Yaratılış ve Vahşi), ayrıca birkaç video oyunu ve manga ürünlerini içeriyor.

Zoids: Chaotic Century, ilk iki Zoids anime serisidir ve Chaotic Century ve Guardian Force'tan oluşur. Ayarı gevşek bir şekilde Savaş Hikayesi'nin temeline dayanıyor ve Fiona adlı bir amnezyalı kızla Zeke adlı bir organoidle tanıştığı sırada Van Flyheight'ı izliyor. Dizi ilerledikçe, Van Raven ve Moonbay ve Irvine gibi arkadaşları gibi çeşitli rakiplerle tanışır ve sonunda hafızasını yeniden kazanma ve "Zoid Eve" adlı gizemli bir varlık bulma arayışı içinde Fiona'ya yardım eder. Onların arayışı onları Helik Cumhuriyeti'nin iki üyesi ve Guylos İmparatorluğu arasında sürmekte olan bir savaşa götürüyor.

9) Blood+

blood+

"Blood Plus" olarak telaffuz edilen Blood+, Production I.G ve Aniplex tarafından üretilen ve Junichi Fujisaku tarafından yönetilen bir anime dizisidir.

Seri başlangıçta Eylül 2005'te ABD Kadena Hava Üssü yakınındaki Okinawa Adası'ndaki Okinawa Şehri'nde (Koza) belirlendi. Evlat edinen ailesinin bakımı altında, kahramanı Saya Otonashi, anemik bir amnezi, ancak başka bir şekilde sıradan bir kız öğrenci hayatı yaşıyordu. Bununla birlikte, mutlu hayatı, insan kanını besleyerek yaşayan yarasa benzeri bir yaratık olan bir Kiropteran tarafından saldırıya uğradığında paramparça olur. Saya, kanlarının vücutlarının kristalleşmesine ve parçalanmasına neden olduğu için onları yenebilecek tek kişi olduğunu öğrenir. Özel katana ile silahlı olan Saya, ailesi, müttefikleri ve şeref sahibi Hacı ile Kayıpçı tehdidinin dünyasını atmak ve kimliğini kurtarmak için bir yolculuğa çıkar. Yolculuğun seyri, 19. yüzyılın ortalarına kadar uzanan Chiropterans ve Saya geçmişinin geçmişini ortaya koyuyor. Seri boyunca, Saya dünyayı Japonya'dan Vietnam'a, Rusya'ya, Fransa'ya ve son olarak ABD'ye dolaştırıyor.

8) Hellsing Ultimate

hellsing ultimate

Hellsing: Ultimate, orijinal bir video Animasyon serisidir. Seri, Hellsing anime bittikten sonra yaratıldı ve manga için anime'den daha gerçek olması amaçlandı.

Hellsing ismini alır ve aslen Abraham Van Helsing'in önderlik ettiği Protestan Şövalyelerinin Kraliyet Nişanı çevresinde toplanır. Hellsing'in misyonu, kraliçeyi ve ülkeyi tehdit eden ölümsüz ve diğer doğaüstü kötülük güçlerini aramak ve yok etmektir. Bu organizasyon şu anda babasının ölümünden sonra çocuk olarak Hellsing'in öncülüğünü devralan Sir Integra Fairbrook Wingates Hellsing tarafından yönetiliyor. Bir zamanlar masum ve utangaç bir küçük kızdan sert ve ölümcül bir güce dönüşen ölümüne tanık oldu. Kendisi için ölümcül bir düşman olan sadık Hellsing ailesi uşak Walter C. Dornez ve Van Helsing tarafından yüz yıl önce mağlup edildikten sonra Hellsing ailesine sadakat sözü veren orijinal ve en güçlü vampir Alucard tarafından korunmaktadır.

7) Naruto Shippuden

naruto shippuden

Naruto: Shippūden, Naruto Uzumaki'nin Konohagakure'den Jiraiya ile antrenmandan ayrılmasından iki buçuk yıl sonra manga'nın II. Bölümünün anime uyarlaması. Seri, Japonya’da TV-Tokyo’da 2007’den 2017’ye kadar yayınlanan 500 bölümden oluşuyordu.

Naruto, Sasuke ile şelaledeki dövüşünün ardından Sasuke'yi geri getirmekte başarısız olmuştur. Orochimaru'nun Sasuke'nin vucudunu tamamen ele geçirmesi 3 yıl sürecektir. Bu süre içinde Naruto'nun, Sasuke'yi geri getirmesi gereklidir. Ancak bu kez Sakura da, Naruto'ya yardım etmeye karar verir. Bu yüzden, Naruto; Jiraiya'nın, Sakura; Tsunade'nin öğrencileri olur ve eğitimlerine başlarlar. Tüm bunlar olurken Akatsuki'nin başka planları vardır.

6) Code Geass

code geass

Code Geass, Gorō Taniguchi tarafından yönetilen ve Ichirō oukouchi tarafından yazılan Manga sanatçısı Clamp'ın özgün karakter tasarımlarıyla yazılmış bir Japon anime serisi.

Alternatif bir zaman çizelgesinde, dünya üç süper güçten oluşur: Kutsal Britanyalı İmparatorluğu (Amerikalar; Britannia da denir), Çin Federasyonu (Asya) ve Avrupa Birliği (Avrupa ve Afrika; daha önce Avrupa-Evreni olarak bilinir. aynı zamanda Sürgündeki Akito'da Europa United olarak da bilinir). Hikaye, Britannia’nın en yeni silahı olan “Özerk Zırhlı Şövalye” veya “Şövalye Çerçevesi” ile, 10 Nisan 2010’da Kutsal Britanyalı İmparatorluğu’nun Japonya’yı fethetmesinden sonra gerçekleşir. Buna karşılık Britannia, Japonya'yı ve vatandaşlarını tüm hak ve özgürlüklerden etkili bir şekilde çıkarır ve 11. Bölge ülkesini Elevens olarak adlandırılan vatandaşlarıyla yeniden adlandırır.

5) Fullmetal Alchemist

fullmetal alchemist

Fullmetal Alchemist, Hiromu Arakawa tarafından yazılmış ve resimli bir Japon shōnen anime serisidir.

Elric kardeşler Edward ve Alphonse ölen annelerini diriltmek için simyaya başvururlar. Ama insan ruhu ile değiş-tokuş yapılacak eş değerde bir şey bulunmamaktadır. Deney sırasında büyük kardeş Edward bacağını, küçük kardeş Alphonse ise bedenini kaybeder. Edward elindeki son çareyi kullanıp Al’ın ruhunu bir zırha bağlamayı başarır ama bu esnada da kolunu kaybeder. İki kardeş annelerini diriltmenin imkansız olduğu büyük kayıplardan sonra anlar. Automail sayesinde mekanik uzuvlarına kavuşan Ed, kardeşine olanların kendi suçu olduğuna inanır. Al'ın bedenini geri almak ve simyayı daha da iyi öğrenmek için Elric kardeşler evlerini yakıp bir yolcuğa çıkarlar.

4) Ghost in Shell

ghost in shell

Ghost in Shell, aslen Masamune Shirow tarafından yazılmış ve gösterilen aynı adı taşıyan seinen manga serisi olarak yayınlanan bir Japon animesidir.

2029 yılında dünya günlük yaşamın her alanına yayılmış sınırsız bir elektronik ağ ile birbirine bağlıdır. İnsanlar, cyborglar, robotlar ve yapay zekaya sahip programlar bu ağın birer parçasıdır. İnsanları diğer yaşam formlarından ayıran tek ayırt edici özellik ise sahip oldukları hayaletlerdir. Hayalete sahip her türlü canlı, tamamı ile sibernetik bir vücuda sahip olsa da insan olarak tanımlanmakta ve insana dair her türlü hak ve özgürlüklerden yararlanabilmektedir. Ancak, siber suçlular hayaletleri yönlendirmekte, algısal verilere ulaşılabilmekte hatta hafızalar silinip üzerlerine yenilerini yazılabilmektedir. Böyle bir ortamda, insanlığın, bilincin ve varoluşun bilinen tanımları bile netliklerini yitirmektedir.

Japonya’nın Ulusal Kamu Güvenliği Komisyonu teşkilatında yarı özerk konumda faaliyet gösteren 9. Şube personeli yukarıda anılan suçlara karşı mücadele eden özel bir birimdir. Teşkilatın harekat lideri, vücudu tamamı ile sibergenetik organ ve uzuvlardan oluşan Binbaşı Motoko Kusanagi ve ekibi, siber suçlulara karşı yürüttükleri operasyonlar esnasında Kuklacı adındaki oldukça tehlikeli ve kimliği tespit edilemeyen bir siber suçluya ulaşır. Motoko Kusanagi ve 9. Şube çok geçmeden Kuklacının gerçek kimliği ve amaçları ile karşı karşıya kalacaktır.

3) Katekyō Hitman Reborn!

katekyo hitman reborn!

Japonya'da Katekyō Hitman Reborn! olarak bilinen Reborn!, Akira Amano tarafından yazılmış ve resimli bir Japon animedir.

Sawada “Tsuna” Tsunayoshi, her konudaki beceriksizliğini saymazsak oldukça sıradan bir öğrencidir. Ancak Tsuna’nın hayatı, kendisini eğitmek için İtalya’dan gelen Reborn ile oldukça sıradışı bir hal alır. İlk başta sıradan bir bebek sandığı Reborn, Tsuna’ya, kendisinin “Vongola IX“un, onu İtalya’nın en büyük mafya ailelerinden biri olan Vongola’nın 10. nesil patronu olarak eğitmek amacıyla yollandığını açıklar. Tsuna, Reborn’a inanmasa da Reborn, Tsuna’yı “Dying Will Bullet” ile vurunca Tsuna, platonik aşkı Kyoka’ya olan aşkını söylemek için içinde inanılmaz bir güç bulur ve deliler gibi üstünde sadece iç çamaşırıyla sokaklarda koşmaya başlar.

Yavaş yavaş Tsuna’ya bir mafya ailesi kurmaya başlayan Reborn’un, Tsuna için bir çok sürprizi vardır.

2) Attack on Titan

attack on titan

Attack on Titan, aynı adı taşıyan mangadan, Hajime Isayama'nın uyarladığı bir anime dizisidir. İnsanlığın, sebepsiz görünen insanları yok eden devasa insansı varlıklar nedeniyle devasa duvarlarla çevrili şehirlerin içinde yaşadığı bir dünyada kuruludur.

Shiganshina bölgesinde yaşayan Eren Yeager ailesi ile burada yaşamaktadır. 100 yıl kadar önce ortaya çıkan devler (Kyojin, Titan) nedeniyle insanlar dıştan içe doğru Duvar Maria, Duvar Rose ve Duvar Sina denilen yüksek duvarlar ve bu duvarlar içine kurulan şehirlerde yaşamaktadırlar. 100 yıldır devlerin saldırına uğramayan insanların hayatı bir gün 60 metrelik Muazzam Dev'in (Colossus Titan) ortaya çıkmasıyla tamamen değişir. Bulunduğu duvara Muazzam Dev tarafından gedik açılan Eren'in yaşadığı bölge diğer devlerce istilaya uğrar. Bu istila sırasında annesi gözleri önünde bir dev tarafından yenilen ve tahliye olmayı başaran Eren en yakın arkadaşı Armin Arlert ve üvey kız kardeşi Mikasa Ackerman'ın yanında bütün devleri öldürme yemini eder, üçü beraber bu hedef uğruna askere katılırlar. Serideki şehirler Almanya'daki Nördlingen şehriyle benzeşmektedir.

1) Full Metal Panic

full metal panic

Full Metal Panic!, Shoji Gatoh tarafından yazılan bir light novel serisidir. Seri, bir Japon liseli kız olan Kaname Chidori'yi korumakla görevlendirilen Mithril adında gizli bir özel askerî terörle mücadele örgütü üyesi Sousuke Sagara'nın hikâyesini anlatmaktadır.

Gizli bir askeri teşkilat olan Mithril üyesi 17 yaşındaki Sousuke Sagara, KGB tarafından kaçırılma tehlikesi bulunan Kaname Chidori’nin yakın koruması olarak görevlendirilir. Görevlendirilmesine görevlendirilir de, daha önce hiç sivil hayatta yaşamamış Sousuke için bu, hayatında aldığı en zor ve de imkansız görev haline gelir. Kaname’yi böyle bir koruma gerektirecek kadar özel yapan şey onun bir “Whispered” olmasıdır. Kaname’nin normal hayatına devam etmesini sağlamak için bu görev gizli yürütülecektir yani olanlardan habersiz yaşamaya devam etmelidir. Böyle bir durumda Sousuke nerdeyse her şeyi eline yüzüne bulaştırır. Bu görevden yüzünün akıyla çıkması olanaksız hale gelir.

Reklam