-->

Kendi Buluşları Ölümene Neden Olan 10 Mucit

Reklam

Bu listedeki insanlar risk aldı ve öldü. İşte kendi elleriyle (yaklaşık bir şekilde) ölen 10 büyük mucit.

10) Henry Winstanley


Henry Winstanley, ilk Eddystone deniz fenerini inşa eden ünlü bir İngiliz deniz feneri mimarı ve mühendisiydi. Winstanley deniz fenerinin gücünü test etmek istedi ve bu yüzden fırtınada içeride olmak istedi. Deniz feneri çöktü, Winstanley ve diğer beş kişiyi öldürdü.

9) Alexander Bogdanov


Alexander Bogdanov, dikkat çeken bir Rus doktor, filozof, ekonomist, bilim kurgu yazarı ve devrimciydi. Birçok bilimsel deneyinden biri, kan transfüzyonu yoluyla olası gençleştirme fikirleri içeriyordu. Lenin'in kız kardeşi de dahil olmak üzere birçok önemli insana kan nakli yaptıktan sonra Bogdanov, sıtma ve tüberküloz hastası olan hastalarından birinin kendisine kan transfüzyonuna karar verdi. Kısa süre sonra enfeksiyonlardan öldü.

8) Cowper Phipps Coles


Cowper Phipps Coles, Kırım Savaşı sırasında gemiler için döner bir taret icat eden seçkin bir Kraliyet Donanması Kaptanıydı. Savaştan sonra, Coles onun buluşunu patentledi ve diğer Kraliyet Donanması gemileri için uyarlanmış olarak gördüğü bu devrimci tasarımı kullanarak kendi gemisini inşa etmeye başladı. HMS Kaptan gemisi, geminin ağırlık merkezini yükselten “kasırga güvertesi” de dahil olmak üzere, alışılmadık ve tehlikeli bazı değişikliklere ihtiyaç duyuyordu. 6 Eylül 1870'de HMS Kaptanı alabora oldu ve Coles'i ve 500 kişilik mürettebatının çoğunu öldürdü.

7) Karel Soucek


Karel Soucek, bir “kapsül” (gerçekten sadece modifiye edilmiş bir namlu) icat etmesi ve içindeki Niagara Şelaleleri'ne binmesi ile ünlü Kanadalı bir dublördü. Bazı yaralanmalara rağmen, hayatta kaldı. 1985 yılında, Teksas’taki Houston Astrodome’un tepesinden bir varil damlasını finanse etmek için bir şirketi ikna etti. 55 metre yapının tepesinden tabanda bir dalma çukuru ile özel bir şelale oluşturuldu. Ancak, işler yanlış gitti ve Soucek merkez yerine havuzun kenarına çarptı ve kapsülün parçalanmasına ve ağır şekilde yaralanmasına neden oldu. Ertesi gün öldü.

6) Franz Reichelt


Franz Reichelt, kullanıcısını nazikçe yere ya da uçabileceğini iddia ettiği garip bir palto / paraşüt hibriti yaratmasıyla ünlü bir Avusturya terzisiydi. Deneyini Eyfel Kulesi'nin ilk güvertesinden gerçekleştirdi ve bir grup izleyicinin ve kamera ekibinin önünde düştü. Düşüşten hemen sonra öldü.

5) Otto Lilienthal


Otto Lilienthal, Planör Kralı olarak bilinen bir havacılığın öncüsü idi. Tekrarlayan başarılı kayma uçuşları yapan ilk kişi oydu. Birçok ülkedeki gazeteler ve dergiler, Lilienthal'in kayma fotoğraflarını yayınladılar ve bu da uçan makinelerin boş bir fantazi ve bilimsel olmayan pratik gerçeklik haline gelme olasılığı hakkındaki kamuoyu ve bilimsel görüşü olumlu yönde etkiledi. 9 Ağustos 1896'daki bir uçuşta Lilienthal 17 metreden düştü ve omurgasını kırdı. Ertesi gün öldü. Son sözleri “Küçük fedakarlıklar yapılmalı!” idi.

4) William Bullock


William Bullock, 1863'te rotatif baskı makinesini buldu, baskı hızı endüstrisinde yüksek hızı ve verimliliği nedeniyle devrim yaratan bir Amerikan mucidiydi. Bullock, baskı preslerinden birini tamir etmeye çalışırken öldü, kasnağı yerine oturtmaya çalışırken ayağı makineden birinin altına ezildi. Ayağı daha sonra kangren oldu ve Bullock ayağını kesmek için yapılan bir operasyon sırasında öldü.

3) JG Parry-Thomas


John Godfrey Parry-Thomas, bir Galce motor yarış pilotu ve mühendisiydi. Her zaman Malcolm Campbell tarafından belirlenen kara hız rekorunu kırmayı ve bunu yapmak için bir araba yaratmayı hayal etmişti. Tekerlekleri motorlara bağlayan açık zincirler gibi birçok modifikasyonu olan Babs adında bir araba geliştirdi. 27 Nisan 1926'da, Parry-Thomas 274 metrenin üzerine çıkarak mevcut rekoru kırdı. Kayıt bir yıl boyunca, Malcolm Campbell 1927'de kırılmadan önce durdu. Kayıtlarını geri almaya çalışırken, zincirlerden birine yakalandı ve boynuna uçtu ve öldü.

2) Thomas Midgley Jr


Thomas Midgley hem kurşunlu benzin hem de CFC'leri icat eden bir Amerikalı kimyacıydı. Zamanında övülmesine rağmen, “atmosferi üzerinde Dünya tarihinde yer alan diğer herhangi bir organizmadan daha fazla etkiye sahip olduğu” ve “tarihte diğerlerinden daha fazla ölümden sorumlu olan insan” olarak bilinir. Sonunda Polio ile sözleşme yaptı ve zehirlenmelere yol açtı ve yatağında sakat kaldı. Bu, kendisini yataktan kaldırmak için ayrıntılı bir kasnak ve halat sistemi oluşturmasına neden oldu. 55 yaşında, kasnaklarından biri tarafından boğularak öldü ve hem icatlarının, hem de benzininin, hem de kasnağının ameliyat yatağının ölümüne katkıda bulunmasından dolayı kayda değer.

1) Marie Curie


Marie Curie, radyum ve polonyum, ayrıca radyoaktivite ve radyoaktif izotopların izolasyonu teorisi gibi birçok yeni element keşfettiği için ünlü bir Fransız-Polonyalı fizikçi ve kimyagerdi. 1903'te Nobel Ödülü'nün ortak kazananıydı (kocası Pierre ile birlikte). 4 Temmuz 1934'te aplastik anemiden öldü, neredeyse kesinlikle radyasyona maruz kalmaktan bıkmıştı. İyonlaştırıcı radyasyonun zarar verici etkileri o zamanlar henüz bilinmiyordu ve çalışmalarının çoğu herhangi bir güvenlik önlemi alınmadan bir kulübede gerçekleştirildi. Cebinde radyoaktif izotoplar içeren test tüpleri taşırdı.
Reklam