-->

Tüm Zamanların En iyi 10 Rock Bateristi

Reklam

Tüm zamanların en iyi 10 rock davulcusunu listeledik.

10) Levon Helm


Levon Helm, Amerikalı rock müzisyeni, Amerikalı müzik grubu The Band üyesiydi.

1960'ların sonunda zirveye çıkan The Band grubunun kilit üyelerinden Levon Helm; özellikle grubun The Weight ve The Night They Drove Old Dixie Down gibi klasik çalışmalarındaki performansıyla ön plana çıkmıştır.

Helm gırtlak kanseri sonucu 71 yaşında New York'ta 19 Nisan 2012'de öldü.

9) Keith Moon


Keith John Moon, rock grubu The Who'nun İngiliz davulcusudur. Kendine özgü stil ve eksantrik davranışlarıyla dikkat çekti. Davulculuğu eleştirmenler ve müzisyenler tarafından övülmeye devam ediyor.

Yerel bir grupla Beachcombers çalmaya başladıktan sonra, 1964 yılında ilk singlelarını kaydetmeden önce The Who'ya katıldı. Moon, dengesiz kişiliği ve edindiği "Moon the Loon" lakabı ile The Who'ya adapte olmakta hiç zorlanmadı. Pencerelerden, otel odalarından, binaların tepesinden aşağı mobilya atma ve nesneleri ateşe verme alışkanlıkları olan davulcunun asıl tutkusu ise, içine patlayıcı yerleştirdiği klozetleri havaya uçurmaktı. Bu tutkusunu otel odalarına da taşıyan Moon toplamda 500.000 dolar zarara sebep oldu ve Holiday Inn, Sheraton, Hilton gibi otellerin tüm şubelerine girmesi yasaklandı. 1978'de 32 yaşında öldü.

8) Ginger Baker


Peter "Ginger" Baker 1939'da Londra'da doğdu. Gençken davul çalmaya başladı ve 16 yaşındayken turneye çıktı. 1966 yılında Cream grubunu kurdu ve dağıldığında Blind Faith'i kurdu.

7) Alex Van Halen


Alexander Arthur Van Halen, hard rock grubu Van Halen'ın davulcusu ve kurucusu olan Hollandalı bir Amerikalı müzisyen. Grup 1974 yılında Alex Van Halen tarafından kuruldu; küçük kardeşi Eddie Van Halen ; David Lee Roth ; ve Michael Anthony eşlik etti. Grubun ilk albümü 1978'de piyasaya sürüldü.

6) Dave Grohl


David Eric Grohl, Amerikalı müzisyen. Grohl Nirvana grunge grubunun eski bateristi ve Foo Fighters rock grubunun vokalistidir. Amerikalı müzisyen bateri dışında, gitar, basgitar, söz yazarlığı, vokalistlik gibi alanlarda da çalışmaktadır.

Grohl, 1994'te Kurt Cobain'in ölümünün ardından Nirvana'nın dağılmasıyla , grubun iki numaralı elektrogitaristi Pat Smear'la ile birlikte "Foo Fighters"ı kurmuştur. Foo Fighters'ın lideri olarak grubu ileri taşımıştır. Queens of the Stone Age grubunun Songs for the Deaf albümünde bateri çalmıştır.

5) Mike Portnoy


Michael Stephen Portnoy, Amerikalı baterist, progressive metal grubu Dream Theater'ın eski üyesidir.

Üstün yeteneği ve teknik becerisi ile 'Modern Drummer Magazine' tarafından verilen 23 adet ödülü vardır. John Petrucci ile Dream Theater'ın son 5 albümünü çıkarmıştır. Portnoy, grubun 'Awake' adlı albümü çıkışı sonrası ayrılan klavyecileri Kevin Moore'dan beri, Dream Theater'ın güftelerinin önemli bir bölümünü yazmıştır. Kendi tarzı ve aksak ritimlerdeki başarısı ile günümüzdeki yaşayan en başarılı rock davulcusu olarak anılır.

4) Danny Carey


Daniel Edwin "Danny" Carey, Grammy ödüllü müzik grubu Tool'un davulcusu. Zaum, Green Jellÿ, Pigface, Skinny Puppy, Carole King, Collide, The Wild Blue Yonder, Lusk ve Melvins'le ortak çalışmalara da imza atmıştır.

3) Stewart Copeland


Stewart Armstrong Copeland Amerikalı müzisyen, daha çok The Police grubunun bateristi olarak bilinir. Klasik rock'dan çok cazdan etkilenilmiş tarzı, enerjisi, yaratıcılığı, yakaladığı reggae ritmi sayesinde en ünlü bateristlerden birine evrilmiştir. Grubun dağılmasının ardından Klark Kent ismiyle de bazı single çalışmaları olmuş, Rumble Fish ve Wall Street gibi önemli filmlerin soundtracklerini hazırlamıştır.

Copeland, Q dergisi tarafından tarihteki en iyi ikinci, Rolling Stone tarafından beşinci, Rhythm tarafından on dördüncü, VH1 tarafından ise sekizinci en iyi baterist seçilmiştir.

2) John Bonham


John Henry "Bonzo" Bonham, Led Zeppelin grubunun bateristi İngiliz müzisyen. Gelmiş geçmiş en iyi bateristlerden birisi olarak kabul edilir.

Redditch, Worcestershire, İngiltere'de doğdu. Bateri çalmayı beş yaşında, annesinin de eşlik ettiği teneke, kahve kutuları ve tencere kaplarıyla öğrendi. Ayrıca babası marangozdu ve atölyesinde tahta parçalarını baget yerine koyarak çalışmalar yapardı. İlk bateri setine on dört yaşında sahip oldu. 1968 yılında Jimmy Page, Robert Plant ve John Paul Jones ile Led Zeppelin'i kurdu. Bateri çalmak kadar bağımlı olduğu alkol sonunu hazırladı. Ölümüyle birlikte Led Zeppelin dağıldı.

1) Neil Peart


Neil Ellwood Peart, 12 Eylül 1952'de doğdu, Neil Peart, anne ve babasının yetiştirdiği dört çocuktan ilki olacaktı. Ergenlik döneminde, tam zamanlı davulcu olarak kariyer peşinde koşarken farklı bölgesel gruplarda çaldı. İngiltere’de müziğine konsantre olma konusundaki cesaret kırıcı tutumundan sonra, Peart, 1974 yazında yerel bir Toronto grubuna Rush’a katıldı.

7 Aralık 2015'te Peart, Drumhead Magazine'in röportajında ​​müzikten emekli olduğunu açıkladı, ancak grup arkadaşı Geddy Lee , Peart'ın bağlamdan alıntı olduğunu ve Peart'ın "sadece bir mola verdiğini" söyledi. Bununla birlikte, Ocak 2018'de grup arkadaşı Alex Lifeson , Rush'ın Peart'ın sağlık sorunları nedeniyle emekli olduğunu doğruladı.

Reklam