-->

Kana Susamış 10 Etçil Kuş

Reklam

Ürpertici bir şekilde kana susamış 10 etçil kuşu listeledik.

10) Ak Pelikan

ak pelikan

Ak pelikan, beyaz pelikan ya da ak kutan, pelikangiller familyasından çok büyük bir su kuşu türüdür. Avrupa'nın güneydoğusundan Asya'ya yayılan bölgede ve Afrika'da bataklıklarda ve sığ göllerde yaşar. Ak pelikanlar asıl olarak balık ile beslenir. Pelikanlar sabah erken tündeikleri yuvalarından beslenmek için ayrılırlar ve Çad ile Kamerun'da gözlemlendiği gibi 100 km.'ye kadar avlanmak için uçarlar. Günlük besin ihtiyaçları 0,9 ila 1,4 kg arasında balıktır.

9) Vulturine Guineafowl

vulturine guineafowl

Vulturin guineafowl, en büyük guineafowl türüdür. Sistematik olarak, yalnızca uzaktaki diğer gine kuşları cinsleriyle ilgilidir. En yakın yaşayan akrabası olan beyaz göğüslü gine kuşu, Agelastes meleagrides, Orta Afrika'daki ilk ormanlarda yaşamaktadır. Bu oldukça agresif, keskin gagalı kara avcıları gruplar halinde avlanır ve tavuk familyasında görülmeyen bir şekilde küçük memelileri yakalar ve öldürür.

8) Anhinga

anhinga

Anhinga, daha çok yılan kuşu olarak bilin Amerika'nın sıcak bölgelerinde yaşayan bir su kuşudur. Anhinga kelimesi Brezilya Tupi dilinden gelir ve şeytan kuşu veya yılan kuşu anlamına gelir. Bu garip su kuşlarının hepsi siyahtır, garip hırıltılı çağrılar yapar ve su altında kaybolmadan önce sessizce batabilir. Yaratıklar, endişe verici görünümleri ve gizemli alışkanlıkları ile birçok batıl inanç ve folkloru ilhamlandırdı.

7) Hood Alaycı Kuş

hood alaycı kuş

Española mockingbird olarak da bilinen Hood alaycı kuşu Alaycı Kuşgiller ailesindeki bir kuş türüdür. Ekvator'daki Española Adası'na özgüdür ve Galápagos takımadalarına özgü dört alaycı kuş türünden biridir.

6) Vampir Yer İspinozu

vampir yer ispinozu

Vampir yer ispinozu, Galápagos Adaları'na özgü küçük bir kuş. Wolf ve Darwin Adaları'na özgü keskin gagalı kara ispinozunun çok farklı bir alt türü olduğu kabul edildi. Vampir yer ispinozu, böcekleri yakalamak için uyarlanmış keskin gagasını kullanarak, her büyüklükteki yetişkin ve genç kuşlara yaklaşma ve kanlarını içme gibi korkunç alışkanlıklarını geliştirdi.

5) Taçlı Şahin-Kartalı

taçlı şahin kartalı

Aynı zamanda Afrika taç kartalı veya taç şahin kartalı olarak da bilinen taç kartal, Sahra altı Afrika'da bulunan büyük bir av kuşudur; Güney Afrika'da doğu bölgeleri ile sınırlıdır. Tercih edilen habitatları temelde nehir kıyısı ormanları ve çeşitli ormanlardır. Afrika Taç Kartalı, gezegendeki en büyük av kuşlarından biridir ve diyetinin birincil bir bileşeni oldukça büyük maymunlara dayanır.

4) Büyük Örümcek Kuşu

büyük örümcek kuşu

Büyük örümcek kuşu, örümcek kuşugiller familyasına ait bir kuş türü. Boyları 24 cm kadardır. Vücudunun üst kısmı gennellikle gri renklidir. Göz ve yanakların yukarısında beyaz bir çizgi vardır bunun yanı sıra çene de beyazdır. Gözün üzerinden geçen ve boydan boya uzanan siyah bir çizgi vardır. Büyük Örümcek Kuşu, avını en yakın dikenli nesnenin üzerine götürerek onu öldürür. Daha sonra av, parçalanır ve tüketilir. Bu videoda avlandığı canlıyı yerken görülüyor.

3) Güney Dev Fırtınakuşu

güney dev fırtınakuşu

Aynı zamanda Antarktika devi kuşağı, dev fulmar olarak bilinen güney okyanuslarının büyük bir deniz kuşudur. Kanat açıklığı 2 metre olan 18 kilograma ağırlığa sahip olan Dev Fırtınakuşu, yetişkin penguenler ve büyük İmparator Penguenler'i avlaması ile ünlüdür. Bu videoda nasıl avlandığını görebilirsiniz.

2) Marabu Leylek

marabu leylek

Marabu Leylek, Leylekgiller ailesinde büyük bir kuş türüdür. Afrika'nın Sahra güneyinde, hem ıslak hem de kurak habitatlarda, genellikle insan yerleşimlerine yakın yerlerde, özellikle de çöplük alanlarında ürer. Marabu Leylek, görünüşleri ve beslenme alışkanlıkları nedeniyle girişimci kuşlar olarak bilinir, avlarını kovalarken ürkütücü sesler çıkarır.

1) Greater Adjutant

greater adjutant

Greater Adjutant, leylekgiller ailesinin bir üyesi olan kuştur. İnsan ve köpek dışkısı da bu kuş tarafından tercih edilir. Atık bulunmadığında, büyük ördekleri ve - Ak Pelikan gibi -  diğer su kuşlarını yakalayan şok edici bir avcı haline gelir.

Reklam