-->

Çizgi Romanlardaki En İyi 10 Anti-Kahraman

Reklam

Çizgi romanlardaki en iyi anti-kahramanlardan bahsederken, genellikle parlak beyaz kahramanlar ve cehennem siyahı kötü adamlar arasında yarı güçlü duran tartışmalı “gri” insanlardan bahsediyoruz. Onlar, bir şekilde adaleti yakalamayı başarabilen ve aynı zamanda tesadüfen yakalanan düzinelerce kurbanla birlikte devasa enkaz bırakan muhteşem kahramanlar.

Yıllar boyunca, anti-kahraman hattı boyunca yüzlerce karakter yaratıldı ve bu liste çizgi romanlarda bulunan en iyi anti kahramanları içeriyor!

10) John Constantine

john constantine

John Constantine, çizgi roman dizisi Hellblazer'ın kahramanı ve ilk olarak Haziran 1985'te Swamp Thing dergisinde yer aldı. O bir sanatçı, sihirbaz ve anti-kahraman. Alan Moore, Steve Bissette ve John Totleben tarafından yaratıldı.

Hem cennet hem de cehennemin insanlık üzerindeki etkisinin üstesinden gelmek için mücadele eden şefkatli bir hümanist olmasına rağmen ve zaman zaman baskın olduğu kahramanlıklara rağmen hüzünlü ve tehlikeli bir yaşam süren, kanlı bir alaycı.

9) Rorschach

rorschach

Walter Kovacs, veya Rorschach, Watchmen'in baş kahramanlarından biridir. Rorschach, maske olarak gerçek bir Rorschach testine (deneklerin algılarını mürekkep lekelerini kullanarak analiz eden psikolojik bir test) benzeyen mürekkep lekelerini hareket ettiren ve değiştiren bir kumaş parçası giyer.

Rorschach, serinin anlatıcısı olarak hizmet ettiği için kahraman olarak görülür. En başta hükümet tarafından kullanılmayan tek aktif maskeli tetikçi olarak tanıtıldı. Acımasız bir suç savaşçısı, ahlaki mutlakiyetçiliğe olan inançları - iyi ve gri tonları olmayan kötülükler - onu her ne pahasına olursa olsun kötülüğü cezalandırmaya yöneltti.

8) Wolverine

wolverine

Wolverine (James "Jimmy" Howlett ismiyle doğan, genellikle Logan olarak anılır), geri çekilebilir ön kol pençeleri, gelişmiş fiziksel parametreler ve güçlü bir iyileştirme faktörü ile dünyaya gelen bir mutanttır. Neredeyse iki yüzyıl boyunca yaşayan Logan'ın hayatı kan, nefret, savaş, acı ve ihanetle doludur.

Wolverine, Incredible Hulk # 180'de (Ekim 1974) ilk sahnesi görülmüş ve Incredible Hulk # 181'de (Kasım 1974) ilk kez tam olarak ortaya çıkmıştır. O zamandan beri Wolverine, tüm yayın tarihi boyunca ve hatta diğer medyalarda Spider-Man ve Hulk'a rakip olan en iyi bilinen ve popüler Marvel Comics karakterlerinden biri olmuştur.

7) Deadpool

deadpool

Deadpool (Wade Winston Wilson), Mutant Workshop programındaki rejeneratif şifa faktörü ile süper insan olan Kanadalı bir serbest paralı askerdir.

Konuşkan, kararsız paralı asker Deadpool, 1991 yılında X-Men paradigmasında bir kötü adam olarak tanıtıldı, ancak hızlı bir şekilde başka bir şey haline geldi. Genel kaotik davranışı göz ardı eden mizahi tarzıyla tanınan Deadpool, çizgi roman karakterlerinin kötü adamındaki en "dost" adamlardan biri. Komik, esprili ve tamamen ölümcül olan, çizgi roman tarihindeki en iyi anti kahramanlardan biri.

6) Punisher

punisher

Francis David "Frank" Castle Sr., Afganistan'da görev yaparken Cerberus Squad'a katılan ABD Deniz Kuvvetleri'nin eski bir üyesidir. Ailesinin öldürülmesinden sonra intikam saplantısına takılan Castle, Punisher'a dönüşerek New York şehrini, her türlü suçtan temizlemeyi amaçladı.

Çizgi roman dünyasının ikonik kahramanlarından biri olan Frank Castle (Punisher) adaleti etkileyici işlerini çoğunlukla şiddet kullanarak sürdürüyor. Cinayet, adam kaçırma, işkence ve zorlama - geleneksel Punisher tarzı tam olarak kahramanlık dediğimiz şey değil, çoğu durumda oldukça etkili olduğunu kanıtladı ve onu çizgi romanlarda en iyi anti kahramanlardan biri yaptı.

5) Venom

venom

Venom, en çok Örümcek Adam için tehlikeli bir düşman görevi gören Marvel Comics'ten büyük bir düşmandır. Bu isim yıllar boyunca birkaç farklı konağa aitti; bu, Venom'un gerçekten özel yabancı Symbiote'nin kimliği olduğu anlamına geliyor. Symbiote, kendisini Örümcek Adam için bir zehir olarak nitelendirdiği için kendisine Venom adını verdi. Açık ve kapalı bir karakter olarak görülmesine rağmen, başlangıcına kötü adam olarak başladı ve hala Örümcek Adam'ı ve etrafındakileri öldürür. Eğlenceli gerçek: SHIELD organizasyonuna göre Venom, insanlığa yönelik en büyük tehditlerden biri. Ve kesinlikle çizgi romandaki en iyi anti kahramanlardan biri.

4) Spawn

spawn

Albert "Al" Francis Simmons, Teğmen Albay rütbesini aldığı Birleşik Devletler Deniz Piyadeleri'nden çok yetenekli bir subaydır. Daha sonra Merkezi İstihbarat Teşkilatına transferini sağlayan Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi'ne katıldı. CIA’da Simmons, Yönetmen Jason Wynn tarafından, tüm iç ve dış durumlarda yargı yetkisine sahip seçkin bir görev gücü olan ABD Güvenlik Grubu olarak bilinen çok gizli bir operasyon birimine dahil edildi.

Albert Francis Simmons, Özel Kuvvetler için çalışırken masum insanları öldürdüğü için doğrudan cehenneme gönderildi. Simmons, şeytan Malebolgia ile bir anlaşma yaptı: Albert, karısını bir kez daha görme şansı için ruhunu sundu. Ölümünden beş yıl sonra hayata geri dönen karakter, şeytani bir varlığa dönüşmüş ve karısı en iyi arkadaşıyla evlenmiştir.

3) Ghost Rider

ghost rider

Bu, birkaç ortak yönü olan benzer karakterlerin ortak adıdır: araçlar için ateşli bir tutku, yanan bir kafatası ve adalet için sönmez bir susuzluk ve çizgi romanlarda en iyi anti kahramanlardan birinin rolü. Orijinal Ghost Rider, Johnny Blaze idi, ikincisine Daniel Ketch ve Alejandra adı verildi. Ancak şimdiye kadar Ghost Rider olarak adlandırılan en parlak halk yalnızca 2014 yılında ortaya çıktı - siyah bir klasik kas arabasında koşan Meksikalı-Amerikalı bir lise öğrencisi Roberto Reyes. Evet, araba. İlk defa Ghost Rider serisinde. Bundan sonra ne olacağını kim bilebilir? Kesin olan bir şey var: Şiddetli intikam ruhu tarzla sürmeye devam edecek.

2) V

v

Anti kahraman düzeyinde bu karakter, belki de gerçek bir kahraman olmaya en yakın olanıdır. Alan Moore tarafından yaratılan V, Vendetta için çizgi romanı V'nin kahramanıdır. O kurgusal İngiliz totaliter rejiminin kurbanıdır. Bir toplama kampında sadist deneyler sırasında sakat bırakılan V, olağanüstü dövüş becerilerine, kurnazlık stratejisine, sanat için zarif bir tada ve gerçek bir beyefendi için kusursuz davranışa sahiptir. O zaman neden bu listenin bir parçası? Cevap basit. Guy Fox maskesini takan V, Fox'un bir zamanlar başarısız olduğu görevini bitirmeyi planlıyor: İngiliz Parlamentosu'nu uçurmak. Çizgi romandaki en iyi anti kahramanlardan biri.

1) Deathstroke

deathstroke

Slade Wilson, dünyanın en iyi ve en pahalı paralı askeri olan Terminatör'dür. Bir zamanlar sadece Teen Titans'ın baş düşmanı olarak bilinen süper kötü adam olan Deathstroke daha sonra DC Evrendeki diğer karakterlerin nemesisi olarak geliştirildi. İnsanlık dışı güç, çeviklik, yenilenme ve sağlamlık ile kendisine özel bir formül kazandırdı. Deathstroke, her kahramanın korkması gereken biriydi ve çizgi romanlarda en iyi anti kahramanlardan biri oldu.

Reklam