-->

Dünyanın En Popüler 10 Eğlence Parkı

Reklam
dünyanın en popüler 10 eğlence parkı

Bu liste, dünyadaki en popüler eğlence parklarını içerir. Listede ABD'de 4'ü Florida'daki aynı tesiste bulunan 6 park var. Japonya listede 3 parkla ikinci sırada geliyor ve Fransa listede tek bir parkla temsil ediliyor.

10) Universal's Islands of Adventure, Florida, Amerika Birleşik Devletleri

islands of adventure

Universal's Islands of Adventure, Orlando, Florida'da bulunan bir tema parkıdır. Universal Studios Florida'yı Universal Orlando Resort'a dönüştüren bir genişlemenin bir parçası olarak CityWalk ile birlikte 28 Mayıs 1999'da açılmıştır.

9) Universal Studios Japan, Osaka, Japonya

universal studios japan

Osaka'da bulunan Universal Studios Japan, tamamen NBC Universal'e ait olan ve işlettiği dört Universal Studios tema parkından biridir. Park, Universal Orlando Resort'a benzer çünkü Universal Orlando Resort ve Universal Studios Hollywood'dan seçkin atraksiyonlar da içerir.

8) Disney's Hollywood Studios, Florida, Amerika Birleşik Devletleri

disneys hollywood studios

Disney's Hollywood Studios, Walt Disney World Resort'ta bulunan bir eğlence parkıdır. Marty Sklar, Randy Bright ve Michael Eisner'in bir fikrine dayanan park, 1 Mayıs 1989 tarihinde Disney-MGM Studios Theme Park olarak açıldı ve Walt Disney World'de inşa edilen dört tema parkından üçüncüsüdür. Park, film, televizyon, müzik ve tiyatro da dahil olmak üzere şov dünyasında 1930'lar ve 1940'larda Hollywood'un en güzel çağlarından esin kaynağı oldu.

2015 yılında park, yaklaşık 10.8 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaparak Kuzey Amerika'da en çok ziyaret edilen beşinci tema parkı ve dünyanın en çok ziyaret edilen sekizinci tema parkıdır.

7) Disney's Animal Kingdom, Florida, Amerika Birleşik Devletleri

disneys animal kingdom

Disney's Animal Kingdom, Walt Disney World Resort'ta bulunan bir eğlence parkıdır. Park, 22 Nisan 1998 tarihinde Dünya Günü'nde açıldı ve Walt Disney World'de inşa edilen dördüncü tema parkıdır. 230 hektarlık bir alan ile dünyanın en büyük tema parkıdır. Park, tamamen doğal çevre ve hayvan koruma konusuna odaklanmış ve bir zamanlar Walt Disney'in öncülüğünde olan bir felsefe üzerine kurulmuştur.

2015 yılında park, yaklaşık 10.9 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaparak ABD'nin en çok ziyaret edilen dördüncü tema parkı ve dünyanın en çok ziyaret edilen yedinci tema parkıdır. Park, 44 metre yükseklike yapay bir ağaç olan Tree of Life tarafından temsil edilmektedir.

6) Epcot, Florida, Amerika Birleşik Devletleri

epcot

Epcot, Walt Disney World Resort'ta bulunan bir eğlence parkıdır. Walt Disney tarafından geliştirilen gerçekleştirilmemiş bir konseptten esinlenen park, 1 Ekim 1982 tarihinde açıldı ve Magic Kingdom'dan sonra Walt Disney World'de inşa edilen dört tema parkından ikincisidir. Epcot, Magic Kingdom'ın iki katından fazla alana sahip olup teknolojik yenilikçiliğe ve uluslararası kültüre adanmaktadır ve genellikle "kalıcı bir dünya fuarı" olarak adlandırılmaktadır. Park, sekiz pavilyondan oluşan Gelecek Dünya il 11 dünya ulusu temalı World Showcase olmak üzere iki kısma ayrılmaktadır.

2015 yılında park, 11.98 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaparak Kuzey Amerika'nın üçüncü en çok ziyaret edilen tema parkı ve dünyanın en çok ziyaret edilen altıncı tema parkıdır. Park, aynı zamanda bir cazibe merkezi olarak işlev gören bir jeodezik küre olan Spaceship Earth tarafından temsil edilmektedir. Epcot, 1994 yılına kadar Epcot Merkezi olarak bilinirken, Epcot '94 olarak değiştirildi ve daha sonra Epcot olarak bilinen Epcot '95 olarak adlandırıldı.

5) Disneyland Paris, Paris, Fransa

disneyland paris

Disneyland Paris, asıl adıyla Euro Disney Resort, Fransa'nın Paris'in doğusunda Marne-la-Vallée kentinde bulunan Disney temalı bir eğlence parkıdır. 12 Nisan 1992 tarihinde açılmış olup Tokyo Disney Resort'un ardından ABD dışında açılan ikinci Disney parkıdır. Yaklaşık 19 km²'lik bir alana sahip olup iki tema parkı, birçok tatil oteli, bir alışveriş, yemek ve eğlence kompleksi ile bir golf sahası ile çeşitli ek eğlence ve eğlence mekânlarını kapsamaktadır. Park, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen tema parkıdır.

Disneyland Park, 12 Nisan 1992 tarihinde açılan kompleksin orijinal tema parkıdır. İkinci bir tema parkı olan Walt Disney Studios Park, 2002'de açılmıştır.

4) Tokyo DisneySea, Tokyo, Japonya

tokyo disneysea

Tokyo DisneySea, Tokyo Disney Resort'ta bulunan bir eğlence parkıdır. 4 Eylül 2001 tarihinde açılmış olup Tokyo Disney Resort'ta açılan ikinci tema parkı ve dünya çapındaki 12 Disney tema parkından dokuzuncu parktır. The Oriental Land Company tarafından işletilen Tokyo DisneySea, 2016 yılında yaklaşık 11 milyon ziyaretçiye ev sahipliği dünyanın en çok ziyaret edilen tema parkı haline geldi.

3) Tokyo Disneyland, Tokyo, Japonya

tokyo disneyland

Tokyo Disneyland, Tokyo Disney Resort'ta bulunan bir eğlence parkıdır. 15 Nisan 1983 tarihinde açılmış olup ABD dışında açılan ilk Disney parkıdır. Park, Walt Disney Imageering tarafından Kaliforniya'daki Disneyland ve Florida'daki Magic Kingdom ile aynı tarzda inşa edilmiştir. Tokyo Disneyland, Tokyo DisneySea ile birlikte, tamamen veya kısmen Walt Disney Company'ye ait olmayan tek Disney parkıdır ve The Oriental Land Company tarafından işletilmektedir.

Parkta World Bazaar, dört klasik Disney yeri Adventureland, Westernland, Fantasyland ve Tomorrowland ile iki küçük yer Critter Country ve Mickey's Toontown olmak üzere yedi tema alanı bulunmaktadır. Bu alanların birçoğu Amerikan Disney filmlerine ve fantezilerine dayanan orijinal Disneyland'ı yansıtmaktadır. Fantasyland, klasik Disney filmleri ve karakterleri üzerine kurulu Peter Pan'ın Uçuşu, Snow White'ın Korkunç Maceraları ve Uçan Fil Dumbo'yu içermektedir. Park, parkı ziyaret eden geniş kalabalığa uyum sağlamak için geniş açık alanlarıyla dikkat çekmektedir. 2013 yılında Tokyo Disneyland, 17,2 milyon ziyaretçi ile dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci tema parkı haline geldi.

2) Disneyland, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri

disneyland

Disneyland, ABD'nin Anaheim kentinde bulunan bir eğlence parkıdır.

Amerikalı canlı resimci ve film yapımcısı Walt Disney tarafından 17 Temmuz 1955'te kuruldu. Dünya'nın en büyük eğlence parkı ve önemli bir turizm merkezi olan Disneyland, sanatçının kahramanlarını yaşatan düzenlemeleri ve donatımlarıyla daha çok çocukların ilgisini çeken bir panayır durumundadır. Bugün, birçok iş dalını içeren Walt Disney Kurumu'nun bir bölümüdür.

1) Magic Kingdom, Florida, Amerika Birleşik Devletleri

magic kingdom

Magic Kingdom, Walt Disney World Resort'ta bulunan bir eğlence parkıdır. 1 Ekim 1971 tarihinde açılmış olup parktaki dört tema parkından ilkidir. Park, Walt Disney tarafından başlatılmış olup WED Enterprises tarafından tasarlanan düzeni ve turistik mekanları, Anaheim'deki Disneyland'a dayanmaktadır ve peri masalları ile Disney karakterleri temasına sahiptir.

Park, 1950 filminde görülen peri masalı kalesinden esinlenen Sindirella Kalesi ile temsil edilmektedir. 2016'da park, 20.395 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaparak son 17 yıl boyunca Kuzey Amerika'da en çok ziyaret edilen tema parkı haline geldi.

Reklam