-->

En İyi 10 Sylvester Stallone Filmi

Reklam
en iyi 10 sylvester stallone filmi

Sylvester Stallone, Amerikalı oyuncu, senarist ve yönetmen. Onu bu kadar havalı yapan şey, aslında bir aksiyon yıldızı olmasıdır.

10) Kobra (IMDB)

Kobra

Kobra, yönetmenliğini George P. Cosmatos'un yaptığı, başrollerini Sylvester Stallone, Reni Santoni, Brigitte Nielsen ve Andrew Robinson'un paylaştığı 1986 yılı Hollywood yapımı macera filmidir. Film olumsuz eleştiriler almış olmasına rağmen, gişede büyük bir başarıya imza atmıştır.

Zombie Ekibi isimli grup, Los Angeles polis istasyonunun bir koludur. ‘Cobra’ lakaplı Marion Cobretti, bu ekipte çalışan bir polis memurudur. Sıradan bir günde alışverişe çıktığı bir markette saldırıya uğrayan Cobretti, kendisini öldürmeye çalışan tetikçiyi alt ederek kendisini savunmayı başarır. Bu süre içerisinde çeşitli ölümlerle çalkalanan gündem ve ortaya çıkan yeni bir faşist grubun arz ettiği tehlikeler Los Angeles polisini zorlu bir mücadeleye sürükleyecektir.

9) Gece Kuşları (IMDB)

gece kuşları

Gece Kuşları, Bruce Malmuth'un yönettiği ve Sylvester Stallone, Rutger Hauer, Billy Dee Williams, Lindsay Wagner, Persis Khambatta ve Nigel Davenport'un başrollerini paylaştığı 1981 Amerikan bir suç gerilim filmi.

Film, Londra'da yaşayan sıradan bir coğrafya öğretmeninin ikili hayatına odaklanıyor. Jim, gündelik yaşamında ailesinden ve öğrencilerinden cinsel yaşamını bir sır gibi saklarken, geceleri şehrin gey barlarında gerçek aşk'ı arar. Ancak bu konuda pek de başarılı olamaz; her gece başka biriyle yatağa girse de, yaşadığı bu ilişkiler bir kaç saatin ötesine geçemez bir türlü. Hayatında devamlılığı olan tek şey okuldaki işi ve kadın öğretmenlerden Judy ile olan arkadaşlığıdır. Akıllara kazınan elektronik müzikleri eşliğinde Gece Kuşları, büyük bir doğallıkla ve dönemine göre çok radikal bir şekilde gey yaşamları tasvir ediyor.

8) Rocky 4 (IMDB)

rocky 4

Rocky 4, Sylvester Stallone'nin yönettiği ve başrolünü Talia Shire ile paylaştığı 1985 ABD yapımı spor-dram filmidir. Filmde Rocky Balboa, Clubber Lang ile ikinci kez dövüşüp ve rövanşı aldıktan sonra boks'tan emekli olmuştur ve ailesi ile birlikte daha sakin bir hayat yaşamaktadır.

Apollo Creed, Ivan Drago ile dövüşmenin arifesindedir. Rocky de dostu Creed'e bu maç için yardım etmektedir. Ancak Drago, maç esnasında Creed'i öldürür. Rocky, intikam duygusuyla dolup taşar. Bir maç ayarlayarak arkadaşının intikamını almaya karar verir. Ancak karşısında korkunç güçlü bir rakip vardır.

7) The Lords of Flatbush (IMDB)

the lords of flatbush

Lords of Flatbush, Brooklyn, New York'un Flatbush semtindeki deri ceketlerdeki sokak gençleriyle ilgili 1974'lü bir Amerikan drama filmi. Martin Davidson ve Stephen Verona'nın yönettiği The Lords of Flatbush, Perry King, Sylvester Stallone ve Henry Winkler'ın başrol oynadığı düşük bütçeli bir film.

6) Dağcı (IMDB)

dağcı

Dağcı, Renny Harlin'in yönettiği ve Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker ve Janine Turner'ın oynadığı 1993 Amerikan aksiyon macera filmi. Dağcı John Long'un bir konseptine dayanan film, Rocky Dağları'ndan uçan bir ABD Hazine uçağının başarısız soygununa gömülen bir dağcı Gabe'yi izliyor.

İtalya’nın ikibin metre yükseklikteki Dolomit dağlarında geçen film bir kurtarma ekibinin başından geçen talihsiz olayla açılır. Ekipten Hal ve kız arkadaşı Sarah çaresiz bir biçimde Rocky dağlarının zirvesinde mahsur kalmışlardır. Ekibin diğer üyeleri Gabe ve Jessie arkadaşlarını hayata döndürmek için yardıma giderler, fakat Sarah’ı kurtaramazlar. Olayın şokunu üzerinden atamayan Gabe, kasabayı terk etmiştir. Aylar sonra eşyalarını toplamak için geri döndüğü bir anda, kurtarma merkezine gelen radyo sinyallerinden aldıkları bir yardım çağrısına kayıtsız kalamaz. Gabe son kez görevini yerine getirecek, sonrasında da işi bırakacaktır. Fakat dağda mahsur kalıp yardım isteyen bu insanlar zannettikleri kadar masum değillerdir...

Gösterime girdiği yıl dünya genelinde en çok hasılat elde eden yapımlardan biri olan film üç dalda Oscar’a aday gösterilmiştir.

5) Cezalandırıcı (IMDB)

cezalandırıcı

Cezalandırıcı, 1993 yılında çekilmiş Warner Brothers yapımı olan fantastik içerikli aksiyon filmidir. Ayrıca zekice espriler içermektedir. Yönetmenliğini Marco Brambilla'nın üstlendiği filmin başrollerinde Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Sandra Bullock ve Nigel Hawthorne oynuyor.

Bir suçlu, işlediği suçun cezası olarak dondurulur. Buz kalıbı içinde kalır. Bir terörist olan bu kişi yani Simon, kamu karşısında bir takım suçlar işlemiştir. Kendisini yakalayan polis John Spartan ne yazık ki bir planın içinde komplo altında kalır. Aynı durum kendisine de yaşatılır. Kendisi bir grup suçsuz sivili öldürmek ile suçlanır.Yıl 2032 olduğunda San Angeles’ta ki Los Angeles’ın o yıllardaki adıdır bu Simon bir hata sonucu serbest kalır. Polis teşkilatı dehşete kapılarak Spartan’ı da uykusundan uyandırır ve yardımını istemek zorunda kalır. Lenina Huxley ile uyumsuz bir çift oluştururlar.

Spartan şehrin, yeraltında yaşayan evsiz isyancılarla dolu bir sahte cennet olduğunu zaman geçmeden anlayacaktır. Filmin sonunda, şehrin her iki kanadını oluşturan kesime kolaycı ve maço bir şekilde yol gösterirken meşhur repliğini söyleyecektir: 'siz biraz temizlenin, siz de biraz kirlenin'

4) Zirveye Çıkış (IMDB)

zirveye çıkış

Zirveye Çıkış, Sylvester Stallone'ın başrol oynadığı 1987 Amerikan spor drama filmi. Menahem Golan tarafından üretilmiş ve yönetilmiştir ve senaryosu Stirling Silliphant ve Stallone tarafından yazılmıştır. Orijinal müzik skoru Giorgio Moroder tarafından bestelendi.

O kendine özgü ve bildiği yoldan şaşmayan, başına buyruk bir karakterdir. En yakın arkadaşı ise kamyonudur. Lincoln Hawk, yolların adamıdır. Kamyoncu arkadaşları ile yaptığı bilek güreşi yarışları, yaşamının rengidir. Oysa geçmişi, bütünüyle başka bir yansımayı getirir hafızalara. Boşandığı karısı Christina, bir milyarder olan Jason Cutler’ın kızıdır. Ayrılıklarında bu adamın payı ciddi boyutlarda olmuştur. Lincoln, uzun yıllardır ne eski eşini ne de oğlu Micheal’ı görmüştür. Ancak bir gün aldığı haber her şeyi değiştirir. Christina çok hastadır. Micheal ise bir askeri okulda eğitim görmektedir. Lincoln, oğlunu da alır ve yola koyulur. Yol, baba ve oğlu yakınlaştımayı vaat etmektedir aslında. Ancak Lincoln için esas hedef başka bir şeydir. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası! Kazanırsa alacağı 100 bin dolarlık para ve yepyeni bir de kamyon olacaktır nihayetinde!

3) Güçlüler Bölgesi (IMDB)

güçlüler bölgesi

Güçlüler Bölgesi, James Mangold tarafından yazıp yönetilen ve Sylvester Stallone, Harvey Keitel, Ray Liotta ve Robert De Niro'nun başrollerini paylaştığı 1997 Amerikan bir suç drama filmi.

New York yakınlarında, 1970'lerde inşa ediline Garrison isimli küçük kasaba sadece New York'lu polislerin yaşadığı yüksek güvenlikli bir yerleşim yeridir. Fakat insan faktörü söz konusu olduğunda böyle bir yerde bile bazen yasalar yeterince caydırıcı olamaz.Bir gün genç bir polis memuru olan Babbitt hatayla iki zenciyi öldürür ve ortadan kaybolur. Şoka giren halk bir an önce bu olayın çözümlenmesini ister. Başkomiser, Babbitt'in intihar ettiğini duyursa da bu olaylar New York polis departmanında özel araştırmacı olarak görev yapan memurları tatmin etmeyecektir.

2) İlk Kan (IMDB)

ilk kan

İlk Kan, Rambo serisinin ilk filmi olan 1982 ABD yapımı aksiyon filmidir. David Morrell'in First Blood kitabından Michael Kozoll, William Sackheim ve Sylvester Stallone tarafından senaryolaştırılmıştır. Yönetmen Ted Kotcheff, yapımcılar Mario Kassar-Andrew G.Vajna.

Vietnam gazisi John Rambo küçük bir kasabanın şerifi tarafından taciz edilince kontrolden çıkar. Eski bir Yeşil Bereli olduğu farkedilinceğe kadar iş işten geçer. Rambo bir polisi öldürüp kırsal alana kaçar.

Görevlilerin, bu genç adamın köşeye sıkıştırıldığında tam bir ölüm makinasına dönüştüğünü anlamaları için mıntıkadaki silahlı personelin çoğunun hayatını kaybetmesini beklemek gerekecektir. Yardım için bölgeye Rambo’nun Vietnam’daki komutanı Albay Trautman gelir. Kendi yetiştirdiği ölüm makinasını yakından tanıyan tecrübeli askerin, yetkililere tek bir önerisi olacaktır: 'Ceset torbalarını hazır edin!'

Bir çokları için Sylvester Stallone’nin en iyi performansını barındıran, çok az diyalog içeren İlk Kan, aktörün Rambo 2 ve Rambo 3, ilki kadar iyi filmler olmasalar da, gişede giderek artan bir gelir elde etmeyi bilmişlerdir.

1) Rocky (IMDB)

rocky

Rocky, 1976'da çekilen bir ABD filmi. 6 filmden oluşan serinin ilk filmi. Başrolde, senaryosunu da yazan Sylvester Stallone oynadı.

Rock filminde baş karakter olan Rocky Balboa boş zamanlarında yaşadığı küçük şehrin yerel kulüplerinden birinde boks yapan amatör bir boksördür. Amerika'da yeni yılın boks maçlarının programları tamamlanmak üzeredir, ancak Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanmıştır. Bu başarılı boksörün önerisi üzerine turnuvaya adı duyulmamış amatör bir boksör alınacaktır. Bu isim de Rocky'den başkası değildir. Rocky artık yılın en önemli maçının aktörlerinden biridir ve bu zorlu hazırlanma sürecinde en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır.

Rocky bu ilk filmiyle izleyiciyle buluşmuş ve tüm dünya tarafından ayakta alkışlanmıştı. Ardından çekilen devam filmleriyle bir seriye dönüşen bu yapıt, aynı yıl 10 kategoride Oscar ödülüne aday olup bunlardan üçünü kazanmıştır.

Reklam